Autor Wątek: Głupie pytanie nt bagażnika.  (Przeczytany 3149 razy)

Rolf

• Gość
Głupie pytanie nt bagażnika.
« 8 Cze 2007, 12:04 »
Czesc! Ma ktos moze zdjecie pokazujace, jak montuje sie bagaznik (na dole) :D Moj rowerek wszystkie potrzebne otworki podobno ma, ale jakos nie mam pomyslu, co gdzie przymocowac. Z gory dzieki :D

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
« 9 Cze 2007, 17:12 »
zdobede sie na opis slowny, bo zdjecia nie mam :D
jesli chodzi o low rider, to u mnie sa 2 blaszki metalowe, ktore montuje sie do hamulcow (v-brakow), trzeba pamietac ze cala konstrukcja musi byc na czyms oparta, w tym celu pionowe czesci na ktorych sa mocowane sakwy, sciaga sie jak paskiem do widelca, obie czesci rowniez trzeba polaczyc ze soba krotkim wygietym pretem
na koncu pozostaje jeszcze ustawienie calosci, dlatego nie dokrecaj wszystkich srubek zaciskow i mocowan, proponuje sprawdzic czy jest miejsce na nogi (czy sakwy nie przeszkadzaja albo nie cioraja sie po ziemi)

oczywiscie sa rozne sposoby mocowan bagaznikow, ja mam taki jak w/w

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 9 Cze 2007, 17:19 »
może podeślij jakieś fotki bagażnik i ramy.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Rolf

• Gość
« 13 Cze 2007, 16:17 »
Chodzilo mi konkretniej o bagaznik tylny Crosso... W sumie to mialem pomysl, jak go zamontowac, ale srobka by wystawala do kasety, i doszedlem do wniosku, ze tak byc nie moze... A pan w serwisie doradzil mi, zeby ta srobke przyciac, wiec chyba problem z glowy :-)
dzieki za fatyge

Offline bighunter

• Miasto: Suwałki
  • Na forum od: 14.06.2006
« 14 Cze 2007, 19:28 »
przyciac? taka mala srubke?! jak on ta srubke chce do imadla wlozyc??? nie latwiej spilowac czolo po przykreceniu?

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 14 Cze 2007, 20:21 »
Idź do sklepu ze śrubkami, na pewno znajdziesz potrzebny rozmiar. Kup przy oakzji kilka na zapas.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna szkodnik

• Miasto: Bełchatów\ Wrocław\ Warszawa
  • Na forum od: 12.05.2007
« 14 Cze 2007, 22:27 »
Cytat: "bighunter"
przyciac? taka mala srubke?! jak on ta srubke chce do imadla wlozyc???

A jaki to problem? Najlepiej szlifierką, to i bez imadła sie obejdzie. Tylko przed obcinaniem nie zapomnij zalozyc jakiejs nakrętki bo gwint sie troche zniszczy w miejscu cięcia i nie bedziesz mogl wkręcic śróbki (zdejmując załozoną przed cięciem nakrętke poprawi sie gwint)
"Raz do roku pojedź w miejsce w którym jeszcze nie byłeś.
Bądź dobry dla Matki Ziemi.
Dziel się swoją wiedzą."

Offline bighunter

« 21 Cze 2007, 16:14 »
tak, ale po co sobie utrudniac zycie? Bez imadla to co srubke jedna lapa w kombinerkach trzymasz a druga reka potraktujesz ja szlifierka? To tak jakby do lupania orzechow zamiast dziadka stosowac prase. A tak wkrecasz srube w otwor, masz ja na sztywno zamocowana w ramie i delikatnie pilniczkiem planujesz tyle ile potrzeba, bez uszkadzania gwintu. Chyba ze ktos lubi pod gorke to mozna to zalozyc na tokarke CNC, jak ktos chce sobie profesjonalnie skrocic srube, a ze obecnie mi sie nudzi to moge i program na tokarke napisac.

Rolf

• Gość
« 21 Cze 2007, 16:49 »
a ja w koncu skrocilem srobe w imadle (z nakretka) za pomoca pilki do metalu i ladnie wyszlo. a bagaznik po zamocowaniu jest krzywy - w wyprostowaniu zawadza uchwyt hamulca tarczowego (mimo, iz nie mam ich, ale mam dostosowana do nich rame), wiec jest lekko pochyly do tylu. chyba jednak to tak musi zostac... mam nadzieje, ze nic sie z tym zlego nie stanie.
pozdrawiam

Offline bighunter

« 21 Cze 2007, 17:24 »
zawsze mozna odciac mocowanie hamulca tarczowego, ale z glowa to trzeba robic, i oczywiscie zabezpieczyc aluminium przed utlenianiem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum