Autor Wątek: Orłowski (ramy)  (Przeczytany 4714 razy)

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Odp: Orłowski (ramy)
« 15 Wrz 2012, 19:43 »
Ten pomysł roweru z zintegrowanym bagażnikiem też mi już przyszedł do głowy. Tylko ja myślałem również o modyfikacji ramy, zw względu na tylny bagażnik. Coś jak likwidacja tylnego trójkąta, i romb zamiast niego. Tylko musiałbyś to sam narysować i obliczyć obciążenia. Na firmy spawające ramy z gotowych rurek, nie ma co liczyć.
Pomysł jest dobry.

Offline Mężczyzna Marek4500

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 06.09.2012
« 16 Wrz 2012, 08:35 »
trójkąt jest o wiele sztywniejszy
Nie wierzę, by do dziś ktoś w Dublinie posłużył się rowerem do posuwania się naprzód. Poczucie ogółu zwraca się przeciw zapobieganiu pewnej dozie wysiłku, którą Wszechmocny - nie bez mądrego uzasadnienia - przypisał poruszającemu się pieszo.

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
« 16 Wrz 2012, 10:05 »
Mateusz może ta opcja Cię zainteresuje: http://nawczasach.blogspot.com/p/sprzet.html

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 16 Wrz 2012, 14:29 »
trójkąt jest o wiele sztywniejszy
Racja. :icon_redface:
Ten romb, o którym myślałem, musiałby być z przekątną, i wtedy mamy 2 trójkąty- czyli to samo co przy dokręceniu normalnego bagażnika.
Mimo wszystko, sposób montażu bagażników nie jest dopracowany przez producentów- widać, że bagażnik, to taka dokładka do ramy - i bagażniki zwykle pękają przy punktach montażu do ramy. Gdyby to było zintegrowane, to cała rama była byłaby sztywniejsza i oczywiście bagażnik. Może wystarczyłoby dospawać tylko pół bagażnika, i jakaś wysuwana, dokręcana platforma.
Ale to jest zadanie dla projektantów, by to było mocne, i jakoś wyglądało.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum