Autor Wątek: Jazda po śniegu...  (Przeczytany 18177 razy)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Odp: Jazda po śniegu...
« 26 Sty 2012, 11:10 »
Freud to jest sprawa bardzo indywidualna.
Każdy reaguje inaczej, podobnie jak z rękawiczkami. Ja jeżdżę w cienkich polarkach i starcza, Jacek by chyba przymarzł do kiery w takich.
Trzeba dojsć do tego metodą ostrożnych prób;)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 26 Sty 2012, 11:14 »
Freud, musisz zacząć się rozbierać na rowerze skoro się pocisz, tzn. nie podczas jazdy ale zacząć dostosowywać zestaw ciuchów do planowanej jazdy.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 26 Sty 2012, 11:24 »
Dzięki - to pokrywa się z moimi niepewnymi przemyśleniami, czyli, że chyba za dużo ciuchów :)
Wczoraj np. miałem koszulkę, bluzę (zwykłą niepolarową) i kurtkę (wiatrówkę) cienką letnią (membrana 5000). Po powrocie do domu byłem cały mokry.

Co tu można ściągnąć? Koszulkę? :D
Bez bluzy będzie za zimno ;) Chyba, że kurtkę mam do dupy - może zatrzymuje za dużo ciepła albo za dużo wilgoci.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 26 Sty 2012, 11:26 »
Zmień kurtkę :) W membranie podczas takiego wysiłku zawsze się spocisz. Na daną chwile pod ta kurtkę wystarczyłaby koszulka z długim rękawem niebawełniana.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 26 Sty 2012, 11:28 »
Dzięki Yoshko. Przetestuję niebawem :)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 26 Sty 2012, 12:54 »
Dla mnie w tej chwili najlepsza opcja to softshel. W pon. wybralam się w polarze i teraz sobie zdycham i zamiast weekendu na rowerze czeka mnie weekend w domu. Podobnie mam problem z mocnym i szybkim rozgrzewaniem się ale z kolei po wysiłku bardzo mocno sie wychładzam. Polecam bardzo wszelkie termoaktywne koszulki. Przy nich przynajmniej plecy suche mam, a pot wychodzi na wierzch ubrania. Tylko koniecznie warstwa przeciwwiatrowa na wierzch wtedy.

Offline Kobieta Antares

• Rowerowy Szwendacz
  • Miasto: woj. śląskie
  • Na forum od: 11.09.2011
    • Dance Run Cycle Repeat
« 26 Sty 2012, 17:56 »
W temacie kominiarek - są takie fajne sportowe dla narciarzy, które odprowadzają wilgoć na zewnątrz. Wiadomo - przy oddychaniu w  okolicy nosa para wodna się skrapla i może zamarzać  ;D
Mam wrażenie, że całkiem nieźle się sprawdzają, choć są denerwujące gdy się chce rozmawiać mając na sobie taką kominiarkę bo się "zjada" materiał ;) . Niestety miewam nawracające kłopoty z nerwem trójdzielnym i nie mam innego wyjścia przy chłodzie jak właśnie noszenie kominiarki zwłaszcza gdy chcę na tym chłodzie (bądź wietrze) rozmawiać  ::)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 29 Sty 2012, 11:07 »
Wczoraj przy -5 założyłem [...] spodnie z kalesonkami cienkimi. Po przejechaniu kilku kilometrów strasznie spociła mi się głowa..:P
:lol:
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 29 Sty 2012, 11:12 »
Teraz już wierzysz, że yoshko umie pompować materac garnkiem?
 ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum