Autor Wątek: Witam :) Rowery to moja pasja...  (Przeczytany 2137 razy)

Spec_Giant

• Gość
Witam :) Rowery to moja pasja...
« 8 Gru 2010, 11:29 »
Witam Forumowiczów :)  Rowery są moją pasją. Jestem szczęśliwym posiadaczem Giant XTC Composite 2. Przeglądając forum pomyślałem, że mógłbym pomóc w dobrze sprzętu, części, wyjaśnić sprawy techniczne, porozmawiać o tym jak dbać o rower i gdzie można śmigać w Polsce i nie tylko. Po prostu chciałbym podzielić się swoją wiedzą gromadzoną przez lata. Wychodzę z założenia, że wiedza, którą się nie dzielimy jest po prostu bezużyteczna :) I niech rowerów przybywa!!!!!!!!! Amen. Pozdrawiam! :)

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
« 8 Gru 2010, 11:48 »
A gdzie śmigałeś na swoich wyprawach?

Offline kolica

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 28.11.2010
« 8 Gru 2010, 15:09 »
Witamy, witamy :)
A gdzie śmigałeś na swoich wyprawach?

Hmm.. raczej w jakich maratonach startowałeś?

Wyprawy na sprzęcie stricte przeznaczonym do MTB raczej nie wchodzą w grę :P Zapewne nowy kolega będzie miał w tej kwestii dużo do powiedzenia..

Pozdrawiam

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 8 Gru 2010, 16:24 »
a czemu, jeden użytkownik tutaj (zapomniałam nicka, przepraszam) wyprawował na fullu, a mój Jacu wycieczkuje ze mną sakwowo na konie takiej niekoniecznie wyprawowej...
o takiej:
kona objuczona
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 8 Gru 2010, 17:20 »
Objuczona Kona to chyba także dowód, że koła "fabryczne" mogą dać radę w wyprawowym rowerze. Co tam jest zamontowane, bo ma jakoś mało i nietypowych szprych?
Wracam do jeżdżenia.

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
« 8 Gru 2010, 17:55 »
Cytat: "kolica"

Wyprawy na sprzęcie stricte przeznaczonym do MTB raczej nie wchodzą w grę :P

parafrazując ulubione powiedzonko obecnego tu na forum Furmana: głowa jedzie a nie sprzęt Bez chęci i trekking nie pomoże, a jak chęci są, to...

słowa ponad 10 letniej historii mojego sporadycznego sakwiarstwa nie oddadzą  :P

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
« 8 Gru 2010, 18:58 »
Nowy kolega na pewno ma dużo do powiedzenia, bo podobne powitanie napisał dziś nie tylko na tym forum...:D ale jeszcze na dwóch innych.
Nowy kolega chce się dzielić wiedzą rzeczywiście, czy coś sprzedać? Przepraszam, jeśli się mylę, i w takim wypadku niechże mi kolega wybaczy, ale ja wyjątkowo nie cierpię reklamy chyłkiem wciskanej...

Daniel, te Jacka koła na zdjęciu to XT WHM-M765 (tak mi napisał, ja się nie znam...)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 8 Gru 2010, 19:49 »
Też widziałem identyczne wpisy wysłane dzisiaj na różne fora :)
Zakładam, że to zimowa aura spowodowała ten nagły cug do rozmów o rowerach. W każdym razie witam , witamy gorąco. No i czekamy na rady, ostatnio sporo technicznych tematów się pojawiło wiec pole do działania ogromne.

A co do przydatności MTB na wyprawach to już Skolioza napisał co sądzę. Jak są chęci i ochota to nawet na Ukrainie (jak Transatlantyk w 71 r.) można Bieszczady objechać.
Zresztą ja osobiście nie widzę przewag rowerów trekkingowych czy crossów nad rasowymi MTB. To raczej o odpowiednią konfigurację chodzi.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 8 Gru 2010, 20:11 »
Cytat: "Daniel"
Objuczona Kona to chyba także dowód, że koła "fabryczne" mogą dać radę w wyprawowym rowerze. Co tam jest zamontowane, bo ma jakoś mało i nietypowych szprych?

Jacek z tego roweru wszystko co fabryczne wywalił, i włożył nowe, dobrane odpowiednio elementy....
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline kolica

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 28.11.2010
« 8 Gru 2010, 21:28 »
Ale ja wcale nie przeczę, że się nie da jeździć na sprzęcie do MTB. Sam jeżdżę na podobnym sprzęcie, tylko że przystosowanych do wypraw, taka hybryda. Sprawdzone i polecam.

Hmm.. chodzi mi o to, że nowy kolega, w pierwszym poście, od razu wyskakuje ze sprzętem za kilka tysi, który bynajmniej ma niewiele wspólnego z wyprawami.

Pytania: po co nam ta informacja? do czego ma służyć? Żebyśmy po czuli od razu "respekt"?
Eee.. chwalenie/pokazywanie sprzętu jakoś mi nie zaimponuje, ani nie pokaże wiedzy, którą nowy kolega posiada. Rower każdy może kupić i nim się chwalić, ale jak mi się wydaje nasze  forum nie do tego służy.. :|

Nie lepiej napisać gdzie się było, co się widziało itd?  :wink:

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 8 Gru 2010, 22:13 »
Kolega się najwyraźniej zajmuje reklamowaniem tych marek/modeli a także opisywaniem ich zalet z pozycji tego co "ma wiedzę", to i nie ma się czemu dziwić :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Na forum od: 13.03.2010
« 8 Gru 2010, 22:22 »
Cytat: "martwawiewiórka"
nie cierpię reklamy chyłkiem wciskanej...

Dziękujemy Ci Panie za twe hojne podrozerowerowe.info, z czujnych bywalców znane i w srogich adminów zbrojne.  :D
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 9 Gru 2010, 00:16 »
Mnie zawsze stawia na baczność, kiedy ktoś loguje się na forum (niekoniecznie to) po to aby POMAGAĆ czyli od razu stawia sie na pozycji guru. Nie chce pogadać? Podzielić sie doświadczeniami? Z góry zakłada, że inni wiedzą mniej i on jest tym, który poświeci kagankiem?
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 9 Gru 2010, 06:55 »
Skolioza - widzę, że przed każdym wyjazdem nie tylko zmieniasz rower - tego już się można było spodziewać -  ale i sakwy innego koloru zakładasz :D

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
« 9 Gru 2010, 08:26 »
heeh, złośliwiec ;) zdjęcia są przekrojowe, z ostatnich 10 lat - nie dziwota że sprzęt i ekwipunek jakoś tam ewoluował
Aby uciąć ew dalsze insynuacje w temacie sakw oświadczam niniejszym, że obecnie z modeli użytkowych jestem posiadaczem jedynie kompletu żółtych Roller Classiców  :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum