Autor Wątek: w kwestii spodenek  (Przeczytany 5462 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Odp: w kwestii spodenek
« 8 Maj 2012, 23:23 »
A którą ręką rysujesz?
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 8 Maj 2012, 23:24 »
Pamiętaj tylko, że nerwy się regenerują powoli. U mnie problem powstał ok. 20 sierpnia, a na pierwsze objawy cofania się zmian musiałem poczekać do listopada.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 8 Maj 2012, 23:39 »
Przy prostej kierownicy przydatne jest lekkie gięcie, nadgarstki zdecydowanie odczuwały jego brak. Ewentualnie można kombinować z gripami ale to tylko półśrodek.

Wilku dłuższy baranek poprawia komfort? Na moim, w dolnym chwycie są tylko dwa warianty: tak jak na obrazku i trzymanie równolegle do podłoża (dłonie na klamkach). Mam powody żeby żałować braku chwytu na końcu baranka?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 8 Maj 2012, 23:41 »
Ja żałuję, że w swoim mam poziomy odcinek dolnego chwytu bardzo krótki. Ale jakoś nie widziałem kierownicy o gięciu "ergonomicznym" z odpowiedniej długości tym chwytem, choć niespecjalnie szukałem.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
« 8 Maj 2012, 23:42 »
A którą ręką rysujesz?

Prawą.

Wilku dzięki za te schematy, musze się z tym dokładnie zapoznać. Wygląda u mnie jak ten pierwszy przypadek - zdrętwiały cały mały palec, a drugi trochę mniej.
Czyli kiera z powrotem wyżej. Ona jest lekko gieta. Rogi mam. Bliżej chyba nie trzeba - moja rama jest dośc krótka.

Borafu, nie strasz :o. Mam nadzieję, że jesczez nie zdązyłam sobie mocno nic popsuć przez majówkę.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

« 8 Maj 2012, 23:49 »
Ja żałuję, że w swoim mam poziomy odcinek dolnego chwytu bardzo krótki. Ale jakoś nie widziałem kierownicy o gięciu "ergonomicznym" z odpowiedniej długości tym chwytem, choć niespecjalnie szukałem.

Bywają:

Mojego baranka tak w ogóle nie da się chwycić, bo jest wgłębienie :icon_confused:
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 8 Maj 2012, 23:52 »
Podobnego to właśnie mam. A mi chodzi o coś takiego:

Tylko ergonomicznego.
Wracam do jeżdżenia.

« 8 Maj 2012, 23:58 »
Coś takiego?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 9 Maj 2012, 10:13 »
poczytałem co tu piszecie, zastanowiłem się chwilę, pomacałem... i się okazało, że mam lekko zdrętwiałe małe palce w obu rękach....

Jeszcze rozumię że mogły by obetrzec tu na wewnętrznej stronie ud, bo tam się nogami rusza, ale one obtarły strikto tyłek, w znaczne mniej ruchomej częsci. nie będę demonstrowac tyłka, żeby to zobrazować, wybaczcie ;P

no wiesz? bez tego nie będziemy chyba w stanie Ci naprawdę pomóc....  ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
« 9 Maj 2012, 10:30 »
no ja nie mam "lekko" zdrętwiałych, więc się wystraszyłam. Dosłownie nie mogę złożyć razem palców lewej ręki - mały i serdeczny palec wykonują jakieś niezborne i niekontrolowane przeze mnie ruchy. Pływanie było wczoraj niemal niemożliwe. "Trochę" zdrętwiałe to norma, tak to zawsze miałam i histerii z tego nie robię. Ale po tym obnizeniu kierownicy już nie są zdrętwiałe "trochę".
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 9 Maj 2012, 12:22 »
No to kierownica do góry, częste zmiany chwytu i na jesienną wyprawkę będzie trochę lepiej  :-\

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum