Autor Wątek: Spodnie na zimę  (Przeczytany 28572 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Spodnie na zimę
« 29 Gru 2010, 20:33 »
Milo Jammu - czy te spodnie dadzą radę przy temp. -10 po śniegu. Czy nie będzie w nich za zimno?
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Spodnie na zimę
« 29 Gru 2010, 21:15 »
Cytat: "Pustelnik"
Czy nie będzie w nich za zimno?

Zaznaczam,że nigdy ich nie widziałem,ale przy -10 bałbym się jeździć bez jakichkolwiek getrów czy długiej bielizny pod spodem. To już spore temperatury są,a Jammu to jednak trekkingowe i co najważniejsze luźne spodnie. Membran od wiatru też nie mają..

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Spodnie na zimę
« 29 Gru 2010, 21:52 »
Nie mają membrany, więc będzie zimno przy takich temperaturach.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Spodnie na zimę
« 29 Gru 2010, 22:05 »
Milo Jammu - czy te spodnie dadzą radę przy temp. -10 po śniegu. Czy nie będzie w nich za zimno?

Bez wkładki oczywiście, że będzie.
Może jakieś PowerStretch albo Polartec
… why so serious ?

Offline majchers

• Miasto: Kanada
  • Na forum od: 16.10.2008
Spodnie na zimę
« 29 Gru 2010, 23:45 »

Ludzieeee...! Nie macie o czym pod koniec roku?!
 :lol:
Załóż gacie i się przejedź 'Pustelnik'. Sprawdzisz sam na sobie. Mi może być w nich dobrze, Tobie nie - to kwestia indywidualna. Tylko tyle chcę powiedzieć...
 :P
Gdzieś niedawno przeczytałem, że "pytający o radę, to ten, kto już dawno zna odpowiedź".
Mhhmmm...  :roll:

Spodnie na zimę
« 29 Gru 2010, 23:52 »
Cytat: "majchers"

yy..co żeś na człowieka naskoczył? :|

Pustelnik pewnie ich jeszcze nie ma więc się pyta o odczucia innych. A nawet jakby posiadał to rada typu idź na duży mróz i sprawdź, dobrą radą nie jest..
Sprawdzisz sam na sobie. Mi może być w nich dobrze, Tobie nie - to kwestia indywidualna.

Jak wszystko..

Spodnie na zimę
« 30 Gru 2010, 00:34 »
Załóż gacie i się przejedź 'Pustelnik'.

Mam zimówki z membraną, w których dojeżdżam codziennie do pracy 6km w jedną stronę i dają radę.  :P  Chciałem kupić takie same dla żony, ale nie ma ich tam gdzie kupiłem swoje, więc szukam czegoś odpowiedniego, więc pytam tych co takie mają.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline majchers

• Miasto: Kanada
  • Na forum od: 16.10.2008
Spodnie na zimę
« 30 Gru 2010, 01:02 »
Cytat: "hose morales"

yy..co żeś na człowieka naskoczył? :|

Pustelnik ...rada typu idź na duży mróz i sprawdź, dobrą radą nie jest..
Sprawdzisz sam na sobie. Mi może być w nich dobrze, Tobie nie - to kwestia indywidualna.

Jak wszystko..

Hose, kupy się to nie trzyma. Jakżesz komuś wciskać SWOJE odczucia, skoro JEGO najprawdopodopbniej będą inne! Czy to, że JA NAPISZĘ: "tak, to są ciepłe gacie" sprawi, że MU będzie ciepło, czy...  GACIE to sprawią i odbiór minus celsjusza na JEGO DUPSKO sprawi?
 :twisted:
P.S. Sorry za naskok, wymsknęło mi się to trochę, bo mnie już powolutku irytują te ciągłe dopytywania się o INDYWIDUALNĄ PERCEPCJĘ spraw. Każdy z nas jest inny i w takich akjurat przypadkach jest to kwestia całkowicie indywidualna.  
 :oops:
P.S.S. Postaram się zmienić w 2011 i nie naskakiwać
 :D

Spodnie na zimę
« 30 Gru 2010, 10:38 »
mnie już powolutku irytują te ciągłe dopytywania się o INDYWIDUALNĄ PERCEPCJĘ spraw

Ale o co chodzi....  :shock: Przykro mi, że w nowy rok wchodzisz z problemem... ale to Twój problem  :D

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Spodnie na zimę
« 30 Gru 2010, 12:11 »
Jammu to spodnie ocieplane, dedykowane na chłody - to raz
Extendo to nie membrana, ale samo w sobie w miarę dobrze chroni od wiatru - to dwa

Osobiście używam nieocieplanych Nito i Sierra z tego samego materiału Choć na rowerze w nich nie jeżdżę, to do turystyki czy na toury sprawdzają się ok, osobiście przy temperaturach do -5/-7C getrów nie używam pod spód

Spodnie na zimę
« 30 Gru 2010, 14:49 »
Jakżesz komuś wciskać SWOJE odczucia, skoro JEGO najprawdopodopbniej będą inne!

Zamień odczucia na słowo opinie i już będzie miało dobitniejsze znaczenie nawet jeśli owe są często inne. Dzięki opinii innych w lepiej dobranych spodniach będzie mu cieplej. O czym my tu w ogóle rozmawiamy?
Czy to, że JA NAPISZĘ: "tak, to są ciepłe gacie" sprawi, że MU będzie ciepło

Jeśli ktoś mi napisze,że warto dać więcej za ocieplane Biemme ( przykład) z dobrą membraną przeciwiatrową to będzie mi w nich cieplej niż w zestawie dżinsy plus getry( przykład). Za taką wskazówkę byłbym wdzięczny..
Nie chodzi o to czy mi jest cieplej poniżej 0st niż Zenonowi z Tomaszowic, tylko o to czy dany produkt jest odpowiedniejszy na zimę.

W skrócie, czepiasz się.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Spodnie na zimę
« 30 Gru 2010, 15:40 »
chyba przeniosą ten temat do hyde parku  :roll:
… why so serious ?

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Spodnie na zimę
« 4 Sty 2011, 22:07 »
Powie mi ktoś jakie lubi spodnie, w czym mu jest ciepło i by pupa szybko się nie zdzierała.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
Spodnie na zimę
« 5 Sty 2011, 10:54 »
hehe Yoshko, jak bezpiecznie teraz można odpowiedzieć na Twoje pytanie:)
No to ja napiszę, że nie mam żadnych wypasów - mam zwykłe z bcm novatex portki obcisłe lekko ocieplane (taki cicik od spodu, nie wiem co to jest), jak temperatura jest niżej -5,-7 to zakładam pod nie długie termogatki lowe alpine,
2) albo termogatków nie zakładam, tylko na novateksy zakładam przykrótkie no name bojówki
3) albo na novatexy zakładam tylko krótkie zwykłe rowerowe gacie
lubię te spodnie, mają już 4 lata, są po tylu praniach że chyba muszę sobie zakupić nowe, ale kupię chyba takie  same.
Najniższa temperatura przy jakiej jeździłam w kombinacji termogatki + novatexy to było około -15.
Mi było ciepło, ale na ostatnim zimowym wyjeździe się dowiedziałam, że moje odczuwanie temperatur jest nienormalne (akurat dziwowano się moim rękawiczkom, a nie odzieniu na tyłek)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Spodnie na zimę
« 5 Sty 2011, 14:35 »
Mówisz o tym modelu zimowym za 165 pln? Kolarskich jakoś w sklepie nie zauważyłem...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum