Autor Wątek: Licznik - co polecacie  (Przeczytany 66450 razy)

Offline Mężczyzna ŁukaszRze

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 11.06.2012
Odp: Licznik - co polecacie
« 10 Sie 2012, 16:09 »
Używam od dłuższego czasu tą Sigmę (przewodowy wraz z kadencją) jestem bardzo zadowolony
Z funkcji posiada wszystko co potrzeba i wspomniana temperatura też się przydaje
Zaliczył już wiele upadków tylko drobne zarysowania a przy temperaturach poniżej zera też wszystko działa tak jak powinno a więc jak najbardziej polecam

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 10 Sie 2012, 17:04 »
Ciman, ile km przejechałeś na swoim liczniku. Rzeczywiście jest tak fatalnie, jak piszesz?
Z VDO przejechałem łącznie ok. 25000km, teraz od ok. 2500km mam VDO MC 2.0 - musiałem kupić nowy tuż przed wyprawą gdy okazało się, że wymieniony licznik puszcza wodę na deszczu (i przestaje liczyć); poprzedni samoczynnie mi się wyłączał. Gdyby nie fakt, że bardzo przyzwyczaiłem się do wysokościomierza i dobrze rozplanowanego ekranu, już dawno pozbyłbym się tego licznika.
Mam licznik VDO z  serii X3DW, przejechałem z nim 11000 km, dwa razy dostała się wilgoć i zaczął wskazywać prędkości dwu, trzykrotnie wyższe niż w rzeczywistości. W jednym przypadku wziąłem otworzyłem i po prostu wysuszyłem suszarką, w drugim jadąc z Ciećkiem musiałem przeczekać ok, 12h i wszystko wróciło do normy. Teraz jeżeli pada deszcz owijam licznik folią
Pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna krajek

• Miasto: Kiekrz/ Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
    • O moich wyprawach rowerowych
« 10 Sie 2012, 17:12 »
Mam licznik VDO z  serii X3DW, przejechałem z nim 11000 km, dwa razy dostała się wilgoć i zaczął wskazywać prędkości dwu, trzykrotnie wyższe niż w rzeczywistości. W jednym przypadku wziąłem otworzyłem i po prostu wysuszyłem suszarką, w drugim jadąc z Ciećkiem musiałem przeczekać ok, 12h i wszystko wróciło do normy. Teraz jeżeli pada deszcz owijam licznik folią
Pozdrawiam

Dość  słaba opcja owijać folią licznik ktory już trochę kosztuje. VDO ma zamiar cos zrobic z uszczelnieniem? oby.. tymczasem ja wybiore sigme 1609 sts  na kablu :) mam nadzieje ze troche posluzy
« Ostatnia zmiana: 6 Paź 2012, 21:04 aard »

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 10 Sie 2012, 17:32 »
1609 STS to jest wersja bezprzewodowa ;-)
Jak chcesz kabelkową, to 1609 "bezliterkowy". Do mnie taki już jedzie razem z ramą :)

Offline Mężczyzna krajek

• Miasto: Kiekrz/ Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
    • O moich wyprawach rowerowych
« 10 Sie 2012, 22:48 »
masz racje  ;) jakos zakodowalem sobie przegladając aukcje 1609 sts , tak jakby przy subaru impreza było wrx ;p

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 18 Sie 2012, 19:35 »
Tak trochę off-topic.. Gdzie jest serwis VDO w Polsce (chociaż nazwa firmy)? Prawdopodobnie zostanę właścicielem Z3 z uszkodzoną dolną częścią obudowy.. i zastanawia mnie czy da się go doprowadzić do pełnej świetności..
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna nomorota

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 14.08.2012
« 26 Sie 2012, 23:20 »
Dorwałem tanio używany licznik Specialized Speedzone Sport. Przewodowy. Duży i czytelny wyświetlacz, wszystkie podstawowe funkcje. Możliwość przypięcia na obejmy do kabli (czy jak się mówi na te paski zaciskowe)... jestem zadowolony.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 22 Wrz 2012, 14:11 »
http://www.apg.pl/?licznik-atech-atd25-t-el-altimetr,218
Napisałem do nich zapytanie odnośnie rodzaju transmisji danych z czujnika do licznika, na razie bez odpowiedzi.
Jeżeli w licznikach bezprzewodowych jest ona analogowa to nie polecam kupowania czegoś takiego, bo będzie łapał wszelkie zakłócenia i pokazywał cuda.

Odkopuję :P Coś już wiadomo w temacie?

Rozważam zakup ATECH ATD25-T-EL lub ATECH MCX-438 SF. Wolałbym jednak jednak ten tańszy bez dodatkowych bajerów.

Rzeczywiście bardzo przeszkadza brak kodowania sygnału? W moim przypadku zdarzało się np. jechać 200 km/h pod lekką górkę, co powodowało brak użyteczności prędkości maksymalnej.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Karol

• Miasto: Mikołów
  • Na forum od: 21.02.2011
« 22 Wrz 2012, 16:03 »
Odkopuję  Coś już wiadomo w temacie?
Nic nie wiadomo.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 4 Lis 2012, 12:12 »
Sigma 1200 Plus - nie polecam :D

Offline Mężczyzna ppiotr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.10.2012
« 4 Lis 2012, 12:28 »
 ;D Co te liczniki robią jak nikt ich nie widzi ;)

Ja mam 1200, ale bez + (czyli kablowy) i polecam.

Choć uważam, że kiedyś mocowanie w Sigmach (wpychane, a nie wkręcane jak teraz) było dużo lepsze.

Moją ulubioną funkcją jest w nim termometr :)

Offline Mężczyzna kamano

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.11.2012
« 4 Lis 2012, 12:31 »
Też posiadam 1200 z kabelkiem.
A co do filmiku to normalne... poprostu odbiera szumy z powietrza, w zależności od komunikacji problemme moze być np silnik elektryczny u sąsiada, wi-fi itd.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 4 Lis 2012, 12:35 »
Postarałem się bardziej...mam wzmacniacz pod biurkiem. ;)

Offline Mężczyzna misior

• Miasto: Waw
  • Na forum od: 11.07.2011
« 14 Lut 2013, 12:49 »
Czy ktoś z Was używa jakiegoś nowego modelu Echowell? Mam stary całkiem jeszcze niezły licznik tej firmy model ECHO 6000A, kusi mniej jednak żeby zamienić go na coś z pomiarem temperatury. Echowell spisał się wspaniale przez ponad 50 tysięcy km. Jest wodoszczelny, przeszedł wiele ulew, uderzeń i zero problemu. Czy wiecie jak spisują się nowe liczniki tej firmy? Używa ktoś?

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 14 Lut 2013, 12:59 »
Używam kopii Echowell a2, pod mark cboardman za około 120 zł. Przejechałem z nim ponad 2kkm i nie zaobserwowałem żadnych problemów poza słabym odbiorem sygnału z czujnika kadencji oraz koniecznością długiego przeklikiwania. Jest wodoszczelny, ma altimetr, podświetlanie, dzienny dystans. Mimo braku kodowania sygnału (na pewno kadencja jej nie ma, więc sądzę, że przy zliczaniu obrotów koła jest podobnie) nie pokazuje głupich pomiarów prędkości, tylko raz widziałem zaskakująco wysoką prędkość maksymalną.

Więcej szczegółów w wyszukiwarce.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum