Autor Wątek: ale pech  (Przeczytany 7534 razy)

Offline blindbob

• Miasto: krakow
  • Na forum od: 03.03.2009

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
ale pech
« 5 Gru 2010, 18:04 »
To jest niestety ryzyko jeżdżenia po drogach... Ale ilość jest przerażająca

Offline Mężczyzna Medawc

• Na forum od: 02.12.2010
ale pech
« 5 Gru 2010, 21:28 »
Jeszcze bardziej przykre są komentarze blachosmrodziarzy pod artykułem - 90% z nich jak na komendę: zakaz jeżdżenia rowerem po drogach, rowerzyści to kretyni itp.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
ale pech
« 5 Gru 2010, 21:47 »
ależ tych komentarzy nie warto czytać nawet. Przecież to onet...
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
ale pech
« 5 Gru 2010, 22:26 »
:( Porażające jest zestawienie niusa z reklamą pod nim. No chyba że tylko ja trafiłem na taką kretyńską? (o tym psie/ kocie/ chomiku)

EDIT: Poczytałem te komentarze. Ratunku, cóż za dno, cóż za agresja! W jakim kraju, wśród jakich idiotów my żyjemy?! :(
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
ale pech
« 5 Gru 2010, 22:49 »
nie tylko Ty masz o chomiku. A poza tym naprawdę nie ma się co przejmować komentarzami. Ci kretyni, którzy je piszą, byli zawsze, tak mi się wydaje, jednak net pozwolił im wychynąć na wierzch i teraz są dostrzegalni.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
ale pech
« 5 Gru 2010, 23:06 »
To niestety spędza mi sen z powiek... W czasie naszej podróży po Białorusi i Ukrainie sama o mało nie padłam ofiarą samochodu (i własnej głupoty...) - jechaliśmy dosc szybko wzdłuż bardzo ruchliwej drogi z fatalnym poboczem. Nagle zobaczyłam, że do kierownicy dowiesił mi się monstrualny pajak. Jak debil, zarzuciłam rowerem w lewo, kierowca cudem mnie ominął... Tak w ogóle jeżdżę samochodem codziennie, uwazam BARDZO na rowerzystów, ale sytuacje podbramkowe i tak się zdarzają - czesto to jednak brawura i bezczelnosc rowerzystów powoduje niebezpieczne sytuacje na drodze.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
ale pech
« 5 Gru 2010, 23:11 »
W zeszłym roku pisałem o moich zabawach "w kurczaka" z samochodami co doprowadziło do tego, ze w tym roku wszelakie żółte i czerwone drogi omijałem z daleka...

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
ale pech
« 5 Gru 2010, 23:37 »
ja jeżdżę po mieście dość brawurowo, a nigdy nie miałem stłuczki z samochodem z własnej winy.... za to już 2 razy z winy kierowcy samochody leżałem....  :?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
ale pech
« 6 Gru 2010, 10:00 »
:(
jechałem ta drogą, nawet spaliśmy tuż koło niej u fajnego Włocha...

Cytat: "Medawc"
Jeszcze bardziej przykre są komentarze blachosmrodziarzy pod artykułem - 90% z nich jak na komendę: zakaz jeżdżenia rowerem po drogach, rowerzyści to kretyni itp.

nie zdarzyło ci się jeździć autem?

a ogólnie co do tych komentarzy to nie wiem czym jesteście zdziwieni, przecież ludzie sa psychiczni, na takiej gazecie jak pojawia się news o PiSie(a pojawia się kilka razy dziennie wiec to żadne halo), to to co jest pod tym artykułem to nie tylko norma, ale wręcz obowiązek:)

ludzie są chorzy i lubią się wyżywać, szczególnie kiedy za swoje wypociny nie mogą dostać w twarz
i nic tego nie zmieni

Offline Mężczyzna Medawc

• Na forum od: 02.12.2010
ale pech
« 6 Gru 2010, 12:37 »
vooy.maciej - jeżdżę samochodem, co prawda nie na codzień (bo pomijając że wolę rower, to po wiecznie zakorkowanym Wrocku to i tak bez sensu), ale jadąc uważam na rowerzystów, wyprzedzając zwalniam i zawsze im zostawiam nawet sporo więcej miejsca niż ten przepisowy metr.
Dobra, jak ktoś np. jedzie rowerem po ciemku bez jakiegokolwiek oświetlenia (a niestety często widuję takich, co nie mają nawet głupich odblasków), nie sygnalizuje manewrów itp. to owszem JEST kretynem i wręcz sam sie prosi o rozsmarowanie na jezdni. Ale miejmy trochę szacunku do siebie i nie generalizujmy.
Tak btw trochę offtopując - odnoszę wrażenie, że najbardziej z głową podchodzą do rowerzystów kierowcy TIRów. Na palcach jednej ręki mogę policzyć przypadki, gdy taki np. wyprzedził mnie na gazetę, czy zajechał drogę, natomiast wśród kierowców osobówek jest to nagminne.

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
ale pech
« 6 Gru 2010, 13:58 »
Poziom wypowiedzi użytkowników na Onecie jest jeszcze niższy niż jakość ich artykułów.
Czy wcześniej tytuł artykułu nie brzmiał "Zginęło 7 rowerzystów potrąconych przez imigranta z Maroka?". Chyba, że gdzie indziej widziałem taki sam artykuł.
O, jednak zmienili: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/zginelo-7-rowerzystow-potracil-ich-imigrant,1,4016708,wiadomosc.html .
W przepisach jest mowa o 1 metrze? Wydawało mi się, że piszą tam o niewiele mówiącym "bezpiecznym odstępie".
W mieście owszem, TIRowcy z reguły zachowują ode mnie duży odstęp (czego przeciwieństwem są kierowcy MPK), z kolei za miastem już nieraz jakaś ciężarówka z pełną prędkością tuż obok mnie przelatywała :evil: .
yoshko, możesz napisać o tych kurczakach? Bo coś nie kojarzę... :roll:

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
ale pech
« 6 Gru 2010, 14:18 »
Cytat: "Barteusz"
W przepisach jest mowa o 1 metrze? Wydawało mi się, że piszą tam o niewiele mówiącym "bezpiecznym odstępie".

Jest, jest.
Kodeks drogowy Art.24.2:
Kierujący pojazdem jest obowiązany przy wyprzedzaniu zachować szczególną ostrożność, a zwłaszcza bezpieczny odstęp od wyprzedzanego pojazdu lub uczestnika ruchu. W razie wyprzedzania pojazdu jednośladowego lub kolumny pieszych odstęp ten nie może być mniejszy niż 1 m.

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
ale pech
« 6 Gru 2010, 15:23 »
Porażające jest zestawienie niusa z reklamą pod nim. No chyba że tylko ja trafiłem na taką kretyńską? (o tym psie/ kocie/ chomiku)

Faktycznie kretyństwo :evil: Dobrze, że można również przeczytać o tym strasznym wypadku na stronie BBC News gdzie informacje podane są w normalny sposób:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11922726
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
ale pech
« 6 Gru 2010, 15:46 »
Cytat: "Michał Wolff"
Gdzie tam!
Kierowcy tirów (w ogóle większość kierowców zawodowych w Polsce) to największe chamy pod słońcem.

O właśnie :!:
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum