Autor Wątek: ubezpieczenie rowerzysty i nie tylko:D  (Przeczytany 6289 razy)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Ktoś przerabiał ostatnio temat ubezpieczenie OC i AC dla rowerzysty na terenie kraju? Możecie polecić jakąś firmę?
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
Autocasco jest drogie - jest jakiś % od kwoty ale jednak się nie opłaca bo kradzież musi być z warunkiem, że to był rabunkiem. Nie, że zostawisz rower z zapinka i ci ukradną. Musi być z napadem, że cię zsadza z roweru.

Co do oc to my korzystamy od kilku lat, niedawno dobre i dość tanie wprowadziła COMPENSA sto-pare złotych kosztuje, ale nie pamiętam tego teraz dokładnie. No i oczywiście PZU coś dla rowerów ma, ale my zmienimy za rok na compensę. Za kontynuacje w PZU śmieszne zniżki dają;P

Generalnie tyle z tego co jest na rynku.

Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
Spora część ubezpieczeń mieszkania obejmuje OC, ktore dotyczy także szkód spowodowanych przez rowerzystów (mieszkających w tym mieszkaniu, oczywiście).
Warto więc sprawdzić czy już nie masz tego OC ;-)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Borafu ma rację. Jak masz domowe ubezpieczenie OC (np. jako dodatek do ubezpieczenia od ognia i innych zdarzeń losowych związanych z ubezpieczeniem własnego domu / mieszkania) to takie OC ratuje cię, jeśli nie daj Bóg komuś coś zrobisz jadąc na rowerze (np. zderzysz się z innym rowerzystą, tudzież pieszym, albo... jak ja - wpadniesz pod samochód). Niestety OC nie pokryje kosztów naprawy własnego roweru, transportu itp rzeczy.

Wiem, że Warta chyba ma takie ubezpieczenie majątkowe domu, że rower jest zaliczany do ruchomości domowych i w przypadku gdy masz to ubezpieczenie (zdaje się, że chodzi o zakres od kradzieży, włamania, rabunku i dewastacji), to objęty jest nim również rower. Ale pewny nie jestem - nie korzystam z Warty, nie wiem też, czy np. zniszczenie w wyniku wypadku też jest objęte ochroną.

Aha, jak mieszkasz w lokalu spółdzielni czy też wspólnoty, to te podmioty zazwyczaj mają OC wykupione, ale ... wątpię, by ciebie to chroniło.

Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
Toć pisałem że o OC chodzi!
Co zaś do innych ubezpieczeń majątkowych to chyba żadne w tej chwili nawet nie zbliża się do sensu...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum