Autor Wątek: Oto jak pękła ta wredna suka, co niemal nie zawaliła mi na Helu całego urlopu  (Przeczytany 759 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
miała być wierna jak pies, a okazała się puszczalska i na dodatek poleciała na obu ramionach, zaraz po biwaku po nocnym dojeździe pociągiem na Hel. Na równej ścieżce w lesie, bez żadnego wplątania się w gałęzie, czy w krzaki. Po prostu - nagle - odpadła.

Nie było czego zbierać, tzn. w całym Trójmieście jedyny sklep jaki miał tę/podobną przerzutkę - wysepka - odwalił mnie chamsko, że oni zamykają sklep o 15, ale zakupy do 14 z minutami i nie ma żadnej szansy zostawić tego gdzieś na portierni nawet przy zapłaceniu wcześniej on-line. Spuścili mnie jak gówno do kibla, nie polecam wysepki pl. Dojechałem z powrotem z Helu pociągiem do Trójmiasta na 15. Na forum żadnego odzewu lokalnego, więc pewnie nikogo z Trójmiasta wtedy na necie nie było. Pozostały sieciówki, Ski Team nie miał, ale mieli w Decathlonie - jedynie w Gliwicach i w Poznaniu. Kupiłem więc w Poznaniu i poprosiłem Rodziców o odbiór i nadanie przesyłką konduktorską pociągiem o 14 z minutami. Udało się im to ogarnąć bardzo na styk, odebrałem w Gdyni z pociągu o 18, zamontowałem i na 20 z minutami dojechałem na drugi biwak na Hel. 4 dni później dojechałem rowerem do Świnoujścia... Nie ma to jak rodzina, żadne forum takiego wsparcia nie da.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
To amelinium?
Mnie tak tiagra kiedyś opdadła przy okazji kosząc trzy szprychy, też złamana w pół i obrócona na przekos...  ::)

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Na forum to się nie obrażaj. Jak pytałeś o przetrzymanie kartonu w Warszawie sporo osób się odezwało. Sam wysłałem do Ciebie priva, że mogę Tobie przetrzymać ten karton, a w dogodnym terminie nawet dowieźć na lotnisko.

Co do przerzutki, w mojej opinii, która w dużej mierze polega na wiedzy z internetu, wynika, że im więcej biegów tym drobniejszy/odchudzony sprzęt (gdzieś się musi zmieścić te 11-12 rzędów) tym łatwiej o taką 'awarię'. Ja korzystam z przerzutek 9 biegowych i do tej pory nie miałem problemów.

Z tego co pamiętam, pisałeś, że przerzutka niemal nowa. Albo wada tej jednej sztuki, może też dołożyło się silne zmrożenie w nocy. Kiedyś przy silnych mrozach pękła mi amortyzowana sztyca w rowerze.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
Mnie ciekawi, dlaczego tak nagle wzięła i odpadła. Tak sama z siebie? Nie miałeś wcześniej jakiś mocnych otarć tą przerzutką?

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Tak sama z siebie? Nie miałeś wcześniej jakiś mocnych otarć tą przerzutką?
Trochę, ale nic wielkiego. A pękła zupełnie bez impulsu, tzn. podczas przerzucania, ale bez żadnego klinowania w szprychy itd.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Nie ma to jak rodzina, żadne forum takiego wsparcia nie da.
Ale wiesz, że nie każdy wchodzi na forum co 5 minut sprawdzając nowe wątki?
Można było zwiększyć szansę pisząc tu:
https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=20668.0

Wierzę, że trochę osób subskrybuje wątek i wtedy widza na mailu, że ktos potrzebuje pomocy.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Tak jak pisałem w oryginalnym wątku. Prawie każda przerzutka mtb by pasowała. Nawet nowe Deore 10/11rz jest kompatybilne z manetką SRAM 12rz.

Jedynym problemem mogłaby być długość łańcucha i obsługiwany zakres.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum