Autor Wątek: Koszulki rowerowe.  (Przeczytany 3455 razy)

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
Koszulki rowerowe.
« 9 Gru 2010, 12:28 »
Z wymienionych znam tylko Northwave i Endure
Northwave  mogę polecić, czasami idzie trafić fajne rzeczy w dobrych cenach na wyprzedażach szczególnie w UK.

archimedes55

• Gość
Koszulki rowerowe.
« 9 Gru 2010, 20:42 »
Cytat: "Symfonian"
Z wymienionych znam tylko Northwave i Endure
Northwave  mogę polecić, czasami idzie trafić fajne rzeczy w dobrych cenach na wyprzedażach szczególnie w UK.

Dzięki za odpowiedz.Konkretna,zwięzła odpowiedz.Jasne że można trafić super rzeczy na ebayu,na carbootach,w seconhandach.I to dosłownie za funta.Kask bella kupiłem za 2 funty na carboocie..Pytam po to żeby nie walnąc gafy.Bo się po prostu nie znam na tym.Normalnie użyłbym chinską bawełnianą koszulkę i z głowy.Ale  z tego co wiem to na dłuższe trasy taka koszulka się nie nadaje bo zatrzymuje cały pot w sobie.

Offline AmAdeuz

• Miasto: Wroclaw
  • Na forum od: 05.12.2010
Koszulki rowerowe.
« 10 Gru 2010, 09:09 »
Ze swojej strony polecam Santini, Nalini,

Generalnie dobra koszulka lepiej transportuje wilgoc na zewnatrz, szybciej schnie. Odczucia przy szybkiej jezdzie w mokrej koszulce sa malo przyjemne... Z endura mialem rozne odczucia, mam wrazenie ze nie maja wyrownanej jakosci. Raz jest super, raz srednio.

Nawet w trasie plus dobrej koszulki jest taki ze mozesz ja uprac i wyschnie Ci kilka razy szybciej niz typowa bawelniana. Jesienna buza nalini schnie mi przykladowo 2-3 razy szybciej niz dwa razy cienszy golfik (tez rzekomo termoaktywny).

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Koszulki rowerowe.
« 10 Gru 2010, 09:30 »
Normalnie użyłbym chinską bawełnianą koszulkę i z głowy.Ale z tego co wiem to na dłuższe trasy taka koszulka się nie nadaje bo zatrzymuje cały pot w sobie.

Ja jeżdżę w zwykłych bawełnianych :P A jak jest już mega upał (taka Mołdawia na przykład) to jeżdżę w lnianej koszuli rozpiętej prawie do samego dołu - chroni przed słońcem i jednocześnie rozpięcie chłodzi i suszy z potu :)

Offline kolica

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 28.11.2010
Koszulki rowerowe.
« 10 Gru 2010, 11:12 »
Nie miałem możliwości używania ww. rzeczy.
Na tym forum sporo osób polecało Craft`a. Po poleceniach kupiłem, i w tym jeżdżę, i rzeczywiście są to fajne koszulki. Nie kleją się do ciała, praktycznie cały czas suche, nawet jeżeli je przepocimy to bardzo szybko schną. Ale jak każdy syntetyk bardzo szybko łapie brzydki zapach. Mowa o pocie oczywiście.

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Koszulki rowerowe.
« 10 Gru 2010, 11:27 »
Craft lub tańszy (bo polski) Brubeck. Nie są to typowe koszulki rowerowe, ale też przylegające. Zaznaczam, że nie używam, piszę na podstawie innych opinii z internetu. Osobiście używam koszulek rowerowych z lumpa. Koszt żadnej z nich nie przekroczył 5zł. Nie wiem z czego są, byle nie bawełna. :)  Kasę lepiej zainwestować np. w śpiwór...

archimedes55

• Gość
Koszulki rowerowe.
« 10 Gru 2010, 23:40 »
Cytat: "rafalb"
Craft lub tańszy (bo polski) Brubeck. Nie są to typowe koszulki rowerowe, ale też przylegające. Zaznaczam, że nie używam, piszę na podstawie innych opinii z internetu. Osobiście używam koszulek rowerowych z lumpa. Koszt żadnej z nich nie przekroczył 5zł. Nie wiem z czego są, byle nie bawełna. :)  Kasę lepiej zainwestować np. w śpiwór...

Dzięki za odpowiedz.I nasuwa się kolejne pytanie -jaki spiwór??????
Zwariować można.Nigdy nie myslałem że będę miał z tym tyle problemów.A chciałem tylko przejechac sie rowerem.Okazuje się to bardzo skomplikowane,niestety.

Jaki to ma byc spiwór??Piszesz że lepiej w niego zainwestowac.Raczej nie będę się wylegiwał w namiocie okryty ciepłym spiworem,bo chcę większosc czasu spędzic jadąc rowerem.
Ale jak mam miec problemy to wolę się zabezpieczyc,mam czas do maja przyszłego roku.

Jak sie do tego zabrac??????Na co zwracac uwagę???????Z czego ma byc ten spiwór??????Z piór???????Nie mam zielonego pojęcia

archimedes55

• Gość
Koszulki rowerowe.
« 10 Gru 2010, 23:45 »
Cytat: "kolica"
Nie miałem możliwości używania ww. rzeczy.
Na tym forum sporo osób polecało Craft`a. Po poleceniach kupiłem, i w tym jeżdżę, i rzeczywiście są to fajne koszulki. Nie kleją się do ciała, praktycznie cały czas suche, nawet jeżeli je przepocimy to bardzo szybko schną. Ale jak każdy syntetyk bardzo szybko łapie brzydki zapach. Mowa o pocie oczywiście.

Sorry,ale syntetyk jest lepszy od naturalnej bawełny?????Nie bardzo kumam,bo bawełna to naturalny produkt,a syntetyk to coś sztucznego..A na marginesie-w co ubierają się zawodowcy????Crafta to chyba tutaj nie kupię,aczkolwiek sprawdzę czy są.

Online Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Koszulki rowerowe.
« 10 Gru 2010, 23:48 »
Pewnie, że lepszy - szybciej schnie, nie nasiąka potem, a w każdym razie mniej. I niektóre syntetyki naprawdę wolno łapią zapach.
Wracam do jeżdżenia.

archimedes55

• Gość
Koszulki rowerowe.
« 10 Gru 2010, 23:51 »
Cytat: "AmAdeuz"
Ze swojej strony polecam Santini, Nalini,

Generalnie dobra koszulka lepiej transportuje wilgoc na zewnatrz, szybciej schnie. Odczucia przy szybkiej jezdzie w mokrej koszulce sa malo przyjemne... Z endura mialem rozne odczucia, mam wrazenie ze nie maja wyrownanej jakosci. Raz jest super, raz srednio.

Nawet w trasie plus dobrej koszulki jest taki ze mozesz ja uprac i wyschnie Ci kilka razy szybciej niz typowa bawelniana. Jesienna buza nalini schnie mi przykladowo 2-3 razy szybciej niz dwa razy cienszy golfik (tez rzekomo termoaktywny).

No własnie.Ekspert od razu zauważy czy cos jest oryginalne czy tylko dobrze podrobione.Ja akurat ekspertem jestem ale w innych dziedzinach.20 lat temu nie było by problemu w co się ubrac bo i tak nie było praktycznie niczego.A teraz od przybytku boli głowa.Dzieki za radę

archimedes55

• Gość
Koszulki rowerowe.
« 10 Gru 2010, 23:56 »
Cytat: "Daniel"
Pewnie, że lepszy - szybciej schnie, nie nasiąka potem, a w każdym razie mniej. I niektóre syntetyki naprawdę wolno łapią zapach.

Ock,myslę ze mam do czynienia z expertami więc się zgadzam,póki sam nie sprawdzę na sobie to co mam powiedziec????Może mi cos poradzisz w sprawie spiwora??????Czy też syntetyk czy co?????I na co zwracac uwagę?????? I namiot.W innym poscie mnie zablokowali ,gdy pytałem o namiot,nie wiem za co.Dzięki za radę

Np
Vango dart 200-wymiary 180 szer 105 wys 230 dł,waga 2,20kg.Wymiar po złożeniu 63 na 5 cm.Czas rozkładania 1 min.Nie wiem jak z nieprzemakalnoscią,ale jest szeroki,180,więc z wprowadzeniem roweru do srodka nie powinno byc problemu,jest lekki,2.20,i szybko się rozkłada.I cena jest przyzwoita-60 funtów.Są inne i innych marek ale waga rosnie niestety do ponad 3 kg.

[ Komentarz dodany przez: dudi_: Nie 12 Gru, 2010 ]
Mogę Cię prosić o używanie tylko jednego pytajnika zamiast dziesięciu jak piszesz pytanie? Dzięki. - dudi_

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Koszulki rowerowe.
« 11 Gru 2010, 10:22 »
No ten temat to jest o koszulkach więc może niech taki zostanie. Na forum jest mnóstwo postów odnośnie namiotów i śpiworów, poszukaj trochę. Generalnie jeżeli chodzi o śpiwory to poleca się puchowe. Są droższe ale ponoć warte swojej ceny (nie wiem, do tej pory marznę w 8 letnim syntetyku). możesz też poszukać na www.ngt.pl albo www.forum.outdoor.org.pl

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Odp: Koszulki rowerowe.
« 27 Lip 2011, 23:04 »
Nie no.  To już przesada

::)
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Odp: Koszulki rowerowe.
« 28 Lip 2011, 00:20 »
to ma głębsze znaczenie;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum