Autor Wątek: Witam Was:)  (Przeczytany 17381 razy)

Cholibka

• Gość
Witam Was:)
« 22 Mar 2007, 21:59 »
Cześć:)

Jestem Dorota. Uwielbiam podróżować, poznawać, obserwować. Na stronkę tą trafiłam przez stronę Acanay'a:) A na tamtą poszukując zdjęć do pracy plastycznej.

Z radością przeczytałam o ludziach, którzy na własną rękę organizują takie wyprawy, nie boją się i sięgają po własne marzenia.

Zawsze marzyłam o wyprawie do Azji, ale nie myśłałam o rowerowej.
Bardzo cieszę się, że znalazłam to forum, które zrzesza ludzi jadących na własną rękę, tam gdzie zapragną:) Wiadomo, że miło poczytać o spełnionych marzeniach innych, zainspirować się, poradzić i może znaleźć towarzysto do wyprawy, albo wspólny cel, marzenie:)

Dzięki temu forum autentycznie myślę o tego typu wakacyjnej wyprawie. Wiem, że dam radę, bo w zeszłym roku, w wakacje, codziennie pokonywałam po 30 mil dziennie pod górki, aby spełniać marzenie. To daje największy power:)

"Każdy ma swój Everest i ważne – by się na niego wspiąć! Ze szczytu widać, że są ich jeszcze tysiące! A życie w drodze jest dużo łatwiejsze niż się wydaje. "

Ok, popracować nad kondycją będzie trzeba, ale dzięki ludziom takim jak Robert i Ania, radom, opisom na forum, dużo łatwiej - uwierzyć, zmotywować się, zdobyć potrzebne informacje, wsparcie i może towarzystwo???

Pozdrawiam :) d.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 23 Mar 2007, 14:13 »
ktos tu cytuje moja "ksiazke" :-) .. boze !!!

hi hi hi .. pzdr z Himalajow
robb
… why so serious ?

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
« 23 Mar 2007, 19:01 »
Cholibka, zycze powodzenia, kazdy ma swoj cel, kazdy ma swoje Himalaje
ale kazda przygoda na rowerze ma swoj odmienny urok i to chyba w tym wszystkim jest najlepsze
pozdrawiam

Paolo

• Gość
« 23 Mar 2007, 21:31 »
Cześc..
Witamy serdecznie i prosimy napisać skąd Jesteś.. Zawsze przyjemniej rowerować z kimś ( choć czasem samotnie też jest przyjemnie.. ) więc na pewno uda się znaleść wśród forumowiczów bratnią dusze do kręcenia..
Pozdrawiam
Paolo

Cholibka

• Gość
« 25 Mar 2007, 15:01 »
No tak:) Racja, zapomniałam podać:) Z Wawy
Może znajdą się jacyś kolarze spragnieni nie tylko wypraw wokół miasta:)
Ostatnio coraz częściej widzę tpozytywne zjawisko - ludzi przemieszczających się tu na rowerach. Fajnie byłoby, gdyby taki rodzaj komunikacji stawał się coraz bardziej powszechny i bezpieczny. Zarówno dla rowerzystów i przechodniów, ale i rowerów:)
Jak byłam kiedyś w Muenster, to ogromne wrażenie robiły na mnie wielkie rowerowe parkingi:) Dużo osób zostawiało rowery nieprzymocowane. Trochę jak narty przy knajpkach na górskich stokach:)

« 25 Mar 2007, 18:35 »
Muenster... to w Holandii? Tam to co roku tysiace rowerow wyciagaja z kanalow
Nie tylko w Wawie mozna spotkac ludzi na rowerach, chociaz faktem pozostaje, ze budzi to pozytywne emocje. Ale chyba bardziej mnie kreci nie samo przemieszczanie sie po miescie na biku, ale wyjazdy w dluzsze trasy :D czad

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 30 Mar 2007, 08:32 »
Muenster to w Germanii :-) na polnoc od Dortmundu :-) hi hi hi

pzdr z Sikkimu ... to w Indiach :D
… why so serious ?

« 30 Mar 2007, 11:05 »
acanay, nie jestem geografem  :P tak mi sie skojarzylo z parkingami dla rowerow  8)

Cholibka

• Gość
« 31 Mar 2007, 21:36 »
Cytat: "mordimer"
Muenster... to w Holandii? Tam to co roku tysiace rowerow wyciagaja z kanalow
Nie tylko w Wawie mozna spotkac ludzi na rowerach, chociaz faktem pozostaje, ze budzi to pozytywne emocje. Ale chyba bardziej mnie kreci nie samo przemieszczanie sie po miescie na biku, ale wyjazdy w dluzsze trasy :D czad

Też takowe wolę:)
Jednak niestety w ciągu tygodnia trudno się wyrwać. I w weekendy często też, albo jak już można, to brak towarzystwa:)

A wracanie wieczorem z jakiś zajęć, kiedy Wafka jest wreszcie pusta i cicha (mówię o środku tygodnia i nie w samym centrum) jes bardzo odświeżające i przyjemne...

Jejku... Ale mnie ciągnie na jakąś wycieczkę.... :roll:

Acanay! Dzięki za pozdrowienia:) Taki ciepły wiatr:) Też Pozdrawiam z wiosennej Warszawy, miejscami cichej, kolorowej i przyjemnej:)

PrOmYk

• Gość
Witam!
« 3 Kwi 2007, 23:34 »
Hmmmm... mniej więcej tyle czasu, ile wypowiedzenie tego słowa zajęło mi zarejestrowanie się na to forum! Wspaniały pomysł! No i od razu mój wzrok padł na ten temat, jakby stworzony na Pierwszego Posta.
A więc kim jestem?
Student geografii i gospodarki przestrzennej UW, od kilkunastu lat związany ze stolicą (dokładniej: Praga Płn). Trochę chodzę po górach, trochę pływam po morzach i jeziorach ale przede wszystkim jeżdżę na rowerze - cały rok, nie ma odpuść! Jeżeli w środku zimy widzieliście na kampusie gościa na kolarzówce - to pewnie byłem ja! Nie mam także oporów przed wyruszaniem na dłuższe wyprawy, choć na razie niedaleko za granicę Kraju Ojczystego udało mi się wyjechać...
Tak jest, a jak będzie? Już niedługo licencjat i obiecana przerwa w studiach. A ta przerwa jest po to, żeby zrobić w moim życiu jeszcze więcej miejsca dla roweru - to z nim wiążę swoją najbliższą przyszłość. Na razie jest projekt pracy w NYC jako kurier, jest opracowywany plan przeprawy przez całą Afrykę Północną...
A tymczasem pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i mam nadzieję, że na kilku postach nie poprzestanę.
POZDROWER

« 4 Kwi 2007, 10:15 »
Witamy na forum PrOmYk, liczymy oczywiscie na cale mnostwo postow :D a ze swojej strony zycze powodzenia w dazeniu do celu
pozdro

Offline remig

• Miasto: Świętochłowice
  • Na forum od: 03.06.2006
« 4 Kwi 2007, 23:22 »
Bardzo nam miło PrOmYk. Cieszymy się, że są ludzie, którzy doceniają istnienie tego forum :D Bo ono przecież istnieje dla Was, abyście mogli sobie pogawędzić o wszystkim związanym z turystyką rowerową po męczących ale jakże pasjonujących wyprawach :D Zapraszam PrOmYk do włączania się w dyskusje i życzę mile spędzonego czasu razem z nami :D

slid

• Gość
« 16 Kwi 2007, 19:51 »
Cześć ,
Jestem Maciek, jak wiekszość ludzi z tego forum fascynuja mnie wyprawy rowerowe, do tej pory odbylem bylko jedna ( pewnie dla wlielu z Was małą wycieczke :D ) ,  z Katowic do Wiednia i Bratyslawy, wczesniej urzadzalem jednodniowe eskapady do 200 km.
W tym roku planuje już coś poważniejszego  :)

Pozdrawiam, slid

« 17 Kwi 2007, 17:40 »
jechalem do wiednia tam i z powrotem, rowniez przez bratyslawe
wydaje mi sie ze jest to swietna trasa na start w wyprawowym zyciu :D

michael

• Gość
« 21 Kwi 2007, 15:51 »
Witam wszystkich bikerów :) Nazywam się Michał, mieszkam w Gostyni niedaleko Mikołowa :) Dużo jeżdżę na moim rowerku (nie tylko po okolicy:P) Poza tym prowadzę stronkę rowerową http://rowerowy.maniak.freehost.pl i forum rowerowe http://www.rowereczek.yoyo.pl Serdecznie zapraszam Powoli jest już o czym tam poczytać i trochę fotek z wypraw też się nazbierało :) Pozdrowienia dla wszystkich BIKERÓW !!!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum