A możesz w przybliżeniu powiedzieć co kupujesz? Może tak naprawdę nie potrzebujesz tego wszystkiego? Wrzuć no jakąś listę.
2. Tylny bagażnik i sakwy Crosso w zupełności wystarczą.3. Nie kupuj przednich sakw i bagażnika, przy odpowiednim spakowaniu tylne sakwy Ci wystarczą, tym bardziej że planujesz jeździć po Polsce
Sakwy powinieneś kupić takie żeby spakować to co chcesz zabrać, nie oczekuj gotowych odpowiedzi. Jedni wożą więcej, inni mniej. Ja np. na wyprawę w marcu w Alpy zabrałem tylko tylne sakwy i musiałem się nieźle szarpać z ciągłym dopychaniem sakw, wszystko było na styk, za wygodne to nie było - w takim wypadku lepiej zabrać i przednie sakwy. Trasa po egzotycznej Polsce - jest generalnie bardzo płaska, więc większa ilość bagażu ma symboliczne znaczenie, to odgrywa nieco większą rolę na trasach typowo górskich.
Namiot odłóż na przyszły rok, w tym roku prześpisz się pod pałatką lub u gospodarza w stodole. Dasz radę. Nie trać głowy
Przednie sakwy oprócz dodatkowego miejsca na ładunek dają lepsze wyważenie roweru, przydatne szczególnie w górach.