Z wymienionych znam tylko Northwave i EndureNorthwave mogę polecić, czasami idzie trafić fajne rzeczy w dobrych cenach na wyprzedażach szczególnie w UK.
Normalnie użyłbym chinską bawełnianą koszulkę i z głowy.Ale z tego co wiem to na dłuższe trasy taka koszulka się nie nadaje bo zatrzymuje cały pot w sobie.
Craft lub tańszy (bo polski) Brubeck. Nie są to typowe koszulki rowerowe, ale też przylegające. Zaznaczam, że nie używam, piszę na podstawie innych opinii z internetu. Osobiście używam koszulek rowerowych z lumpa. Koszt żadnej z nich nie przekroczył 5zł. Nie wiem z czego są, byle nie bawełna. Kasę lepiej zainwestować np. w śpiwór...
Nie miałem możliwości używania ww. rzeczy.Na tym forum sporo osób polecało Craft`a. Po poleceniach kupiłem, i w tym jeżdżę, i rzeczywiście są to fajne koszulki. Nie kleją się do ciała, praktycznie cały czas suche, nawet jeżeli je przepocimy to bardzo szybko schną. Ale jak każdy syntetyk bardzo szybko łapie brzydki zapach. Mowa o pocie oczywiście.
Ze swojej strony polecam Santini, Nalini,Generalnie dobra koszulka lepiej transportuje wilgoc na zewnatrz, szybciej schnie. Odczucia przy szybkiej jezdzie w mokrej koszulce sa malo przyjemne... Z endura mialem rozne odczucia, mam wrazenie ze nie maja wyrownanej jakosci. Raz jest super, raz srednio. Nawet w trasie plus dobrej koszulki jest taki ze mozesz ja uprac i wyschnie Ci kilka razy szybciej niz typowa bawelniana. Jesienna buza nalini schnie mi przykladowo 2-3 razy szybciej niz dwa razy cienszy golfik (tez rzekomo termoaktywny).
Pewnie, że lepszy - szybciej schnie, nie nasiąka potem, a w każdym razie mniej. I niektóre syntetyki naprawdę wolno łapią zapach.
NpVango dart 200-wymiary 180 szer 105 wys 230 dł,waga 2,20kg.Wymiar po złożeniu 63 na 5 cm.Czas rozkładania 1 min.Nie wiem jak z nieprzemakalnoscią,ale jest szeroki,180,więc z wprowadzeniem roweru do srodka nie powinno byc problemu,jest lekki,2.20,i szybko się rozkłada.I cena jest przyzwoita-60 funtów.Są inne i innych marek ale waga rosnie niestety do ponad 3 kg.Cytuj [ Komentarz dodany przez: dudi_: Nie 12 Gru, 2010 ]Mogę Cię prosić o używanie tylko jednego pytajnika zamiast dziesięciu jak piszesz pytanie? Dzięki. - dudi_
[ Komentarz dodany przez: dudi_: Nie 12 Gru, 2010 ]Mogę Cię prosić o używanie tylko jednego pytajnika zamiast dziesięciu jak piszesz pytanie? Dzięki. - dudi_