Autor Wątek: Przerzutka MTB 12 speed GX eagle SRAM Trójmiasto - pilne  (Przeczytany 793 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Czy ktoś wie, czy dzisiaj po 15 da radę kupić taką przerzutkę. Właśnie zaczynam wyprawę wzdłuż morza na Helu i mi się rozwaliła od niczego, pękła tak, że pozamiatane. Szukałem na internecie w decathlonie, ale nic nie znalazłem. Najbliższa w Poznaniu... Pociąg do Gdyni mam za 2 godziny. Na Helu nic nie znalazłem.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Uderz do salonu Żuchlińskiego w Gdyni, to dość duży sklep, blisko linii kolejowej. Czy to konkretnie mają to oczywiście nie wiem, możesz spróbować telefonicznie się dowiedzieć. Ale oni mają z tego co widzę do 15 dzisiaj otwarte.

• niech tak się stanie
No i niestety będzie powrót do domu pierwszego dnia wyjazdu. Zesrać się idzie na takiego pecha. Jedyny sklep jaki znalazłem z tą przerzutką czynny do 15, a więc pozamiatane.

• niech tak się stanie
Ale oni mają z tego co widzę do 15 dzisiaj otwarte.
No to jest główny problem, że na 15 to ja ledwo do Władysławowa dojadę. Wkurwiony jestem na maksa, bo ta przerzutka miała ujechane raptem 20 dni po dobrych drogach.
A pogoda całkiem dobra wreszcie słońce.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
W razie czego mozesz też założyć przerzutke od Shimano, tylko musiałbyś kupić jeszcze manetkę. Bo kasety 12s Srama i Shimano są kompatybilne, ja np. w napędzie 1x12 mam przerzutkę Srama a kasetę Shimano. Ale nie wiem czy to w Decathlonie od reki dostaniesz. Możesz też spróbować zadzwonić do sklepu i spytać się czy jest możliwość zakupu na takiej zasadzie że zostawią Ci ten towar w jakimś punkcie PickUp.

Jakby to się stało w Warszawie - to dałbym Ci swoją, bo akurat mam w domu mechaniczną  przerzutkę 12s, którą zdjąłem z roweru po przejściu na elektronikę, ale w Trójmieście to nie wiem czy jest jakis forumowicz dysponujący czymś takim.

• niech tak się stanie
Na razie zamówiłem jedyny egzemplarz w Decathlonie w Poznaniu, w Warszawie nie było :P czekam na potwierdzenie że sklepu. No i tak wyprawa dobiegła końca zanim się zaczęła.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Jeszcze inna opcja to OLX, tu masz ogłoszenie z Gdańska:
https://www.olx.pl/d/oferta/przerzutka-tylna-sram-nx-eagle-i-manetka-komplet-nie-shimano-CID767-ID13qTbl.html

Jak Ci sie uda dogadać ze sprzedawcą to możesz to dzisiaj dostać w Trójmieście

• niech tak się stanie
W teorii, w praktyce 50 km od miasta. Ładne słoneczko na dworcu na Helu, już trzecia godzina leci.
Elegancki warun na kasowanie urlopu.

« Ostatnia zmiana: 8 Lut 2025, 13:32 podjazdy »

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Przerzutki / manetki Shimano i SRAM do mtb pod 12 rzędów są ze sobą wzajemnie kompatybilne. Różnica wręcz minimalna, nie trzeba w tym przypadku zmieniać manetki.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• niech tak się stanie
Załatwiłem sobie przez rodzinę, kupili mi w Poznaniu i wysłali przesyłką konduktorską do Gdyni. Co prawda model lunar, który jakoś dziwnie odstaje do tyłu pomimo całkowitego wykręcenia śruby, ale większość biegów chyba będzie działać.

Offline Mężczyzna MEC

• Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 17.12.2016
Załatwiłem sobie przez rodzinę, kupili mi w Poznaniu i wysłali przesyłką konduktorską do Gdyni. Co prawda model lunar, który jakoś dziwnie odstaje do tyłu pomimo całkowitego wykręcenia śruby, ale większość biegów chyba będzie działać.
Powodzenia

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum