Autor Wątek: podpórka, stópka  (Przeczytany 2095 razy)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
podpórka, stópka
« 25 Paź 2010, 09:59 »
mam przy rowerze stópkę centralną, denerwuje mnie że w czasie jazdy puka. Wcześniej miałem taka jak w motorze centralną, ale pękła i kierownica się przekręcała bo koło przednie było w powietrzu i obciążone torbą na kierownicy.
Kupiłem na tylne widełki, wykrzywiła się, bo obciążenie sakw i na kierownicy spowodowało, że któregoś dnia się wygięła. Teraz mam tego nieszczęsnego pukającego tranz-x. Rower stoi dobrze, z sakwami także, tylko to pukanie. Macie jakieś stópki "idealne", nie hałasujące w czasie jazdy po dziurach i wytrzymujące obciązenie z sakwami?

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
podpórka, stópka
« 25 Paź 2010, 11:02 »
A w którym miejscu 'puka' ?
Pewnie się obija o jakiś element ramy. Po prostu dognij ją, żeby nie stykała, albo obklej jakąś taśmą.
Ja tu problemu nie widzę :P

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
podpórka, stópka
« 25 Paź 2010, 12:11 »
zaznaczyłem na zdjęciach, miejsce denerwującego pukania,

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
podpórka, stópka
« 25 Paź 2010, 14:03 »
Holendrzy w celu eliminacji stukania.. wyklejają siliconem (ciekawe, czy ktoś przejmuje się pojęciem "korozja")
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
podpórka, stópka
« 25 Paź 2010, 18:26 »
Ja jestem zadowolony ze stópki Accent Comfort: http://velo.com.pl/produkty/?m=1&id=284. Jest to pierwsza stópka używana przeze mnie, która wytrzymała wyprawę nie gnąc/łamiąc się/odpadając, i co więcej - dalej służy bez zarzutu.
Warto dorzucić podkładkę sprężystą pod śrubkę regulacyjną - w Szczecinie zdarzyło mi się zgubić kawałek stopki (na szczęście się znalazł). ;)

Offline zegarynka

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 14.02.2010
podpórka, stópka
« 29 Paź 2010, 12:43 »
Może spróbuj ją odkręcić i przykręcić jeszcze raz o kawałek dalej albo trochę młotkiem potraktuj  :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum