Autor Wątek: :-]  (Przeczytany 1050 razy)

Offline AmAdeuz

• Miasto: Wroclaw
  • Na forum od: 05.12.2010
:-]
« 5 Gru 2010, 16:04 »
Witam...

Wymyslilem sobie (ja Mateusz - milo mi) ze tu osiąde ;-)
Generalnie jezdze na szosie, ale troche mnie juz nudza/nuza gadki o srednich czasach/dystansach/tetnach/kazdym gramie itp. Z kolei czyste mtb to wiecej o zjezdzaniu, skakaniu i stu innych odmianach przewijajacych sie w kolo. Za wyscigami/rywalizacja tez nigdy nie przepadalem. Pomyslalem ze tu sie jezdzi najnormalniej... :mrgreen:

Co do mojego jezdzenia/upodoban rowerowych...
Rower - nie okazyjnie, kazdego dnia, bez wiekszych przerw od kiedy dostalem reksia... a ze obok stal huragan ojca to moje krete sciezki biegly po przez mega ciezkiego 'bmx'a', trekkinga (bianchi hill stone) wlasnie ku szosie (rozne wlasne skladaki). Wyprawy - przy wielu Waszych zadne, troche jezdzenia po kraju (raczej w pojedynke), z sakwami co prawda... nazywalo sie to Duo i sie prulo (niemilosiernie). Sporo spedzilem wzmacniajac szwy, ale i tak ostatecznie wszystko sie posypalo. Dystanse i czestotliwosc rozna. Od 280km na dzien po typowe 40km w czasie kryzysu, od 500-600km tygodniowo (jak mialem kiedys wakacje), po 150-300 jak praca (+ trenazer i dojazdy do pracy). Zimą nie odpuszczam, rowniez pedaluje, slizgam sie, prowadze, szpetenie przeklinam... ale nie stoje, najwyzej leze ;-)  

Rowery - stalowe, fajnie ze ten material jest tutaj bardziej porzadany niz na innych forach. Romanse z alu mialem, ale jedna pekla, inna stoi i sie kurzy. Stanelo obecnie na dwoch szosowkach - Bridgestone RB-1 oraz szytkowym Gitane Leader. Ostatnio doszlo MTB (XC) zlozone na ramie od Orlowskiego (oczywiscie stal). Ucze sie dopiero na nim jezdzic. Ucze bo po kilkunastu latach obcowania z szosa trzeba nabrac sporo innych nawykow.
W sprzetowych planach mysle nad zlozeniem czegos bardziej uniwersalnego niz szosa lub mtb. Oczywiscie pod katem jakiegos dluzszego krecenia, w mniej znanym kierunku, w mniej przewidywalnym terenie.
Co planuje? Najbardziej czasowo realny byl by wypad w Bieszczady, kiedys jednak chcial bym pojechac do Argentyny/Chile i sie puscic na samo poludnie. Kilkanascie lat temu czytalem jakas starsza ksiazke pewnego dziennikarza, ktory przemierzal te rejony. Cholernie mi to zapadlo w pamiec i stale wraca... moze sie kiedys uda.

Z innych, nie mniej waznych hobby to audio. Poczawszy od (juz tylko) lekkiego zboczenia odnosnie sprzetu, po mala tolerancje na muzyke inna niz rock 60/70 i ten sam okres z elektroniki analogowej  8)  Amen.

pozdrawiam zimowo
Mateusz

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 5 Gru 2010, 17:20 »
O tętnie za dużo się tu nie rozmawia, ale o gramach i średnich jak najbardziej ;p. No i dochodzą jeszcze wektory...
Tak więc witam, pochwal się rowerami, stalowym MTB, to coś bardzo ciekawego dla mnie  :) .
A na bs jesteś?
Wracam do jeżdżenia.

Offline AmAdeuz

« 5 Gru 2010, 19:14 »
Daniel>

BS? To chyba BikeStats? Nie jestem na zadnym tego typu portalu. Prowadzenie statystyk to moje slabe punkty, kiedys o tym myslalem, ale nie ma sensu. Zdjecia - no wypada cos zrobic. Nie bede chyba zakladal ekstra nowego watku, takze jak cos to tutaj dorzuce.

Co do pytania o MTB,
No mi sie podobaja starsze stalowki MTB, inna sprawa jak ich geometria sie sprawdza w terenie...  Ta jest juz zrobiona 'po nowemu', jak dzisiejsze hardtaile XC, na rurach Dedacciai com 12.5. Jedynie katy troche skopalem wstawiajac widelec o zbyt duzym skoku, ale to do korekty. Co by jednak nie mowic, mtb u mnie jest na koncu tych ulubionych :-)

pozdrawiam

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 6 Gru 2010, 00:08 »
cześć!
jaki obfity post.... :P

zapraszamy w sobotę:
http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?t=2874
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 6 Gru 2010, 00:57 »
Serdecznie witam nawróconego! :D

Cytat: "AmAdeuz"
Generalnie jezdze na szosie, ale troche mnie juz nudza/nuza gadki o srednich czasach/dystansach/tetnach/kazdym gramie itp.

8)

Offline AmAdeuz

« 6 Gru 2010, 19:54 »
Waxmund>

obfity bo juz widzialem nieszczesnikow ktorzy sie nie przedstawili, badz zrobili to zdawkowo ;-)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 8 Gru 2010, 19:22 »
Witaj na forum, Amadeuz :)

obfity bo juz widzialem nieszczesnikow ktorzy sie nie przedstawili, badz zrobili to zdawkowo ;-)

Brawo za uszczypliwość - już Cię lubię! :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 8 Gru 2010, 19:29 »
Cytat: "Daniel"
O tętnie za dużo się tu nie rozmawia, ale o gramach i średnich jak najbardziej ;p. No i dochodzą jeszcze wektory...
Tak więc witam, pochwal się rowerami, stalowym MTB, to coś bardzo ciekawego dla mnie  :) .
A na bs jesteś?

Proszę mnie nie obgadywać.Pozdrawiam
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 9 Gru 2010, 13:57 »
Waxmund>

niedługo ludzie będą eseje pisali w postach powitalnych :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum