Mógłbyś rozwinąć co miałeś na myśli wskazując na oczekiwanie cudu?
1) Pinion'a (jaki konkretnie model?) na Zlotcie i ja chętnie podotykam.
Cytat: Gerwazy w 14 Kwi 2017, 23:20Mógłbyś rozwinąć co miałeś na myśli wskazując na oczekiwanie cudu?Nie zauważyłem żadnej przewagi tego materiału nad aluminium czy stalą, ponadto dziwnie brzmiał na bruku, jak plastikowa zabawka, co zupełnie nie dawało poczucia solidności.Geo zbyt łagodne, wybitnie mi nie podeszło, za wysoko kierownica, sztyca elastometrem również bez rewelacji. Większy komfort czuję na Roninie dzięki szerszym oponom.Roweru używam do przemieszczania się na codzień oraz do rowerowych włóczęg gdzie oczy poniosą. Może dla kogoś kto walczy o sekundy na maratonach taki rower ma sens, chociaż łagodne geo ściganie raczej wyklucza. Mnie ten rower zupełnie nie porwał, dlatego cudu nie było, po cenie 16k spodziewałem się zdecydowanie czegoś więcej.
Jako użytkownik tego roweru byłem ciekaw Twoich spostrzeżeń.
Nie miałem okazji jeździć na Roninie więc nie mogę w pełni odnieść do Twoich uwag ale wydaje mi się, że Diverge nie jest dla niego konkurencją (odpowiednikiem byłby raczej AWOL i to z nim właściwsze byłoby porównywać Authora).
a co do wad to po tych paru miesiącach użytkowania mógłbym je wymienić parę...ale to już dla zainteresowanych
Cytat: Gerwazy w 15 Kwi 2017, 16:44a co do wad to po tych paru miesiącach użytkowania mógłbym je wymienić parę...ale to już dla zainteresowanych Mnie interesuje
Bardzo jestem ciekawy jak została wykonana naprawa, będziesz nim na zlocie? Jeśli nie poprosiłbym foto.
Bardziej bym szukał przyczyn takich doznań, w obszarach takich jak większy bagaż, czy większa ilość podjazdów robiona na stojąco niż do tej pory.
Wydaję mi się jednak, że tył zaczął (pod sakwami) trochę pływać. Jest mniej sztywno, wcześniej IMHO było sztywno jak przy świąteczny stole.
Oj, widać wszystko się buja, nawet sławetny SURLY ... to tylko kwestia przyzwyczajeń i okoliczności, jak to odbieramy :-)