Autor Wątek: Połowicznie po Jurze, czyli dolinami Szreniawy i Dłubni  (Przeczytany 1117 razy)

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
[quote author=Felek link=topic=28379.msg587270#msg587270 date=1743065561

Ps. Obecnie największym zmartwieniem jakie mam to nikła baza pod namioty: pola namiotowe czy biwakowe. Np. wypadałoby mi znaleźć kemping w bliskiej okolicy Złotego Potoku, a tam tylko 'agro', no ale to temat na inny wątek.
[/quote]

W Siedlcu na Dupce jest schronisko młodzieżowe i zapewne nie będzie problemu z rozbiciem namiotu. Kawałek niżej jest Chata Pabiana w Pabianicach z wiatą ze świetlicą. Tutaj po wcześniejszym uzgodnieniu też nie powinno być problemu.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Co do punktów widokowych to mam taki zestaw w okolicy. Nie wszystkie widziałem, ale powiedzmy 70%.

Oznaczenia są trochę mylące czasem, bo kopiec to często po prostu górka, a taras to płaskie miejsce na statyw, ale generalnie da się z tego korzystać.

Jeżeli w komentarzu jest coś innego niż domyślny z mapy, np. 24takisobie lub 24super to oznacza dostęp 24h na dobę i walory :P czasem jest wezline (weź linę), ale na tej liście chyba tego nie ma.

kwi-lis itp. oznacza oterminowanie, zazwyczaj to wstęp płatny od kwietnia do listopada w kadłubkowych godzinach (nieprzydatnych do fotek, bo przy kiepskim świetle)

las oznacza brak widoku :P
« Ostatnia zmiana: 27 Mar 2025, 20:59 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna rafalini

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 01.11.2022
W Siedlcu na Dupce jest schronisko młodzieżowe i zapewne nie będzie problemu z rozbiciem namiotu.
W Siedlcu jest schronisko młodzieżowe i warto tam zanocować, ale problem z rozbiciem namiotu będzie. Podobno kierownik schroniska zgodził się kiedyś na namioty na jego terenie i potem miał duże nieprzyjemności z Sanepidem.
W zeszłym roku była tam baza Maratonu Podróżnika, wtedy usłyszałem tę opowieść.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
W zeszłym roku kręciłem się z synem osiem dni po Jurze i byłem zachwycony, mój potomek jeszcze bardziej. Przepiękny region i mnóstwo atrakcji, największym jego wrogiem jest pośpiech. Tak więc mapa w ręce, oczy szeroko otwarte i będzie pięknie.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
(..)
Ps. Obecnie największym zmartwieniem jakie mam to nikła baza pod namioty: pola namiotowe czy biwakowe. Np. wypadałoby mi znaleźć kemping w bliskiej okolicy Złotego Potoku, a tam tylko 'agro', no ale to temat na inny wątek.
Jest jakieś agro z namiotami, jeszcze chyba nieczynne:
https://www.google.com/maps/place/Agroturystyka+Z%C5%82oty+Potok,+Pole+Namiotowe/@50.7068645,19.4320742,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x4717392947d302e1:0x665f59e232b86c4b!8m2!3d50.7068645!4d19.4320742!16s%2Fg%2F11h3z9w4pp?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDMyNC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?