Autor Wątek: Zabezpieczenie medyczne wypraw  (Przeczytany 8019 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Re: Zabezpieczenie medyczne wypraw
« 12 Sty 2011, 20:50 »
Cytat: "szkodnik"

P.S.
Zapytajcie Waxmunda ile godzin spał po zatruciu pokarmowym... ;) Mi sie zdarzyło położyć (a właściwie paść ;) ) o 16 i obudzić następnego dnia... a przejechałem wtedy może ze 20km

a jakieś 20 godzin.... :P
sam nie lubię brać żadnych leków. na mój gust to dla organizmu lepsze jest zwalczenie jakiejkolwiek choroby o własnych siłach....
ale jeśli musiałbym 'na szybko' wyzdrowieć, to bym się na pewno czymś wspomagał  :wink: a że rzadko leki biorę, to jak jakikolwiek wezmę to zawsze widzę po nim poprawę  :wink:  
nie ma chyba co opowiadać bajek że leki nic nie dają...........
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
Zabezpieczenie medyczne wypraw
« 12 Sty 2011, 21:39 »
Cytat: "kaarool"
a jak łapie Cię okres to czekasz aż Ciebie brzuch zacznie ostro nawalać ?

Jejku  :mrgreen:  okres to choroba na którą trzeba brać tabletki? Odpowiadając na Twoje pytanie : tak. Przy okazji uświadomię Cię, żę ta dolegliwość nie musi się wiązać z bólem ;)

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 12 Sty 2011, 21:54 »
Jedyne tabletki, które łykam na wyprawach to węgiel (jeśli trzeba) oraz te od bólu gardła. Z tym, że przez kilkanaście lat byłem zmuszony może 2-3 razy to zrobić. Generalnie jestem minimalistą w kwestii apteczki. Tabletek przeciwbólowych nie uznaję, odpukać, 40 latek za mną ale nie znam ich smaku, albo już nie pamiętam :)
Coś tam niby wożę, jakiś paracetamol, kilka plastrów, woda utleniona, coś na alergię. Mieć trzeba bo licho nie śpi i może naprawdę będzie potrzebne. Ale przesadzać to chyba nie ma co bo jeśli już coś poważnie nas bierze to raczej lekarza już trzeba.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline kaarool

• Miasto: Szczecin/Poznań
  • Na forum od: 17.05.2010
« 12 Sty 2011, 22:00 »
Cytat: "anja"
a jak łapie Cię okres to czekasz aż Ciebie brzuch zacznie ostro nawalać ?

Jejku  :mrgreen:  okres to choroba na którą trzeba brać tabletki? Odpowiadając na Twoje pytanie : tak. Przy okazji uświadomię Cię, żę ta dolegliwość nie musi się wiązać z bólem ;)

hehe no co !:P Może i nie choroba ale 90% kobiet gdy dostaje okresu to jęczy i stęka z bólu. A przy okazji robią się denerwujące:P:P

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 12 Sty 2011, 22:06 »

hehe no co !:P Może i nie choroba ale 90% kobiet gdy dostaje okresu to jęczy i stęka z bólu. A przy okazji robią się denerwujące:P:P

bo to boli, więc logiczne że się stęka i jęczy. Niektórzy (niektóre) też z tego bólu np. mdleją. Niektórym z kolei nic z tej okazji nie dolega i nie jęczą. Niektóre boli, ale nie jęczą bo wytrzymują. Ile kobiet przebadałeś, żeby takimi procentami rzucać? :)
Faceci z kolei robią się denerwujący gdy zaczynają walić takimi "mądrymi" przykładami.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline kaarool

« 12 Sty 2011, 22:23 »
Cytat: "anja"
Ale jak głowa zaczyna boleć, to przecież nie ma się pewności, że będzie bolała bardziej... a takie branie tabletek za każdym razem "na wszelki wypadek" nie jest zbyt rozsądne. Poza tym tabletki przeciwbólowe nie eliminują przyczyny bólu, tylko sprawiają, że go nie czujemy, bądź czujemy go mniej...

ta 90% to po prostu strzał mający mówić" większość". Ja tutaj nie mam w zamiarach rozpoczynać walki męsko-damskiej tylko chciałem podać przykład Ból menstruacyjny wydaje mi się, że kobiety zwalczają od razu kiedy tylko czują, że nadchodzi a nie czekają, aż je powali. Tak samo jest z bólem głowy nie czekamy, aż będzie nam rozsadzało czachę tylko bierzemy już przy lekkim bólu. Na dobrą sprawę chyba nie codziennie nas boli głowa więc nawet jeżeli weźmie się raz na miesiąc tabletkę przeciwbólowa to ona wątpię aby rozstroiła waszą naturalna ochronę organizmu.

Offline Mężczyzna bix

• ten co pojechał Mikiemu :)
  • Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
  • Na forum od: 28.11.2010
« 12 Sty 2011, 22:23 »
ech...
Co człowiek to inne ciało i odczucia.
let's make it big :)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 12 Sty 2011, 22:28 »

wydaje mi się, że kobiety zwalczają od razu kiedy tylko czują, że nadchodzi a nie czekają, aż je powali.

No to jeśli Ci się tylko wydaje, to nie pisz głupot o 90%:)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline kaarool

« 12 Sty 2011, 22:32 »
ło mamo ale się przyczepiłaś tych 90%. A co do zacytowanego tekstu to co też się mylę?

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
« 12 Sty 2011, 22:45 »
Ja nie biorę tabletek przy lekkim bólu, bo i po co, skoro nie mam pewności, że ból się nasili. Jak mnie coś boli, to po co mam katować niepotrzebnie żołądek za każdym razem, gdy czuje ból, który da się wytrzymać. Statystyk na temat częstotliwości bólu nie prowadzę, więc nie wiem, czy jest to raz w miesiącu, czy raz w tygodniu- tak czy siak nie widzę sensu faszerowania się tabletkami przeciwbólowymi.

chciałem podać przykład Ból menstruacyjny wydaje mi się, że kobiety zwalczają od razu kiedy tylko czują, że nadchodzi

i pozostańmy na etapie, że Ci się tylko wydaje;)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 12 Sty 2011, 23:06 »
a jak łapie Cię okres to czekasz aż Ciebie brzuch zacznie ostro nawalać?

Ten i pozostałe komentarze kaaroola na temat menstruacji uważam za prostackie i naprawdę nie na miejscu. Jakim cwaniakiem jesteś, ze nawet na temat okresu masz taka niepodważalną wiedzę?!
Weszłam w ten watek, bo wydal mi się ciekawy, ale teraz to już tylko czuje niesmak...
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 12 Sty 2011, 23:14 »
Cytat: "hindiana"
a jak łapie Cię okres to czekasz aż Ciebie brzuch zacznie ostro nawalać?

Ten i pozostałe komentarze kaaroola na temat menstruacji uważam za prostackie i naprawdę nie na miejscu.

Nie Ty jedna tak uważasz.

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 12 Sty 2011, 23:22 »
kaarool jak chcesz trollować to znajdź sobie inne forum...

Offline kaarool

« 12 Sty 2011, 23:47 »
Teksty, że jestem cwaniakiem i trolem od czynności trolowania to sobie odstawcie na bo, to dopiero jest chamskie! Nikogo nie chciałem obrazić itd. a zrobiliście ze mnie jakiegoś drania na podstawie tego, że dałem porównanie bólu głowy do miesiączki? Moja dziewczyna ma ostre bóle tak jak i siostra. Gdy nie wezmą w porę tabletki zwijają się z bólu i wiele otaczających mnie kobiet podobnie przechodzi ten okres, a na pewno pierwsze dni. Przepraszam, że poruszyłem temat TABU, lecz czy upoważnia was to, aby dać mi taki pocisk?????? Za kogo w ogóle wy się macie?

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 13 Sty 2011, 00:08 »
Spokój tutaj! :evil:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: