Autor Wątek: Licznik - co polecacie  (Przeczytany 66436 razy)

Offline Mężczyzna Kosiek

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 24.07.2010
Odp: Licznik - co polecacie
« 22 Mar 2011, 19:33 »
kokop - faktycznie w cuda nie wierzę, bo faktycznie to wszystko w ChRL jest robione... Tylko na końcu inna nalepka przyklejana. Kto wie? Może faktycznie po tych kilku dniach przemyśleń przejdę się do Lidla?  :wink:
Póki co szukam  :wink:

Borafu, ale nie zmienia to faktu, iż wciąż odczytanie wartości trwa o chwilę za dużo, niż w przypadku podświetlenia wyświetlacza, gdy wystarczy jedynie zerknąć  :wink:
(nie róbmy jednak OT'a  :wink:  )

"Odniosłem zarazem wrażenie, że gdy los złączy nas nierozerwalnie na wiele lat z rzeczą, rzecz ta przestaje być przedmiotem martwym i wydaje się nam, że żyje myśli i odczuwa."

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 22 Mar 2011, 20:46 »
Wg mnie to ten lidlowy jak za taką cenę jest ok. Szaleństwa nie ma, ale funkcji nawet sporo ;) A jak z trwałością - wyjdzie w praniu... Temperaturę pokazuje prawidłową, tyle póki co zauważyłem :P

Offline kaarool

• Miasto: Szczecin/Poznań
  • Na forum od: 17.05.2010
« 22 Mar 2011, 20:51 »
Ja miałem lidlowski i nie wiem czemu ale dziad czasami sam się resetował.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 22 Mar 2011, 21:27 »
Też się do niego przymierzam - tego Lidlowego. Strzeliłem focha na VDO (za idiotyczne menu) i na Sigmę (słaba jakość wykonania) i  zanabędę tego Lidlowego.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 23 Mar 2011, 07:51 »
Cytat: "Kosiek"
Kto wie? Może faktycznie po tych kilku dniach przemyśleń przejdę się do Lidla? :wink:

Po kilku dniach może być za późno, tydzień rowerowy trwa do dziś. ba! Już może być za późno, bywa że te rzeczy znikają pierwszego dnia sprzedaży. Nie wiem, jak jest z tymi licznikami, a zwłaszcza w konkretnym sklepie, ale ja tam byłem na wszelki wypadek w czwartek rano :mrgreen:
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Bogusław

• Miasto: tu i tam :)
  • Na forum od: 23.03.2010
« 24 Mar 2011, 00:20 »
Mam licznik,kask,kurtkę przeciwdeszczową i szorty z odpinanymi majtasami z pampersem z Lidla zakupione rok temu i na razie zdają egzamin.Dzisiaj byłem w Lidlu,co by oblukać,co zostało jeszcze z rowerowych...i było prawie wszystko :shock:
Zakupiłem sobie koszulkę i spodenki z pampersem za cenę najtańszych i wcale nie lepszych bokserek z wkładką ze sklepu stricte rowerowego :D
Po drodze wstąpiłem do Aldi'ego...i znowu :shock: .Tu też "rowerowe" nie wykupione!
Fajne rowerki z 7 bieg.piastą planetarną,koła 28" za 999 zeta :shock:...amorki na łapki (i na dupcię w ramie :D ) itp. Sprawdziłem zaraz w rowerowym sklepie,ile sobie winszują za tego typu rower. I wyszło 2xtyle.a osprzęt taki sam...nawet rower taki sam :mrgreen:

Tylko nazwa inna :D
...użyszkodnik...

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 24 Mar 2011, 00:56 »
ja dziś tesco przypadkiem odwiedziłem i też jakieś graty rowerowe były. kupiłem sobie komplet lampek "pchełek" [przód i tył] za 10 zł. design jakiś świetny nie jest, ale mrugają dość fajnie. dycha to żaden pieniądz i jak się rozwala to żal nie będzie ;)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna bix

• ten co pojechał Mikiemu :)
  • Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
  • Na forum od: 28.11.2010
« 24 Mar 2011, 23:48 »
olo, możesz jakimś zdjęciem zarzucić? Bo szukałem ostatnio i nie widziałem.
let's make it big :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny

Offline Mężczyzna bix

« 25 Mar 2011, 00:39 »
dziękować!
To ma na tej gumce być przymocowane?

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 25 Mar 2011, 00:55 »
dokladnie. zdjecie na suszarce: :D

http://i53.tinypic.com/2mdoqoj.jpg

wbrew pozorom jest to stabilne i dosc wygodne bo mozna w wiele miejsc zamontowac. Ja w zeszlym roku przejechalem noca odcinek z Pragi do Zgorzelca [170 km] dysponujac z przodu tylko taka pchelka, tyle ze Mactronica. Drogi to ja wprawdzie za wiele nie widzialem, ale bylem dobrze widoczny ;-)

Offline Mężczyzna bix

« 25 Mar 2011, 01:10 »
No i o to mi chodzi :)
Bo potrzebuje czegoś do miasta, a to się nada! :)

Offline Slawek75

• Miasto: Ciągowice
  • Na forum od: 15.11.2009
« 25 Mar 2011, 09:54 »
Cześć
Mam pytanie o dziwne zachowanie licznika VDO MC1+. Otóż podczas jazdy znacznie zawyża pomiar prędkości, tzn ni stąd ni z owąt pokazuje np wartość 60-90km/h podczas gdy ja w tym momencie stoję. Licznik nowy, na pierwszym objeździe. Zaczął fiksować po ok 5km. Jak go wyciągnę i włożę z powrotem do podstawki to jest wszystko w pożądku. Zauważyłem też, że podobne głupoty pokazuje jak leży obok laptopa.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 25 Mar 2011, 18:19 »
Zakłócenia elektromagnetyczne. Niestety to normalka przy bezprzewodowych licznikach z analogową transmisją. Wzbudzają się od wszystkiego: drzwi automatycznych, bramek antykradzieżowych w sklepach, przejeżdżającego samochodu, komórki... Kiedyś mój VDO C05+ leżąc przy komputerze "przejechał" w ciągu 2-3 godzin ok. 200 km! Nawet się zastanawiałem, czy tego nie wpisać na bikestats, jak inni wpisują trenażer :lol:

Skoro już popełniłeś ten błąd i kupiłeś MC 1.0 PLUS, to niestety musisz się nauczyć z tym żyć i trzymać go jak najdalej od wszelkich źródeł pola elektromagnetycznego.

Chyba że masz możliwość zwrotu (jeśli kupiłeś przez internet nie dawniej niż 10 dni temu*, to MASZ taką możliwość!), to CZYM PRĘDZEJ zamieniaj na MC 1.0 bez plusa ;)

*Wydaje mi się, że w prawie konsumenckim jest mowa właśnie o 10 dniach przy zakupie na odległość, ale lepiej się upewnij, zanim zrobisz sklepowi awanturę, że nie chce przyjąć zwrotu ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 25 Mar 2011, 18:42 »
Ten 10 dniowy termin zwrotu rzeczy kupionych przez internet dotyczy towarów nieużywanych, a licznik już swoje przejechał.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum