Celem wyprawy jest przemierzenie trasy rowerowej szacowanej na długość około 13 038 kilometrów przez dwóch rowerzystów w czasie 90 dni. Będziemy pokonywać średnio 140 km na dzień. Motywem przewodnim będzie zwiedzanie starego kontynentu z perspektywy roweru i nakręcenie ciekawego materiału, uwiecznienie niezapomnianych chwil. Zwiedzimy 21 państw, w tym 19 stolic Europy. Wyprawa rozpocznie się dnia 3.7.2010 roku. Miejscowością startową i zarazem metą jest miasto Wrocław, datą wieńczącą jest 30.9.2010 r.
Helena, Kazimierz, Zofia - bardzo pięknie imiona, nie wiem czemu kosmopolityczny Pietrek sobie z nich kpi.
kaarool - było trochę rozmów na te tematy, mieliśmy ( w tym ja ) trochę pretensji do "władzy", że może trochę za ostro czasami - no i pewnie teraz widzisz tego właśnie efekty. Napisz lepiej bez emocji jak oceniasz to wszystko po roku bytności na forum. No i niekoniecznie w tym wątku, bo jak Ci brak mocniejszego słowa, to się doczekasz
No co jest do diabła ciężkiego(delikatnie mówiąc)??. Facet szuka partnera na rok 2011, a już jest nominowany za tę wyprawę do nagrody Travelery za rok 2010 ? Czy ja mam gorączkę, czy przekręt totalny, czy co http://www.travelery2010.national-geographic.pl/nominacje/