Autor Wątek: Wymiana osprzętu - Pomocna dłoń Warszawa.  (Przeczytany 7091 razy)

worms

• Gość
Witam serdecznie.
Mam gorącą prośbę do osób które mieszkają w Warszawie i znają się na wymianie napędu o nie tylko. Chciałbym aby mi pomogły, w zamianie osprzętu. Do serwisu raczej nie chętnie chcę oddać, ponieważ trwa to długo i nie mogę obserwować poczynań z moim rowerem.
Do podmiany będą następujące podzespoły:
Hamulce: Avid Digit 7 Model 2006 komplet
Manetki: Shimano XT rapid Fire plus SLM760
Przerzutka przód: Shimano XTFDM761
Przerzutka tył: Shimano XT RDM761 GS -
Kaseta: Shimono XT CSM760 - 11/32
Dźwignie hamulca: Avid Speed Dial 7
Korby: Shimano XT FCM760 -22/32/44 z wkładem suportu
Łańcuch: Shimano CNHG93
Zestaw kół Deore XT- Mavic xc717-DT 690,00zł
Opcja: DT swiss Revolution Black- dopłata 32zl (zysk wagowy ok 100gr)-
http://www.sklep.bikestac...products_id=912
MICHELIN XCR Dry 2 Rozmiar: 26 x 2,00

Przyznam, że nigdy tego nie robiłem I nawet nie wiem jak się do tego zabrać, kluczy nie posiadam odpowiednich. Jedyny plus jest taki: 3 sklepy rowerowe w pobliżu, jakby coś było potrzebne.
Na zgłoszenia czekam do środy, bo pewnie wtedy wszystko już do mnie najpóźniej dojedzie. Jeżeli ktoś chce się podszkolić, a przy okazji nauczyć innych to zapraszam.
Nie wiem tylko ile mógłbym zaoferować za tą przysługę pieniążków, trochę się spłukałem, jak będą chętni to i to się uzgodni.
Pozdrawiam

caryc

• Gość
Moze to glupie co napisze, ale fajan inicjatywa..
Pierwszy raz sie spotykam, a bywam na roznych forach, zeby ktos wykazywal taka inicjatywe...
Naprawde fajnie poczytac cos takiego.
Sam robie sobie swoj rowerek wiec cos tam umiem, ale z racji ze zupelnie inne miasto nie pomoge :)
Ale spokojnie ! Napewno znajdzie sie ktos zyczliwy :)

worms

• Gość
Jedna osoba życzliwa się znalazła, ale pojawia się inny problem, mianowicie zaufania mojego do tej osoby. A jak to się okaże ktoś nieuczciwy?
Kolega pisze że ma 17 lat, jego znajomy 16 (mechanik) i trener ma swój sklep, pozwala im praktykować, albo i nawet dorabiać, mniejsza o to. Chcą przyjechać, ale jakoś mojego zaufania nie wzbudzają. Krótki starz na forum,
Jak powinienem podejść do tej sprawy, by być pewnym że ktoś nie przyjedzie mnie skroić?

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
w Polsce niczego nie mozna byc pewnym... ryzyko zawsze jest, w podobnej sytuacji chyba probowalbym sam to zrobic lub z kims kogo juz znam

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Dużo płacisz za sprzęt, a później chcesz żeby Ci to ktoś nieznajomy (nie z serwisu rowerowego) zrobił. To tak jakbyś kupił Ferrari i chciał żeby pan Mirek z Pasikórowic Górnych je przeserwisował  :wink:  Jak nie potrafisz sam i nikogo nie znasz to idź do zaufanego serwisu. Lepiej wydać te 100zł więcej, co przy cenie komponentów będzie tylko małym promilem, niż ryzykować, że ktoś coś źle złoży lub zepsuje (chociaż nie bardzo jak jest coś zepsuć).
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Możesz też samemu kupić klucze:
-do kasety 20-25zl plus ewentualnie bacik
-do suportu (kup  uniwersalny po kwadart i octalink) 20-25zł
-porządne imbusy - około 30zł
-wypinacz do łańcucha 20-25zł
-klucz do suportu

Poszukaj w necie jest wiele artykułów jak samemu serwisować rower. Nawet jak Ci się nie uda wyregulować to pojedziesz do serwisu żeby Ci wyregulowali przerzutki, dobrali długość łańcucha, docieli pancerze i zapłacisz wiele mniej, a klucze napewno kiedyś się jeszcze przydadzą
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

worms

• Gość
Wielkie dzięki za wszystkie informacje, przydadzą się, jutro robie zakupy brakujących narzędzi.
Co do osoby która mi pomorze, to już taką życzliwą znalazłem, po wszystkim dam znać jak chodzi. Pozdrawim

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum