Autor Wątek: O szukaniu sponsorów na wyprawy rowerowe (i nie tylko)...  (Przeczytany 5032 razy)

Offline Mateusz

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 13.06.2010
Niemedialnym jest np. "Waligóra" :) A już na pewno nieskutecznym w rozmowach z rekinami rynku.

Co innego nazwisko na C. lub B.

Choć trzeba przyznać, ze ostatnio najbardziej medialne jest nazwisko Pana na G.  :)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
ale w razie posiadania niemedialnego nazwiska, zawsze można sobie dobrać jakiś hiper-mega-kul przydomek...
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline kaarool

• Miasto: Szczecin/Poznań
  • Na forum od: 17.05.2010
Uczył mnie dr Waligóra w na Poznańskiej uczelni. Taki koleś oooo OK:P

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Na forum od: 11.05.2009
Cytat: "Robert!"
Nie można tego zmienić?

Niestety nie, autor silnika nie przewidział takiej możliwości... :roll:

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Akurat czytam książkę o Szkocie (Mark Beaumont), który objechał świat rowerem w 2008.

On pisze tak (swobodne tłumaczenie):

Spędziłem miesiące wysyłając listy i emaile. Jedna na 10 firm odpowiadała, i odpowiedź brzmiała NIE.
Przyjaciel zasugerował mi użycie sieci kontaktów: zamiast pytać o pieniądze, miałem pytać o kontakty. Ludzie są dumni ze swoich znajomości. To zadziałało. Zmieniłem taktykę i w 3 i pół tygodnia miałem minimum pieniędzy które potrzebowałem.

Ciekawe po co Szkot robił takie szopki. Przecież mógł zabrać się za najgorzej płatną pracę i by sobie na każdą wyprawę odłożył. Nie mówiąc już o takiej sytuacji że pracowałby nie w najgorszej pracy ale chociaż złej:)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna luckybuster

• Miasto: GLIWICE/BOGNOR REGIS
  • Na forum od: 21.03.2007
Hej .

Swego czasu też szukalem sponsora na wyjazd.W Polsce -zapomnij...
Najczęstsza odpowiedz:przyjedziesz ,pokażesz to pogadamy.

Wyjedz np. do Uk -zarób i jezdzij gdzie dusza zapragnie.Chodzby na weekendy samolotem.:)

Pozdrawiam
Zwykle rzeczy załatwiam od ręki, na cuda potrzebuję 15 minut.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Cytat: "Remigiusz"
Cytat: "vooy.maciej"
Sky Europe,który dął nam rabat na bilety, kilka miesięcy później upadł

Czy czujesz się choć trochę winny  :wink:

pewnie ze czuję, przez kilkaset złotych które i tak byśmy jakos znaleźli, i nasze płytkie, rowerowe ambicje upadła firma :)

Offline Maciej Mężyński

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 15.02.2011
    • http://www.rowerowewakacje.pl
Witam, otwieram temat, który ma na celu dzielenie się poradami i wskazówkami na temat zdobywania funduszy na wyprawę i/lub sprzęt.
Chciałbym, żeby ten kto ma jakieś pozytywne doświadczenia w pozyskiwaniu środków na podróże rowerowe podzielił się na forum z kolegami i koleżankami swoim know-how (żale i złe doświadczenia zostawcie na inny wątek).
Warto korzystać z doświadczenia innych.

Do konkretów, czyli praktycznych porad.

Jak zdobyć fundusze z Komisji Antyalkoholowej (tylko bez głupich komentarzy :lol: )

Każda gmina i miasto w Polsce, ma tak zwaną Komisje Rozwiązywania Problemów Alkoholowych (istnieją oczywiście inne nazwy). Prezydent Miasta wyznacza Pełnomocnika do Spraw Uzależnień i to jest osoba, do której trzeba się udać po info, jeżeli w necie nic nie ma.

Komisja co roku dostaje fundusze na walkę z wrogiem. Spora część idzie na detoksy i inne takie. Ale jest tam zapis, że można wspierać różne inicjatywy propagujące zdrowy tryb życia (czyli według komisji bez alkoholu).
Więc najłatwiej mają uczniowie w szkołach. Komisja może dać $$ na szkolny rajd lub zawody. Można też uzyskać $$ na sprzęt, jeżeli jest to jakiś klub lub zastęp ZHP/ZHR
Dla osób poza szkolnym obiegiem.
Można się ubiegać o sfinansowanie imprezy o tematyce antyalkoholowej (Rajd, Biegi, Zlot, itd) lub założyć stowarzyszenie (nie musi być KRS).
Żeby nie wtopić na początku, warto coś zorganizować przed złożeniem wniosku i to nagłośnić. Wystarczą lokalne media. Wniosek ma taką rubrykę "Co już zrobiłeś" więc wtedy wpisuje się, że na przykład 5 rajdów, 120 uczestników itd itp. załącza się wycinki z prasy itd.

Pamiętajcie, że beneficjentem funduszy mają być osoby z tego miasta lub gminy, z którego jest wniosek. Fundusze mają wspierać profilaktykę uzależnień. Rajdy mogą być lokalne lub zagraniczne. Sprzęt kupować można tylko w Polskich sklepach.

Wszystkie formularze i regulaminy są dostępne w necie. Każde miasto ma inny wniosek, inne daty składania oraz inne cele komisji ale na pewno jest to dobry program na pierwsze kroki.

Pozdrawiam z Kołobrzegu
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Na forum od: 11.05.2009
Jeśli chodzi o mnie, to wolę zaoszczędzić i pojechać za swoje ;)

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
Maciej, podziwiam Twoje zacięcie do pracy z młodzieżą. :D Postawa godna do naśladowania, a i forma zwiedzania Polski i Europy przez  uczniów jest nie tuzinkowa. :wink: Do Dudi:jest to jak najbardziej wskazana  forma pozyskiwania środków do takich rowerowych wypadów.  Nie każdego młodego człowieka stać na taki wydatek, a w tym wypadku szanse  na rajd rowerowy się wyrównują. :P
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Jeszcze warto byłoby zamieścić zdjęcie młodzieży PRZED dotacją ;)

Offline Maciej Mężyński

Mówisz masz.
Moi przed dotacją.
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Offline Maciej Mężyński

Dla tych co lubią klimaty wschodnie.
MEN przed Mistrzostwami Euro POL-UA 2012 stawia na kontakty ze wschodem. Cała masa konkursów ruszyła (już rok temu miałem sie zgłosić ale moje plany poszły w innym kierunku, chwilowo :lol: )
Najłatwiejsze konkursy dają do 50 tys zł na realizacje zadania. Rajd rowerowy pasuje do zdrowego trybu życia jak ulał. Poza tym gdzie jak nie na rajdzie można na prawdę poznać ludzi z danego kraju itd itp...
Wystarczy poczytać
http://www.bip.men.gov.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=58&Itemid=83

zachęcam do przelewania pomysłów na papier a potem przelewania pieniędzy na wyprawy i sprzęt. Niech 100 osób napisze a jednej się uda. To już będzie sukces.
www.rowerowewakacje.pl

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
Nawet "czytanie" zdjęcia może być przełęczą nie do zdobycia. :twisted:
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Niestety wszystkie projekty przeterminowane ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum