Autor Wątek: Na Krańcach Świata  (Przeczytany 30473 razy)

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Na Krańcach Świata
« 12 Sty 2011, 19:25 »
"Your comment is awaiting moderation."
Ładnie, ładnie... wszystko musi przejść przez cenzurę... ;)

Offline Mężczyzna DamianD

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 08.12.2009
    • http://www.DamianDrobyk.pl
Na Krańcach Świata
« 12 Sty 2011, 20:36 »
Trzymam kciuki, wyprawa Marzenie....

seroka

• Gość
Na Krańcach Świata
« 13 Sty 2011, 18:26 »
Cytat: "neuropathic"
Mateusz zastanawiam się skąd tyle wolnego czasu  macie i choć dla mnie nie ma rzeczy nie możliwych to jednak praca całkowicie zabija mi pomysły  na takie długie wyprawy.

Czesc Tam
Kiedys myslalem ,ze miesiac czasu to dosyc dlugie wakacje ale jak zaczalem spotykac ludzi na trasach , ktorzy minimum na rowerach podrozowali 6 mieisiecy to zaczalem myslec ja tez tak chce
Wszystko jest mozliwe jesli sie chce ,najprostsza recepta to pracowac ,zaoszczedzic i wymowic albo brac kontrakty
Nie ma rzeczy szczesliwej z kazdej strony wiec trzeba wybierac miedzy ....
Ja nie mowie ,ze mnie to tak zawsze ladnie wychodzi ale robie co moge
Pozdrawiam J

seroka

• Gość
Na Krańcach Świata
« 13 Sty 2011, 18:59 »
Cytat: "Mateusz"
Strona odpalona tak wcześnie, bo... mieliśmy ruszyć w styczniu/lutym. Ale obowiązki służbowe nas jeszcze trzymają.

No niestety z naszym podejściem do trasy jest zwykle podobnie - kupujemy bilet, lądujemy na lotnisku, i wszystko robimy na bieżąco. Ruszamy bez ograniczenia czasowego, jak się skończą fundusze, to albo popracujemy albo wrócimy. Najpierw Argentyna (lub Urugwaj) następnie Chile, a potem pewnie Boliwia. Tylko, że... w Patagonii wylądujemy zimą, więc nic nie jesteśmy w stanie przewidzieć.

Czesc
Uwielbiam Chile i bardzo chicalbym tam mieszkac
Jesli moge cos podpowiedziec to bardzo istotne jest planowanie wyprawy rowerowej pod wzgledem kierunku wiatrow w tych obu krajach
Jesli chodzi o Chile to mysle ze nalezy ominac dystans z Santiago do Pukon jest plasko i pola .Od Pukon zaczyna sie pieknie .
Do Argentyny z Vina Del Mar (ja tak zrobilem )przez podniebna przelecz ,hamulce beda plakac
Nie chce udawac ojca chrzestnego ale naprawde musicie uzywac krem ochronny ,ja w Chile dostalem raka skory na nosie ,bylem bardzo poparzony ,nie moglem jesc bo usta mi doslownie krwawily ,Chile i Argentyna to kraje pod dziura ozonowa ,ja nigdy nie uzywalem kremow bo uwazalem ze to bzdury ,jednak bylem w bledzie
Potem moze wrzuce pare zdjec jak mnie popalilo
-bedziecie kochac Chile ,och jak jak tam chce jechac :)
A Brazylia ??? cuda

Poz J

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Na Krańcach Świata
« 13 Sty 2011, 21:40 »
Cytat: "seroka"

Jesli moge cos podpowiedziec to bardzo istotne jest planowanie wyprawy rowerowej pod wzgledem kierunku wiatrow w tych obu krajach

Święte słowa. Jak to wyraził pewien Anglik w Patagonii - trzeba być niezłym idiotą, żeby jechać na północ :-)

Offline Mateusz

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 13.06.2010
Na Krańcach Świata
« 14 Sty 2011, 08:15 »
Cytat: "Giovanni"
Weź lepiej wyjedź już na Wyprawę, wróć z niej i podziel się wrażeniami a nie marudź o polityce na forum o podróżach rowerowych :).

I właśnie dlatego wolalem przenieść dyskusję o lekkim zabarwieniu politycznym i ideologicznym na własne podwórko  :wink:

Cytat: "anja"
"Your comment is awaiting moderation."
Ładnie, ładnie... wszystko musi przejść przez cenzurę... ;)

Najmocniej przepraszam. To nie ma nic wspólnego z cenzurą stosowaną w Chinach  :)  Takie są po prostu ustawienia domyślne. Musze wymyślić jak to się zmienia  :wink:

Cytat: "seroka"

Nie chce udawac ojca chrzestnego ale naprawde musicie uzywac krem ochronny ,ja w Chile dostalem raka skory na nosie ,bylem bardzo poparzony ,nie moglem jesc bo usta mi doslownie krwawily ,Chile i Argentyna to kraje pod dziura ozonowa ,ja nigdy nie uzywalem kremow bo uwazalem ze to bzdury ,jednak bylem w bledzie

Wiemy, wiemy. "Już nad tym pracujemy"  :wink:

Cytat: "miki150"

Święte słowa. Jak to wyraził pewien Anglik w Patagonii - trzeba być niezłym idiotą, żeby jechać na północ :-)

Wiemy o wiatrach. Dzięki. Pozdrowienia dla Anglika.  :)

Offline Mateusz

Na Krańcach Świata
« 15 Sty 2011, 11:12 »
Dziś rowerowo - sakwowo - bagażnikowo, czyli przygotowań ciąg dalszy. Zapraszamy!

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Na Krańcach Świata
« 17 Sty 2011, 13:55 »
Dało by się zoptymalizować troszkę mozaikę , bo 723,72 KB to troszkę dużo na główną stronę?

Offline Mateusz

Na Krańcach Świata
« 17 Sty 2011, 14:18 »
Podesłałem już Robbowi nową. Cierpliwości.

Offline Mateusz

Na Krańcach Świata
« 3 Lut 2011, 19:30 »
Zapraszamy na Karaiby, czyli kontynuacja cyklu "Fotografia z..."

http://www.nakrancach.pl/fotografia-z-karaibow/

Offline Mateusz

Na Krańcach Świata
« 9 Lut 2011, 21:57 »
Cześć, rozpoczynamy akcję wyprzedaż (pozbywamy się rzeczy, które nie są nam potrzebne, albo takie, których nie używamy zbyt często) Ciuchy górskie, osprzęt rowerowy, niebawem fotograficzny, a skończymy na samochodzie. Może znajdziesz coś dla siebie?

Zapraszamy: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1061077

Panie Admin, mogę skopiować też do giełdy?

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Na forum od: 11.05.2009
Na Krańcach Świata
« 9 Lut 2011, 22:50 »
Panie Admin, mogę skopiować też do giełdy?

A niech stracę ;)

Offline Mateusz

Na Krańcach Świata
« 2 Mar 2011, 12:55 »
Nowa galeria z Kuby - zapraszamy: http://www.nakrancach.pl/fotografie-z-kuby-na-peronie-czwartym/

P.S. Czy to jakaś nowa akcja pod tytułem: "Pokaż ptaka w awatarze"?

Jeśli tak, to uznajmy, że z moim wielkim nosem pozuję na sępa..

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Na Krańcach Świata
« 3 Mar 2011, 02:26 »
Nowa galeria z Kuby - zapraszamy

Świetne zdjęcia, ciekawe opisy. Widzę,że format galerii zaczerpnęliście od najlepszych :)  W końcu więcej do oglądania niż jedna fotografia! Mam nadzieję,że tak zostanie:>
P.S. Czy to jakaś nowa akcja pod tytułem: "Pokaż ptaka w awatarze"?

Dołączam się ( po raz kolejny) do pytania, zwłaszcza że z moim nazwiskiem nie miałbym problemu z wyborem pticy :lol:

Offline Mateusz

Na Krańcach Świata
« 3 Mar 2011, 08:43 »
Cytat: "hose morales"
Świetne zdjęcia, ciekawe opisy. Widzę,że format galerii zaczerpnęliście od najlepszych :)  

Cieszę się, że fotografie się podobają. To motywuje. Mamy zdjęcia z różych miejsc - Europy, Azji czy Afryki - ale nie mam czasu, żeby usiąść i to przygotować. Tę Kubę wałkujemy non-stop, więc (zdjęcia) były gotowe :)

Format galerii został odgórnie narzucony przez Peron4, ale czy oni sa najlepsi? Nie wiem :)

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum