Autor Wątek: Białoruś 2009  (Przeczytany 3258 razy)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Białoruś 2009
« 17 Gru 2010, 23:12 »
Przecież jeden głupi babsztyl to nie od razu cała Białoruś.
U nas też o zmaganiach się w urzędach książki można pisać.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Białoruś 2009
« 17 Gru 2010, 23:33 »
Cytat: "martwawiewiórka"
Przecież jeden głupi babsztyl to nie od razu cała Białoruś

Nie no, bez przesady :) Byłem na wschodzie raz (Białoruś, Ukraina, Rosja), a takie opowieści tylko potwierdzają moje doświadczenia i nie sądzę, bym się prędko ponownie zdecydował :)
nawet tego wypadu na przełęcz Użocką się trochę obawiam, ale pocieszam się, że Ukraina ma jednak, w przeciwieństwie do ZBiRa odrobinę europejskich aspiracji. No i wiz nie trzeba.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline sumdetective

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 14.03.2010
Białoruś 2009
« 18 Gru 2010, 00:07 »
no a mnie to wogole nie zniechecilo,  :P
Kocham wschod i z wielka ochota wybiore sie tam ... '...i jeszcze jeden i jeszcze raz!'
:D
Dlaczego rower? ... bo ma dwa kólka.

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Białoruś 2009
« 18 Gru 2010, 09:43 »
Cytat: "Borafu"

Ja tam wolę taki klimat od miejsc gdzie turysta jest widziany tylko jako skarbonka.

Ja też. Na Białorusi nie byłem ale Ukraina jest świetna. Generalnie lubię zadupia  :lol:
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Białoruś 2009
« 18 Gru 2010, 13:20 »
A nigdzie tak blisko nie ma tak pięknych i tak czystych jezior!
A podobnie jak Borafu.. nie lubię być traktowany jak bankomat. A Białoruś jest chyba miejscem, w którym w ogóle nie myśli się o pieniądzach.
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline sumdetective

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 14.03.2010
Białoruś 2009
« 20 Gru 2010, 02:24 »
Cytat: "Michał Wolff"

Gadanie takie. To tylko zalezy od stylu podróżowania. Jak się chce - to się pieniędzmi można nie przejmować nawet w bardzo bogatych krajach

Mysle, ze mowimy to o dwoch roznych aspektach podejscia do 'kasy'...
Pierwszy to jak nas traktuja tubylcy, a drugi to jakie my mamy podejscie do podrozowania.

Bo mowienie, ze na Bialorusi ludzie nie traktuja nas jak podrozujacy worek pieniedzy, z ktorego trzeba wycisnac jak najwiecej sie da, pokazuje ich podejscie do turysty. Moze ono wynikac z kulturowego podejscia do obcych, z niewiedzy, ze mozna zarobic itd.

Ja na przyklad mam bardzo dobre doswiadczenia z podrozowania po Irlandii, gdzie turysta wiezie pieniadze, ale nikt na nie nie czycha. To znaczy, ogolnie mowiac, nikt nie chce cie naciagnac, czy oszukac, nie chce podwyzszyc ceny chleba bo jestes nietutejszy, a ceny wstepu do muzeum sa dla wszystkich rowne.... No i tu sam sobie zaprzecze, he he he bo wlasnie takie zagrania mozna zobaczyc na Bialorusi - np. dwa cenniki - dla zagranicznych turystow inny, czyt. wyzszy.
Dlaczego rower? ... bo ma dwa kólka.

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Białoruś 2009
« 20 Gru 2010, 07:08 »
Cytat: "sumdetective"
No i tu sam sobie zaprzecze, he he he bo wlasnie takie zagrania mozna zobaczyc na Bialorusi - np. dwa cenniki - dla zagranicznych turystow inny, czyt. wyzszy.

To akurat dość charakterystyczne dla wschodu po socjalistycznego. W Rosji jest podobnie. Kiedyś dotyczyło nie tylko muzeów, ale i np.hoteli i to nie tylko w Rosji :D . Taki zwyczaj. Swego czasu bodajże cena wejścia na Praski Hrad była uwarunkowana krajem zamieszkania (czyt. Czesi taniej)

Tagi: białoruś 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum