Autor Wątek: Licznik - co polecacie  (Przeczytany 66445 razy)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Odp: Licznik - co polecacie
« 13 Kwi 2018, 14:52 »
@Jurek: fajnieś to pokombinował.  :icon_smile:  Na kleju dwuskładnikowym? Też mnie dwie sigmy opuściły  :icon_curve:

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 13 Kwi 2018, 15:36 »
Tak, epoksydowym.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 13 Kwi 2018, 16:09 »
Dzieki wszystkim!
Teraz juz wiem, ze z pewnoscia bedzie to licznik przewodowy ;) (przynajmniej ten dylemat mam z glowy ;) )
W drugim rowerze mam Sigme 1609 (chyba) i ona jest fajna ma termometr i podswietlanie @Robert! tylko faktycznie czasami sie wypina, dwa razy jej juz szukalam i o dziwo znalazlam! :)
Popatrze jeszcze co jest, moze zostane przy Cateye ? :)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 13 Kwi 2018, 16:26 »
@Yurek
Pogratulować pomysłu.
Mnie też poleciała Sigma, mocowana na mostku (trącałem ją kolanami jakoś :)).
Aktualnie (awaryjnie) używam starej sigmy 600, (system mocowania na wsuwanie) i mam wrażenie, że to jest stabilniejsze (licznik jest niżej, nie odstaje) niż nowszy system mocowania (obrotowy)

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
« 13 Kwi 2018, 16:51 »
Ja ze swojej strony polecę firmę Echowell, jako producent liczników pancernych. Dobrze też sprawują mi się VDO. Sigmę odpuściłem sobie właśnie ze względu na notoryczne problemy z wypadaniem i mniej notoryczne z delikatnym kabelkiem.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 13 Kwi 2018, 16:55 »
Przez 10 lat w moim Cateye nic nie stalo sie z kabelkiem, jest dosc gruby, przyczepiony do widelca i gdyby nie to ze czasami nie styka, to bym jezzdila z nim dalej ;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 13 Kwi 2018, 17:11 »
Jeżeli tak lubisz kocie oczko, to dokup sobie nowy system mocowania.
Wystepują na allegro (dla Ciebie może się nie opłacać) :)

http://allegro.pl/podstawka-do-licznika-cateye-strada-adventure-i7270608271.html
http://allegro.pl/sensor-licznika-cateye-c23-i7021783765.html

Z reguły nawala system mocowania/kabelki, jeszcze nie spotkałem się z podobną usterką z winy licznika.

Offline Mężczyzna maciekkk

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 29.05.2011
« 22 Kwi 2018, 00:52 »
Ja sobie ostatnio kupiłem nowy licznik - VDO M3.1 WR
Jestem bardzo zadowolony. @Marta - ma termometr.
Nie kasują się dane podczas zmiany baterii. Ma podświetlenie. Poza standardowym dziennym dystansem ma takie coś jak dodatkowy czas i dystans odcinka. Myślę, że może być to przydatne, gdy patrze na mapę i kolejny interesujący mnie punkt jest np. za 16km, to resetuje odcinek i wypatruje aż mi doliczy do 16.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 12 Wrz 2018, 22:24 »
Odnośnie licznika. Jaką baterię CR 3032 polecacie? Niedawno nabyłem od chińczyka to tydzień trzyma ;)

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 12 Wrz 2018, 23:23 »
Odnośnie licznika. Jaką baterię CR 3032 polecacie? Niedawno nabyłem od chińczyka to tydzień trzyma :wink:

Sony, Maxell, Panasonic. Takie ostatnimi czasy miałem i było OK.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 13 Wrz 2018, 09:10 »
Odnośnie licznika. Jaką baterię CR 3032 polecacie? Niedawno nabyłem od chińczyka to tydzień trzyma :wink:

Nie kupioną od Chińczyka ;)

Choć ja raczej kasą nie szastam i kupuję zazwyczaj w Carrefour po sąsiedzku, najtańsze jakie mają - ostatnio "omega" i "rocket". Nie są takie dobre jak znane marki, szacuję że mają około 75% pojemności tych lepszych, ale kosztują kilka razy taniej (dobrze poniżej 1 zł za szt.). 

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
« 13 Wrz 2018, 10:32 »
Ja ze swojej strony polecę firmę Echowell, jako producent liczników pancernych. Dobrze też sprawują mi się VDO. Sigmę odpuściłem sobie właśnie ze względu na notoryczne problemy z wypadaniem i mniej notoryczne z delikatnym kabelkiem.

Potwierdzam. Używam 2 szt. (przewodowe) od 2014 roku. Żadnych problemów.

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 13 Wrz 2018, 11:13 »
Choć ja raczej kasą nie szastam i kupuję zazwyczaj w Carrefour po sąsiedzku, najtańsze jakie mają - ostatnio "omega" i "rocket". Nie są takie dobre jak znane marki, szacuję że mają około 75% pojemności tych lepszych, ale kosztują kilka razy taniej (dobrze poniżej 1 zł za szt.).
Maxell w hurcie też kosztuje podobnie. Po prostu standardowe ceny w sklepach są z kilkukrotną przebitką (widziałem ceny w stylu 10zł za 1xCR2032).

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna M-kwadrat

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
« 19 Cze 2019, 15:46 »
Miał ktoś może taki przypadek, że licznik (przewodowy Sigma bc 14.16) nagle zaczął okresowo zaniżać prędkość? Jadę sobie z w miarę stała prędkością a nagle licznik pokazuje zamiast 25 km/h 11 czy nawet 5. Po chwili sytuacja wraca do normy ale niedługo znowu się powtarza. Przez te błędy zaniżamy jest też dystans - na przykład rano zamiast 12 km policzyli mi 7,5. Wymieniłem wczoraj baterię ale nic to nie pomogło. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną / jak to rozwiązać? Czy zostaje mi wysłanie licznika po raz kolejny do serwisu?

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 19 Cze 2019, 15:51 »
Jeżeli jest za duży dystans pomiędzy magnesem, a czujnik na widelcu to czasami czujnik gubi jeden obrót koła. Wtedy zamiast 22km/h masz 11km/h lub 7km/h jak zgubił dwa obroty.
Lekarstwo: przybliżyć magnes na kole do czujnika i sprawdzić czy samoczynnie nie obraca się.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum