Albo ... wymienić baterię
Poszedłbym tropem Pabla, kilka postów wyżej.
Podepnę się do wątku.Od ponad 4lat jestem posiadaczem licznika VDO MC 2.0 WL. Od momentu kiedy niestety musiałem wymienić oryginalny magnes (pękło zapięcie) podczas jazdy przerywa sygnał tzn. kiedy prędkość będzie wskazywała np. ponad 25km, przerywa liczenie i wskazuje 0km. Baterie wymienione, zmieniłem na inny magnes, odległość magnesu od czujnika zachowana, wyczyściłem spirytusem styki w podstawce do licznika. Problem pozostaje.Może licznik po prostu kończy swój żywot?Może macie jakiś pomysł na ten problem?Pozdrawiam
Cytat: paweł.70 w 3 Lip 2019, 07:22Podepnę się do wątku.Od ponad 4lat jestem posiadaczem licznika VDO MC 2.0 WL. Od momentu kiedy niestety musiałem wymienić oryginalny magnes (pękło zapięcie) podczas jazdy przerywa sygnał tzn. kiedy prędkość będzie wskazywała np. ponad 25km, przerywa liczenie i wskazuje 0km. Baterie wymienione, zmieniłem na inny magnes, odległość magnesu od czujnika zachowana, wyczyściłem spirytusem styki w podstawce do licznika. Problem pozostaje.Może licznik po prostu kończy swój żywot?Może macie jakiś pomysł na ten problem?PozdrawiamAlbo kwestia za słabego magnesu, albo źle działa przesył bezprzewodowy. Miałem ten licznik i gdy miałem na kierownicy zamontowaną mocniejszą lampkę to pole elektromagnetyczne przez nią wytwarzane powodowało zakłócenia. Niestety ten protokół przesyłu bezprzewodowego w tym modelu pozostawia sporo do życzenia