Cytat: Felek w 21 Sty 2025, 19:02Ps. Moje dzieciaki jeszcze kont nie mają, ale kto wie... może kiedyś tu dołączą3 głosy... jakby wam zależało na jakiejś miejscówce...
Ps. Moje dzieciaki jeszcze kont nie mają, ale kto wie... może kiedyś tu dołączą
przedstawimy ciekawe atrakcje w okolicach (bo na tym dzieciom najbardziej zależy),
nie mam prawa wyborczego, byłem w roku ubiegłym, przeszłym i kilka razy pozaprzeszłym (Plusquamperfekt)
Tak, jaskinie i zamki to coś na plus z pewnością
A propos dyskusji nad miejscówkami, to koło tej na Jurze jest Góra Zborów, skąd są ładne wschody i zachody słońca. Z kolei w Cieszynie jest Wzgórze Zamkowe z tarasem widokowym oraz Wieżą Piastowską. Wieża czynna w godz. 10-18, a co do wzgórza to nie wiem, czy zamykają czy nie.
ale taras widokowy również jest zamykany na noc (teraz o 16, jak się domyślam w sezonie później).
Cytat: Felek w 22 Sty 2025, 11:58przedstawimy ciekawe atrakcje w okolicach (bo na tym dzieciom najbardziej zależy),Nie zapomnij o jaskiniach jak z bajki na Górze Zborów i wielu zamkach na Jurze.
a w Cieszynie można iść na czeskie piwko...
Ale z Cieszyna nie jest daleko do Raciborza, więc może da się tam kupić wyroby Browaru Zamkowego. Raciborskie Klasyczne to jeden z lepszych lagerów, jakie piłem.
To po co drugi raz pić to samo piwo, skoro
Cytat: Felek w 22 Sty 2025, 12:49Tak, jaskinie i zamki to coś na plus z pewnością Żeby być uczciwym, jest też zamek do zwiedzania w Cieszynie, ale nie taki "klimatyczny" jak te na Jurze ;-)
I najstarsza w Polsce rotunda.