Cytat: Cieciek w 8 Sie 2012, 12:25Ciman, ile km przejechałeś na swoim liczniku. Rzeczywiście jest tak fatalnie, jak piszesz?Z VDO przejechałem łącznie ok. 25000km, teraz od ok. 2500km mam VDO MC 2.0 - musiałem kupić nowy tuż przed wyprawą gdy okazało się, że wymieniony licznik puszcza wodę na deszczu (i przestaje liczyć); poprzedni samoczynnie mi się wyłączał. Gdyby nie fakt, że bardzo przyzwyczaiłem się do wysokościomierza i dobrze rozplanowanego ekranu, już dawno pozbyłbym się tego licznika.
Ciman, ile km przejechałeś na swoim liczniku. Rzeczywiście jest tak fatalnie, jak piszesz?
Mam licznik VDO z serii X3DW, przejechałem z nim 11000 km, dwa razy dostała się wilgoć i zaczął wskazywać prędkości dwu, trzykrotnie wyższe niż w rzeczywistości. W jednym przypadku wziąłem otworzyłem i po prostu wysuszyłem suszarką, w drugim jadąc z Ciećkiem musiałem przeczekać ok, 12h i wszystko wróciło do normy. Teraz jeżeli pada deszcz owijam licznik foliąPozdrawiam
http://www.apg.pl/?licznik-atech-atd25-t-el-altimetr,218Napisałem do nich zapytanie odnośnie rodzaju transmisji danych z czujnika do licznika, na razie bez odpowiedzi.Jeżeli w licznikach bezprzewodowych jest ona analogowa to nie polecam kupowania czegoś takiego, bo będzie łapał wszelkie zakłócenia i pokazywał cuda.
Odkopuję Coś już wiadomo w temacie?