Autor Wątek: Licznik - co polecacie  (Przeczytany 66448 razy)

Offline wokulsky

• Miasto:
  • Na forum od: 25.07.2012
Odp: Licznik - co polecacie
« 16 Lut 2013, 23:43 »
Głupio zakładać nowy temat z takimi pytaniami więc piszę tu:

Czy Sigma rox 8.0 ma taką samą podstawkę jak najprostsze sigmy [np. 906]?
Czy program do zarządzania danymi jest dodatkowo płatny? Czy potrzebna jest płyta żeby móc z niego korzystać?
« Ostatnia zmiana: 16 Lut 2013, 23:57 wokulsky »

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 18 Lut 2013, 15:41 »
1. Nie. Ma baterię 2450 (albo jakoś tak), więc podstawka podobna jak w 2209/1909 (duża średnica).
2. Tak i nie. Program musisz kupić (20e?), ściągasz sobie, instalujesz i działa. Dla Rox'ów była (? jest) promocja (chyba 50% albo co).

I czemu w ogóle Rox 8.0? Jak potrzebujesz zapis, to od razu kup 9.x (podstawka do kompa w zestawie, więcej pamięci).
Inna sprawa, że Rox'y w ogóle mają w ogóle dość słabe opinie :(
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline wokulsky

• Miasto:
« 18 Lut 2013, 16:34 »
8.0 bo mam możliwość kupna po taniosci, a co do opini to poczytałem troche w necie i nie widzę różnicy w opiniach miedzy roxami i vdo mc1 / 2. Wszystkie liczniki maja opinie produkowanych tak żeby po góra 2 sezonach się zepsuć. To już chyba takie czasy ;].

Chyba, że masz jakieś własne doświadczenia i możesz się nimi podzielić. Ogólnie szukam licznika z altimetrem. Fundusze ograniczają mnie do max 300zl, wiec nie widze alternatywy dla rox i vdo.
W roxie przekonuje mnie możliwość pobierania danych na komputer.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 19 Lut 2013, 00:49 »
W vdo masz genialną gwarancję, bez problemu wymieniają na nowy.
Wracam do jeżdżenia.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 19 Lut 2013, 18:50 »
Jeżeli ROXa masz za 300zł.. BIERZ GO! :) A jak masz więcej, to podziel  się ;)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Kobieta wanda99

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 10.08.2011
« 21 Lut 2013, 14:51 »
rox-a za 300? to chyba używkę :) Nówki na porównywarkach chodzą powyżej 600 zł (np. na okazje.info - 635) Ale jeśli macie kontakt do jakiegoś sklepu gdzie można taniej, podzielcie się taką informacją :)

Offline wokulsky

• Miasto:
« 22 Lut 2013, 11:53 »
No i przegrałem licytację. Przyznajcie się, kto z was mnie przelicytował?! :]

Offline wokulsky

• Miasto:
« 26 Lut 2013, 17:15 »
może jeszcze nie wszystko stracone.. Prosze o opinie kogos z forum kto posiada/ł licznik rox 8.0. Jakie są jego ograniczenia w sigma data center? z tego co wiem to od 9.0 różni się możliwością "oceny wycieczki za pomocą funkcji LOG". Co to właściwie znaczy? :]. Czy 8.0 daje możliwości tworzenia wykresów wartości chwilowych [prędkość, wysokość itd.] ??

Wszystkie prezentacje data center dotyczą 8.1 albo 9.1, a ja nie chce poczuc zawodu jesli okaże sie że 8.0 nie oferuje wielu funkcji w tworzeniu ststystyk. D;atego pytam Was? :]

Sorry za dubel posta
« Ostatnia zmiana: 26 Lut 2013, 17:24 wokulsky »

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 25 Mar 2013, 11:44 »
Potrzebuję kupić tani licznik do drugiego roweru, właściwie jestem zdecydowany. Jedyna wada to czas wycieczki max 10 h. Co dzieje się po przekroczeniu maksymalnego czasu ??? ??? (w jakimkolwiek liczniku, nie wiem czego się spodziewać...) W moim aktualnym jest 100 godzin i nie maiłem jeszcze okazji spotkać się z tym problemem ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 25 Mar 2013, 11:51 »
Co dzieje się po przekroczeniu maksymalnego czasu ???

licznik eksploduje :D

no po prostu czas jedzie dalej od zera. nie jest to chyba wielkim problemem, po prostu musisz wtedy mieć w pamięci te "10 godzin" ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 25 Mar 2013, 12:31 »
Gdybym jechał z Tobą pewnie rzeczywiście by eksplodował ;)

Właśnie tego bym oczekiwał, że zacznie liczyć czas od nowa. Jeśli tylko dystans nie znika, to spokojnie poradzę sobie z przeliczeniem średniej :)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 25 Mar 2013, 12:41 »
głowy nie dam, bo nie zwracałem na to uwagi i dawno takiej trasy nie robiłem, ale wydaje mi się, że on czas gdzieś w pamięci ma tylko wyświetlacz nie ogarnia. bo jak np robiłem 300 km, to gdyby czas się wyzerował np na 220 km to licznik wskazywałby jakąś kosmiczną średnią. gdyby tak było, to bym ten fakt zapamiętał :P
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Polsson

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 27.02.2011
« 25 Mar 2013, 12:55 »
Z tego co pamiętam to średnia od momentu przekroczenia czasu 9h59min59sek nie zmienia się. Natomiast dystans jest dalej liczony na bieżąco.

Offline Mężczyzna stamper

• Miasto: Roztocze/Kraków
  • Na forum od: 22.02.2011
    • http://www.bikestats.pl/rowerzysta/stamper
« 4 Maj 2013, 16:16 »
Hej,
Posiada może ktoś z forum taki model sigmy? Interesuje mnie jaki jest "próg" zliczania podjazdów w tym liczniku, czy zlicza wartości co metr, dwa czy też może powiedzmy co 5 m (to już chyba prehistoria). W opisie nie widzę niestety możliwości montowania tego licznika na dwóch rowerach, więc jak dla mnie i tak go to dyskwalifikuje ale chętnie przeczytam jakieś opinie o tym w sumie nie aż tak drogim wynalazku.

http://www.mikesport.pl/sigma-sport-bc-14-12-alti-licznik-rowerowy-kolor-bialy.html
Z nikim się nie ścigam, no może czasem sam ze sobą...

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 4 Maj 2013, 16:34 »
Czołem

Noszę się z zamiarem kupna nowego licznika, ponieważ po 2.5 roku użytkowania licznika vdo 3Xdw, chyba dobiega kres jego żywota (zawyża znacząco prędkości), czytałem na forum o liczniku vdo 2.0 wl,który to licznik ma wielu forumowiczów. Mam pytanie, ponieważ nie jest tani licznik czy jest wart tej ceny, albo może coś innego w tym segmencie.
Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum