Autor Wątek: Szukam osób do wspólnej jazdy i wypraw  (Przeczytany 3161 razy)

Offline sirmodzel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 14.01.2011
Szukam osób do wspólnej jazdy i wypraw
« 14 Sty 2011, 11:30 »
Zapraszam wszystkie osoby chętne do jazdy po Warszawie i okolicach oraz do wypraw po Mazowszu i Kujawsko pomorskim
GG-32883959
Planuje wyjazd w sierpniu z Warszawy do Szczekarzewa (30km za Sierpcem) trasa 170km lekka i przyjemna.

Offline grzegorz

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 02.04.2010
    • http://www.kojkoj.pl
« 14 Sty 2011, 19:35 »
Witam

Napisałeś bezpośrednio pod postem sirmodzel, jaki sens cytować w całości.
Wystarczy
Cytat: "sirmodzel"
Zapraszam wszystkie osoby chętne...

lub w tym wypadku. Bez cytowania.

Grzegorz
Pozdrawiam Grzegorz
www.kojkoj.pl

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 15 Sty 2011, 09:01 »
Ja też jestem z okolic Warszawy:D nie zapominajcie o mnie - a termin tak odległy to faktycznie troche daleko w przód:D ja planuje najwyzej do marca:D (pomijając szukanie zarysów majówki)
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 15 Sty 2011, 09:16 »
Adam o Tobie nie da się zapomnieć. Myślę, że Michał trochę niegrzecznie umieścił Cię w kategorii "m.in."
 :lol:

Offline sirmodzel

W sumie trafna uwaga, będę się jeszcze z tym wypadem przypominał  :mrgreen:
Ten wypad to na tydzień jest, dojechać tam można w jeden dzień na miejscu mam gdzie się zatrzymać i planuje tam w okolicach pojeździć.
To jakby co to pisze się na jazdę po Wawie i okolicach, szkoda tylko że teraz taka marna pogoda jest.

topspeed

• Gość
« 16 Sty 2011, 19:18 »
Witam Kolegów z Mazowsza! Turystyka rowerowa również absorbuje moją uwagę. :-)
Gdyby koledzy reflektowali odwiedziny fortyfikacji Twierdzy Modlin na rowerach chętnie pomogę.
Łącznie wyjdzie to ok. kilkudziesięciu kilometrów...

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 17 Sty 2011, 00:32 »
Cytat: "topspeed"
Witam Kolegów z Mazowsza! Turystyka rowerowa również absorbuje moją uwagę. :-)
Gdyby koledzy reflektowali odwiedziny fortyfikacji Twierdzy Modlin na rowerach chętnie pomogę.
Łącznie wyjdzie to ok. kilkudziesięciu kilometrów...

A wiesz jak dostać się do spichlerza? :)

topspeed

• Gość
« 17 Sty 2011, 09:01 »
Jasne. Najlepiej poruszać się wzdłuż Wisły (czyli początek marszu zacząć od zejścia pod stalowy niebieski most) Jest tam ścieżka. Trzeba pamiętać, że przy wysokiej wodzie na Wiśle jest zalana.

Do spichlerza najlepiej dostać się pieszo. Z rowerem jest ciężko - dużo powalonych drzew. No i w samym spichlerzu trzeba uważać na spadające cegły... to ruina.

Offline sirmodzel

« 17 Sty 2011, 09:17 »
Dobry pomysł z tym spichlerzem, z Wawy w pobliże dojedzie się wzdłuż 7ki?

topspeed

• Gość
« 17 Sty 2011, 09:32 »
Wydaje mi się, że tak. Trzeba przejechać most i zejść po schodkach po lewej stronie. Tylko, że teraz jest wysoka woda i droga zalana.

Offline sirmodzel

« 17 Sty 2011, 23:17 »
Ale po lewej jadąc od strony Warszawy tak? Ja w Kazuniu byłem w wojsku ale spichlerza nie widziałem:) tam stare fortyfikacje są w okolicy może być ciekawie:)

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 18 Sty 2011, 13:30 »
A byłeś tam czy piszesz na podstawie mapy? Próbowałem z kolegą dojechać lokalnym asfaltem od strony krajówki, ale okazało się, że jest to ogrodzony teren wojskowy i nas pogonili.

topspeed

• Gość
« 18 Sty 2011, 15:07 »
Cytat: "sirmodzel"
Ale po lewej jadąc od strony Warszawy tak? Ja w Kazuniu byłem w wojsku ale spichlerza nie widziałem:) tam stare fortyfikacje są w okolicy może być ciekawie:)

Tak jadąc od strony Warszawy. Most się kończy i po lewej stronie są schodki. Dalej trzeba się poruszać wzdłuż linii brzegowej Wisły.

Fortyfikacji w okolicach jest dużo. Część już w prywatnych rękach, ale do wielu jeszcze można wejsć. Ciekawe forty znajdują się w Dębinie i pobliżu poligonu wojskowego. To jedne z większych fortyfikacji w naszym rejonie. Niektóre niestety wysadzone przez wycofujących się Rosjan. Dalej są w miejscowościach Janowo i Błogosławie. Mały fort znajduje się też w miejscowości Strubiny. Dalej to będzie Czarnowo i dwa forty w Janówku. Niewielkie Forty są na lotnisku Modlin. Niestety stanowiska CKM-ow pośpiesznie budowane przed 1939r. są już zagrodzone. No i pozostaje jeszcze Sama Twierdza... Do pozostałych fortyfikacji (Forty I,II i III) wstępu raczej nie ma.

A byłeś tam czy piszesz na podstawie mapy? Próbowałem z kolegą dojechać lokalnym asfaltem od strony krajówki, ale okazało się, że jest to ogrodzony teren wojskowy i nas pogonili.

Byłem. Droga o której mówisz prowadzi do jednostki wojskowej i tam oczywiście wstępu nie ma. Dlatego pisałem, że trzeba poruszać się wzdłuż brzegu Wisły. Ścieżka (o ile tak można ją nazwać) jest mało uczęszczana w związku z czym z rowerem tam ciężko. Trzeba prowadzić.

Offline sirmodzel

« 18 Sty 2011, 21:18 »
Myślę że trzeba się będzie kiedyś zgadać i obadać bo jak ktoś nie wie gdzie tam dokładnie wejść to się będzie motać po krzaczunach i do tego z rowerem:)
Z tego co wiem po stronie jednostki w Kazuniu to raczej niema żadnych fortyfikacji do zwiedzenia.

topspeed

• Gość
« 18 Sty 2011, 21:44 »
Po stronie jednostki w Kazuniu są dwa forty godne polecenia. Fort V w miejscowości Dębina i Fort VII sąsiadujący z poligonem - "Sacharą".

http://pl.wikipedia.org/wiki/Fort_V_Twierdzy_Modlin

Znajdują się one już w granicach Kampinoskiego Parku Narodowego. Jeśli koledzy są zainteresowani "sprawami wojskowymi" to polecam ciekawy obiekt w pobliżu Łomianek, również w Puszczy Kampinoskiej - schron przeciwatomowy. Niestety ciężko go zwiedzać z rowerem... poniżej kilka fotek.

http://www.facebook.com/album.php?id=100001472400794&aid=16358

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum