Autor Wątek: Delikatne trzaski - mostek, ekspander - Cannondale  (Przeczytany 1210 razy)

Offline Mężczyzna michal.je

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 24.10.2024
Od spraw beznadziejnych jest przecież nieKamil.
Wspominałeś wprawdzie, w Sprincie, serwisie, już byłeś, przecież to nie to samo.
- Podjedź starym Volvo, ws. z pewnością ruszy Niebo i Ziemię.

Cannondale poważnie brałem pod uwagę.
Zniechęciło mnie obczepianie ram miksami grup, grupami starymi, niskimi, czort wie czym.
Pomimo tego, to coś w sobie, sądzę, mają.

No i jeszcze...
Właściwie szkoda by było, usterkę wczoraj usunęliście.
By oznaczało, właśnie skończyła się przygoda.
Także ten, by nie zapeszyć, ... "trzymam kciuki!".

Dzięki, Cannondale dostałem od żony, darowanemu koniowi... Choć zawsze lubiłem te rowery za inność. Mam nadzieję, że trudne początki wróżą lepszą przyszłość... Zobaczymy...

Co do nieKamila to się kręcił wczoraj obok  ;)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Trzaski? Od początku były jakieś, wszystkie wyeliminowałem

Na pewno wszystkie? Ja miesiącami (latami?) tropiłem trzaski "gdzieś z przodu roweru". Finalnie ustąpiły po planowej wymianie... przedniego koła.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Na pewno wszystkie? Ja miesiącami (latami?) tropiłem trzaski "gdzieś z przodu roweru". Finalnie ustąpiły po planowej wymianie... przedniego koła.

Tak wszystkie. Mam na tym punkcie zajoba. Rower ma być cichy. Zero dźwięków nieprzewidzianych.

Chyba problem się rozwiązał, 80km po standardowych wertepach u mnie w regionie i cisza.

Po bliższych oględzinach fabrycznego ekspandera zauważyłem, że ten dolny stożek, który jest nakrętką dla śruby 5mm, która to rozpiera, ma lekko zniszczony gwint (raczej fabrycznie). Mogło być tak, że przykręcając to w widelcu - śruba dalej nie szła, ja nie chcąc dalej napierać siłą w karbonową rurę - nie kręciłem mocniej. Ekspander się nie rozpierał jak trzeba, jednocześnie dając wrażenie, że siedzi sztywno i się nie rusza, no bo przecież śruba jest przykręcona mocno. Luzował się sobie wesoło po kilkudziesięciu kilometrach dając te upierdliwe dźwięki. Mam nadzieję, że to koniec przebojów, bo w tym sezonie samych wyścigów mam kilka tyś. km...

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Ja tropiłem trzaski w jednym rowerze przez rok bez powodzenia. Pomyślałem, że może sworznie w zawiasie fulla. Faktycznie były do wymiany, ale to nie pomogło. Kilka miesięcy potem pękła mi rama. Jak pospawałem to trzaski ustąpiły.

Ja tropiłem trzaski w jednym rowerze przez rok bez powodzenia. Pomyślałem, że może sworznie w zawiasie fulla. Faktycznie były do wymiany, ale to nie pomogło. Kilka miesięcy potem pękła mi rama. Jak pospawałem to trzaski ustąpiły.

Tyle bym nie wytrzymał, wcześniej sprzedałbym rower...

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Czas temu w kolarce bud. trzeszczało coś w okolicy suportu, przyczyny znaleźć nie umiałem.
Któregoś razu tę uniosłem ... z haków wysunęło się tylne koło.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?