Autor Wątek: XVII Zlot 16-18.05.2025 - Kandydatura 'Czarny Bocian', Cieszyn  (Przeczytany 74 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Trochę ponad 40 km jest do Chałupek (bezpośrednie połączenia z Krakowem, Warszawą, Katowicami, Przemyślem) oraz Bielska-Białej (bezpośrednie połączenia z Krakowem, Warszawą, Katowicami, Trójmiastem).
Jest jeszcze stacja Zebrzydowice, kilkanaście km od Cieszyna wygodną drogą. Jadą tam pociągi z Warszawy, Krakowa i Przemyśla do Wiednia, Pragi i Budapesztu z przewozem rowerów.
No i Rybnik / Żory / Czechowice-Dziedzice, niecałe 40 km od Cieszyna, a połączenia z całej Polski.

Co do klimatu, to jak w dużym mieście. Zupełne przeciwieństwo poprzedniego zlotu.
« Ostatnia zmiana: 14 Sty 2025, 00:12 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
Iwo, masz rację - o jakości decydują ludzie. Mam nadzieję, że najazdów z czeskiej strony za Zaolzie nie będzie ;) Ciekawe, jak wycenią spanie w aucie? Bowiem nabyłem vana i tę opcję już spraktykowałem.
Jest i zagwozdka - wybrać się na zbieranie obci (gdzie prowadzę ;)) czy gmin. ::)
A w kwestii formalnej - kiedyś cofnęliśmy termin zgłaszania aż o miesiąc ale do 10-go stycznia ciężko się otrząsnąć ze świątecznej nirwany - zarówno nam jak i właścicielom obiektów. Może by krakowskim targiem dać czas do 24-go?

Offline Mężczyzna rafalini

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 01.11.2022

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Ciekawe, jak wycenią spanie w aucie?

Jest w cenniku:

pobyt osoby dorosłej 20 zł +  camper / van / bus noclegowy 40 zł

Co do klimatu, to jak w dużym mieście

Obydwa Cieszyny mają ok. 55 tys. a kemping jest na opłotkach polskiego w części rekreacyjno-parkowej, także pisać o dużym mieście to znaczna przesada.

Ale mój to bardziej osobowy za dychę :) W bagażniku bym spał. A tak to trzeba będzie szmaciaka rozstawiać za pół ceny.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Może by krakowskim targiem dać czas do 24-go?

Sam kiedyś inicjowałem przyspieszenie tego terminu na 10 stycznia. Wzięło się to stąd, że właściciele obiektów nie bardzo chcą czekać na zgłoszenia, potem na ankietę - czas płynie, a miejsce zablokowane i nie wiadomo, czy zlot tam właśnie będzie.

Znam genezę ale dziś już 14-ty a kandydatura jedna, w zeszłym roku też chyba było prolongowane. Przez tych 6 Króli okres świąteczny trwa i trwa, sam się ledwo zorientowałem, że to już czas. Może w przyszłości poczuję zew organizatorski i nie chciałbym przegapić. Tydzień lub dwa więcej to już by było coś.

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
Bardzo ciekawa opcja.
Można sobie na Lysa Hore skoczyć. w październiku zabrakło mi 200 metrów pod górkę bo mi piasta Onyxa padła.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
/.../ bo mi piasta Onyxa padła.

Opowiadaj!
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

(...)

Obydwa Cieszyny mają ok. 55 tys. a kemping jest na opłotkach polskiego w części rekreacyjno-parkowej, także pisać o dużym mieście to znaczna przesada.

Jeśli kemp istniał 20 lat temu, to prawdopodobnie tam spałem. Żadnej wielkomiejskości nie odczułem . 8) Za to w chatce jechało stęchlizną aż miło ::)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Aleś Ty przystojny był :)

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum