Autor Wątek: Przeciskacz 2025  (Przeczytany 3572 razy)

Offline Mężczyzna rafaelcoloss

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 18.02.2025
    • Przeciskacz
Przeciskacz 2025
« 18 Lut 2025, 14:54 »
Nazwa: Przeciskacz
Data: 12-16.05.2025 ( 11.05 wieczorek zapoznawczy z możliwością odbioru pakietu startowego)
Strona: www.przeciskacz.pl
Dystanse: Mini Maluszek i Maluszek
W zależności od postępu prac naprawczych po powodzi z jesieni 24
-Mini Maluszek ok 350km
-Maluszek 550 km
Obszar: Czechy (kraj Morawsko-Śląski) od lewej do prawej i też sporo pod górę :)
Proszę na każde 100 km zakładać powyżej 1k do góry.
Start/meta: Nędza (województwo śląskie, pow. raciborski)
Cytat ze strony wydarzenia:
Przeciskacz jest wyścigiem, który ma przede wszystkim pokazać piękno i możliwości turystyki rowerowej na wspomnianym obszarze Czech. Wyścig prowadzony jest w formule niezależności i samowystarczalności. Poprowadzony jest celowo z pominięciem możliwie jak największej liczby punktów w których można zaopatrzyć się w niezbędne produkty spożywcze czy wodę. Punkty takie dostępne są na trasie natomiast wymagają nadłożenia dystansu. Miejsce zejścia z wyznaczonej trasy jest równoznaczne z miejscem powrotu na trasę aby być uwzględnionym w klasyfikacji generalnej. Przeciskacz ma być przerwą w codzienności. Ma być Twoim czasem dla Ciebie.
Pozdrawiam i zapraszam,
Rafał Kolos
« Ostatnia zmiana: 18 Lut 2025, 15:06 rafaelcoloss »
Odpoczywaj ale szybko :)

Offline Mężczyzna michal.je

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 24.10.2024
Odp: Przeciskacz 2025
« 18 Lut 2025, 18:30 »
Wszystko super, ale jak komuś zapłaciłeś za tą stronę www, to proś o kasę z powrotem...   :P
A tak na poważnie, żeby terminy już nie były zajęte, to chętnie byśmy z żoną pojechali.

• Przeciskacz
« 20 Lut 2025, 08:43 »
Dziękuję za wyrażenie chęci startu. Zapraszam serdecznie jak zdecydujecie czy i kiedy.
Co do strony mam nadzieję, że obroni się trasą i też Wam "podokucza" na jakimś z podjazdów :P
Pozdrowienia dla Was i miejmy nadzieję do zobaczenia
Ps. Widzę Białystok w opisie, to jeszcze mocniej zapraszam na "rozgrzane południe Europy ;D" i nowe rejony rowerowe.
« Ostatnia zmiana: 20 Lut 2025, 08:49 rafaelcoloss »

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 20 Lut 2025, 09:28 »
Szkoda, że nie ma trasy
Szkoda, że nie można dowiedzieć się czy trasa pod "szosę" czy mtb, czy gravel, czy cokolwiek
Szkoda, że wpisowe wysokie i tylko z FB można się dowiedzieć jakie.
Szkoda, że termin mi nie pasuje.

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

« 20 Lut 2025, 09:50 »
Ps. Widzę Białystok w opisie, to jeszcze mocniej zapraszam na "rozgrzane południe Europy ;D" i nowe rejony rowerowe.

Weź nic nie mów. Jak przypadkiem zobaczę mapę w jakiejś pogodynce to, aż mnie ściska z zazdrości zawsze...

• Przeciskacz
« 23 Lut 2025, 21:01 »
Szkoda, że nie ma trasy
Szkoda, że nie można dowiedzieć się czy trasa pod "szosę" czy mtb, czy gravel, czy cokolwiek
Szkoda, że wpisowe wysokie i tylko z FB można się dowiedzieć jakie.
Szkoda, że termin mi nie pasuje.
Z terminem nic nie poradzę może jednak. Natomiast:
Wpisowe: 500 pln (cena chociażby zawiera nocleg ze śniadaniem przed startem)
Trasa pod gravel i lekkie szybkie mtb. Wariant krótszy bardziej gravel, wariant dłuższy bardziej mtb, zobaczymy kto pierwszy na mecie.
Trasa ma za zadanie na dystanie krótszym objechać obaszar Śląsko-Morawski od wschodu, na dłuższym wschodni i zachodi.
Mam nadzieję że choć troche pomogłem.

• Przeciskacz
« 23 Lut 2025, 21:02 »

Weź nic nie mów. Jak przypadkiem zobaczę mapę w jakiejś pogodynce to, aż mnie ściska z zazdrości zawsze...
Wpadajcie w takim razie na wyścig i urlop  8)

« 24 Lut 2025, 10:07 »

Wpadajcie w takim razie na wyścig i urlop  8)

Żona ma już zaplanowane 11 wyścigów - więc ni jak nie idzie wciskać kolejnych

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 24 Lut 2025, 10:17 »
Ciekawie zapowiadająca się impreza ma jedną podstawową wadę. Została ogłoszona w lutym a więc zdecydowanie zbyt późno, żeby mogła liczyć na chociażby skromną frekwencję. W tym czasie większość ma już zaplanowane starty i urlopy. Za rok pewnie będzie zdecydowanie lepiej.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 58%]

• Przeciskacz
« 24 Lut 2025, 15:56 »
Ciekawie zapowiadająca się impreza ma jedną podstawową wadę. Została ogłoszona w lutym a więc zdecydowanie zbyt późno, żeby mogła liczyć na chociażby skromną frekwencję. W tym czasie większość ma już zaplanowane starty i urlopy. Za rok pewnie będzie zdecydowanie lepiej.
Dziękuję za miłe słowa wstępu. Owszem liczyłem się z tzw. kalendarzem startów i oczywiście ogłoszone zostało późno chociażby na plany czołowych zawodników. Natomiast z mojej perspektywy liczę, że grupa chętnych się zbierze. Formuła wyścigu zakłada 50 osób w 2025. W latach kolejnych nigdy więcej niż 100, jak mogę prosić to zachęcajcie ze względu na trasę, która jest inna niż jazda po Polsce, którą większa część kraju podróżuje czy się ściga. Pociąg prawie pod sam start i tego typu udogodnienia.
Zapraszam i kto czuje, że to może to, zachęcam do zapisów

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 24 Lut 2025, 19:13 »
Żeby było jeszcze ciekawiej, dzień po imprezie jest zlot forum. Co prawda w miarę blisko, więc teoretycznie można połączyć imprezy jadąc 3 godziny pociągiem z przesiadką w Katowicach.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

• Przeciskacz
« 25 Lut 2025, 17:45 »
Żeby było jeszcze ciekawiej, dzień po imprezie jest zlot forum. Co prawda w miarę blisko, więc teoretycznie można połączyć imprezy jadąc 3 godziny pociągiem z przesiadką w Katowicach.
Dzieki za pomoc w promocji ;). To nie może być przypadek 8). Z miejsca startu/mety do Katowic znam doskonały przejazd także jak ktoś kojarzy region tylko z przemysłu to zapraszam na trasę po zielonym śląsku, na lekko to ze 3.5h z tobołami trochę więcej  ;D

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 25 Lut 2025, 18:19 »
Z miejsca startu/mety do Katowic znam doskonały przejazd także jak ktoś kojarzy region tylko z przemysłu to zapraszam na trasę po zielonym śląsku, na lekko to ze 3.5h z tobołami trochę więcej  ;D
Rozumiem, że trasa maratonu będzie tak leserska, że ludzie zaraz po dojechaniu na metę chętnie jeszcze pojadą kilka godzin po Śląsku? Nazwa wskazuje coś innego, ale może chodzi o przeciskanie się wąskimi dolinami  ;D
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

• Przeciskacz
« 26 Lut 2025, 10:19 »
Z miejsca startu/mety do Katowic znam doskonały przejazd także jak ktoś kojarzy region tylko z przemysłu to zapraszam na trasę po zielonym śląsku, na lekko to ze 3.5h z tobołami trochę więcej  ;D
Rozumiem, że trasa maratonu będzie tak leserska, że ludzie zaraz po dojechaniu na metę chętnie jeszcze pojadą kilka godzin po Śląsku? Nazwa wskazuje coś innego, ale może chodzi o przeciskanie się wąskimi dolinami  ;D
Trasa raczej wymagająca w tym Przeciskaczu ;) przynajmniej chciałbym aby taka była ;D, natomiast wyścig kończy się w piątek o 20 także jest czas na regenerację przed drugim etapem w stronę Katowic ;D ;D ;D To nie jest Tour De France gdzie dostajemy dzień przerwy 8)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 26 Lut 2025, 10:34 »
Biorąc pod uwagę że clou Zlotu to piątkowy wieczór to jednak tak sobie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat