Autor Wątek: Spodnie na zimę  (Przeczytany 28574 razy)

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
Spodnie na zimę
« 5 Sty 2011, 17:52 »
A ja używam zimą  oraz jesienią i wiosną takich spodni:
http://www.velo.com.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=116
na mróz zakładam dodatkowo getry. Chyba mają dobrą paroprzepuszczalność bo dobrze się w nich czułem nawet przy +10st C.
Na tej samej stronie znajdziesz wersje bardziej ocieploną.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Spodnie na zimę
« 5 Sty 2011, 19:59 »
Yoshko, a ja nie wiem o którym Ty modelu mówisz.:) Moje były na pewno tańsze, bez szelek, no ale 4 lata temu kupowane, w dodatku były uszyte na mnie (bo jak byłam w sklepie to nie było mojego rozmiaru i dodatkowo poprosiłam żeby nie miały osrajwkładki) Przepatruję teraz po ich ofercie, ale coś nie mogę znaleźć - nie wiem jednak, czy nie jest tak, że oni dużo rzeczy mają na miejscu, a na stronie o nich ni widu ni słychu. Te moje nie miały szumnej nazwy "zimowe" to po prostu trochę ocieplane portki....
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Na forum od: 13.03.2010
Spodnie na zimę
« 5 Sty 2011, 22:58 »
Ja używam bez szelek, z windstoperem, z przodu mają jeszcze taki biały materiał pod membraną, a pod tym wszystkim taki miękki materiał. Kosztowały prawie 100 zł rok temu. (mikesport.pl) Jeżdżę codziennie bez względu na temperaturę. Nawet jesienią i wiosną jak jest zimno, to zdarza mi się je ubierać, zwłaszcza jak pada deszcz, bo nawet z mokrymi nogami dzięki membranie jest w nich ciepło. Jak spada poniżej -5 to jest mi trochę zimno, ale staram się nie zwracać uwagi, ale gdybym jechał na dłuższą wycieczkę, to ubrałbym coś dodatkowo. Teraz kupuję zimowe spodnie softshell z attique.pl dla żony, zobaczymy jak się sprawdzą przy mrozach na rowerze.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Spodnie na zimę
« 8 Sty 2011, 08:06 »
Te softshelle z Atiique mają żenująco niski parametr oddychalności - 3k - zbliżony do folii. Chcesz żonie saunę zrobić? :wink:

Bieliznę mają całkiem ok w stosunku jakość do ceny, natomiast bałbym się eksperymentować z inną odzieżą.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Na forum od: 13.03.2010
Spodnie na zimę
« 9 Sty 2011, 00:33 »
Żona jeździ zimą bardzo powoli, więc może da radę. Spodnie będą w poniedziałek, więc już po ptokach, ale dzięki za info. Napiszę za jakiś czas jak się sprawują.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Vrede

• Miasto: PL
  • Na forum od: 15.07.2010
Spodnie na zimę
« 11 Sty 2011, 20:22 »
Ja teraz cała zimę do pracy czapka, buff bielizna brubecka, bluza craft , kurtka stanteks,i spdnie himountain spandik.więcej nie trzeba ciepło przyjemnie. I to dla mnie pierwsza zima na rowerze, ale nieostatnia.
"Jeśli jazda na rowerze ma być dla ciebie przyjemnością,
a nie tylko walką i zdobywaniem,ostatnią rzeczą na jaką powinieneś zwracać uwagę, jest prędkość."
Bob Roll

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Spodnie na zimę
« 25 Lut 2011, 13:59 »
W sumie zima się kończy ale warto kupić coś na chłodniejsze dni  :)
Jestem ciekaw jakości produktów firmy Stanteks np. TAKIE gatki albo czekam na jakaś sprawdzona propozycje w podobnej cenie :)

Zakupiłem długie, ocieplane bez membrany i za fajna cenę 85 pln. :D

Offline Avila

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 04.08.2009
Odp: Spodnie na zimę
« 29 Lut 2012, 13:47 »
Może ktoś polecić jakieś niedrogie spodnie ( ok. 150zł) z softshellem czy windstoperem na temp. ok. 0 stopni, (docelowo na bieliznę termoaktywną)?

Offline Avila

« 29 Lut 2012, 14:29 »
Wilku chyba źle się wyraziłam, potrzebuję spodni na bieliznę termoaktywną, czyli bielizna, którą posiadam będzie pod spodniami, które chcę kupić. Membrana będzie na zewnątrz tak jak piszesz. I tak jak piszesz, te spodnie były tez do samodzielnego noszenia - bez bielizny, ale to chyba oczywiste.

Offline Avila

« 29 Lut 2012, 17:02 »
Dzięki, chodziło mi o coś bardziej w tym stylu:
http://www.promonte.pl/product,2,113,spodnie_regatta_geo_softshell_wms.htm
http://www.skorpioner.pl/pl/p/Spodnie-Softshell-Skorpioner-damskie-2010/96
aby nadały się na jakieś pozarowerowe zwiedzanie, ale chyba faktycznie przy jeździe irytujące są szerokie nogawki.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 29 Lut 2012, 17:12 »
Ostatecznie nogawki, szczególnie te z rzepami na dole, da się odblaskami opanować i wtedy nie są tak irytujące. Ja w tym roku na dłuższą jazdę zakładałam termo kalesony noname, spodnie do biegania kalenji i przeciwdeszczowe bergsony. Nogi ani razu nie zmarzły mi, jak padało to oczywiście nie przemokło nic.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 5 Cze 2012, 17:51 »
Na stronie Tchibo znalazłem coś takiego:

http://www.tchibo.pl/Meskie-spodnie-softshell-czarne-p400007854.html?x=H4sIAAAAAAAAAGNgYGBgNNoiBSTN9_TtjGUQcXQN1nd2ctYP8HYONg1ITEnJzEtnaGAQYBCIruHbF7F08dpNeSGePO82zARqFVgixR3Kd6bIpP712uMSJ77NYBDJeBLwJm_63vmMens2ONst27vMnLUPAFgaMGZmAAAA&dim1=02

Szukam spodni na temperatury 0-5 st., do jazdy przy po mieście podczas deszczu. Fajnie by było gdyby dało się w takich spodniach komfortowo wysiedzieć w pomieszczeniu przez kilka godzin. Te by się nadały, czy może widzicie jakieś dyskwalifikujące je cechy?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
« 18 Lis 2012, 00:14 »
Ktoś miał styczność z firmą Attiq? Zastanawiam się nad takimi spodniami, bo cienko z kasą. :P

http://allegro.pl/cieple-i-lekkie-spodnie-polarowe-attiq-l-i2788498383.html

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 18 Lis 2012, 05:42 »
Te polarowe, to tylko jako warstwa pośrednia na wielkie mrozy. Wiatr je przewieje.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
« 18 Lis 2012, 09:02 »
Masz takie, czy tylko Ci się tak wydaje? Ja tak czy siak planuje wkładać cokolwiek pod spód, choćby nogawki rowerowe. A jak będzie wielki wiatr to i tak przy dużych mrozach ciężko będzie jeździć.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum