Autor Wątek: Lubin - Chełmno - non stop  (Przeczytany 1043 razy)

Offline neuropathic

• Miasto: Lubin - dolny ślask
  • Na forum od: 28.10.2010
    • http://neuropathic.bikestats.pl/
Lubin - Chełmno - non stop
« 2 Lis 2010, 14:02 »
Witam wybieram się w nowym roku tą trasą która jest na zdjęciu do przyszłych teściów to będzie pierwsza moja tak poważna (ale nie ostatnia) wyprawa rowerowa chciałbym ją  przejechać jednym tchem rowerem szosowym zabierając tylko to co zmieści mi się do saszetki pod siodłowej i  kieszonki w koszulce i oczywiście pieniądze na wydatki po drodze. Czy ktoś z was koledzy i koleżanki jechał tymi drogami którymi ja chce jechać? Czy s ą dobre czy złe...

http://docelu.pl/turl,d85d9,Wyznaczona-Trasa.html

Tylko kilometry
GG 9314797

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 2 Lis 2010, 17:09 »
Od Bydgoszczy do Chełmna bardzo dobra trasa. Tu mam pewność. Ewentualnie możesz jechać drugą stroną Wisły. Jest ładniej, ale będziesz już zmęczony na tym etapie i zwyczajnie będziesz miał to gdzieś.

Główna droga Poznań- Gniezno-Bydgoszcz to duży ruch, chociaż w niedzielę jeszcze ujdzie, ale śmierdzi spalinami i tak. Bardzo spokojne są drogi Poznań-Wągrowiec-Szubin-Bydgoszcz (może oprócz końcówki).

Tyle mogę podpowiedzieć z mojego rewiru.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 2 Lis 2010, 18:58 »
Cytat: "cinek"
Bardzo spokojne są drogi Poznań-Wągrowiec-Szubin-Bydgoszcz (może oprócz końcówki).

o tak! jechałem tą drogą - bardzo fajna, prowadzi przez ładne okolice.
Bydgoszcz - Chełmno, przez Dąbrowę to tez ładny odcinek, ale pod koniec będzie nielicha górka, na którą będzie trzeba wjechać.

neuropathic, następnym razem lepiej podaj link do mapy, niż jej zdjęcie, na takim długim odcinku niewiele widać

Offline neuropathic

« 3 Lis 2010, 13:55 »
Dziękuje za informacje i skrupulatnie to notuje, chce być dobrze przygotowany do trasy i zmieniłem też zdjęcie na link do mapy

Tylko kilometry
GG 9314797

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 3 Lis 2010, 14:36 »
Cinku, nie mogę się z Tobą zgodzić, że trasa Poznań-Wągrowiec jest spokojna... :shock: W kontekście krajówki piątki może i spokojna...;)
Od Szubina do Bydgoszczy też raczej średnio z tym spokojem, ale to akurat napisałeś.

To jesli chodzi o moje zdanie: patrząc od Dolska, Dolsk - Śrem, ok. Z Dolska bedzie się fajnie zjeżdzało;)
Nie rozumiem jaki jest powód , żeby od Kórnika jechac na Gądki Poznańską, to jest droga ekspresowa!

Proponuję, by z Kórnika jechać przez Krzyżowniki, Trzek, do Kościana. Z Kościana na Pobiedziska, i tak jak Cinek, zdecydowanie nie polecam krajówki nr 5 (jechałam kiedyś i nigdy wiecej - ok, wiem że są tacy którym śmigające obok tiry nie przeszkadzają)
Potem "moja" trasa (jeżdżę nią czasem z Poznania do Bydgoszczy, więc sprawdzona)
Pobiedziska- Sroczyn - Rybno - Wilkowyja -Janowiec - Cerekwica - Żnin (asfalt jest tu okej)
Ze Żnina można na Łabiszyn 253 (zdarzało mi się że było tłoczno na tej drodze, a zdarzało sie że pustki - w każdym razie piorunem sie jedzie tamtędy ) Z Łabiszyna zawsze jeździłam przez Rynarzewo, ale pewnie przez Brzozę będzie szybciej (nie jechałam)
Nie wiem, jakby te zmiany wpłynęły na długośc trasy. Z Poznania do Bydgoszczy krajową piątką jest chyba około 130 km, o ile dobrze pamiętam. Jeslibyś się mimo wszystko decydował na piatkę, to od Poznania do Cotonia (za Gnieznem) jest szerokie pobocze - więc nie jest aż tak niekomfortowo.  Może się cos zmieniło i pobocze jest i dalej - dawno tam nie jechałam.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 3 Lis 2010, 22:53 »
Cytat: "martwawiewiórka"
Cinku, nie mogę się z Tobą zgodzić, że trasa Poznań-Wągrowiec jest spokojna... :shock: W kontekście krajówki piątki może i spokojna...;)

UUUU to się porobiło. Ja dawno tamtędy nie jechałem, tak jakoś w mojej pamięci został pozytywny obraz.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 3 Lis 2010, 23:07 »
Cinek, może przez to że na tej trasie, w Skokach, jest fajna karczma i gofry mają! :mrgreen:  A co najważniejsze z ogródkiem, więc można mieć rower blisko swojego obiadu...
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline neuropathic

« 16 Lis 2010, 13:15 »
dziękuje za informacje wytyczyłem trasę na mapie i na święta będę jechał tą trasą  samochodem i zobaczę "co i jak"

Tylko kilometry
GG 9314797

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum