To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Jak sprawdzi się z napędem Alivio/Deore (HG-50) łańcuch HG-93? Znalazłem go w cenie zaledwie 1€ wyższej od HG-53, więc jeśli nie miałby złego wpływu na blaty i kasetę, a wręcz być dłużej żywotny, to okazja życia Tylko proszę napiszcie czy wyższy numer to większa twardość i szybsze zużycie komponentów niższych grup, czy po prostu lepsze wykonanie, niższa waga i XT z Deorką będą śmigać przez tysiące kilometrów?
Jak sprawdzi się z napędem Alivio/Deore (HG-50) łańcuch HG-93? Znalazłem go w cenie zaledwie 1€ wyższej od HG-53, więc jeśli nie miałby złego wpływu na blaty i kasetę, a wręcz być dłużej żywotny, to okazja życia
Shimano jednak ma tylko 114 ogniw i jest o 2 za krótki do mojego roweru, więc kupuję kmc który ma dokladnie 116 ogniw i spinkę.
Jestes pewien autentyczności tego KMC? Podobno są podróby w woreczkach foliowych o mniejszej trwałości.U mnie najtańszy x9.73, kupiony z rowerem x9.93 i hg93 zużywają się w podobnym tempie ( ok. 4 000 km do wyciagnięcia o 0.75%). Shimano jednak ma tylko 114 ogniw i jest o 2 za krótki do mojego roweru, więc kupuję kmc który ma dokladnie 116 ogniw i spinkę. Shimano jest cichszy, ale kmc lepiej trzyma olej.
Co to za rower, który ma tak długi łańcuch?
Jestes pewien autentyczności tego KMC?