Początek roku, moment na szukanie towarzyszy na wyprawę myślę już odpowiedni. A zatem po kolei:
Początkiem lipca planuję objechać sobie parę krajów na Bałkanach. Szanujący się wyprawowicz powinien zaliczyć ten region Europy, więc i na mnie przyszła kolej.
Trasa:
http://www.bikemap.net/route/672291To wstępny plan, oczywiście w miarę dokładniejszego planowania będą się pojawiać pewnie jakieś dodatkowe miejsca do odwiedzenia.
Coś o mnie: Studiuję logistykę na 2 roku na UE w Katowicach. Doświadczenie wyprawowe:
Grecja (2009), Alpy(2010).
Szukam osób z przedziału wiekowego
18-25 lat. ( Maksymalnie 3 osoby, żeby razem nas była 4 - tak się bardzo fajnie jeździ )
Przewidywany czas to
30-40 dni.
Przewidywane dystanse dzienne to od
80-130 km Średnia prędkość z sakwami ~
17-20 km/h ( Zależy od odcinków, ale na pewno nie szybciej ) Dystanse robione na spokojnie, bo nigdzie nam się nie spieszy.
Całość trasy ma około
3400 km. ( Mapy mało pokazują )
Wyprawa jest niskobudżetowa, noclegi na dziko/na gospodarza. (Namiot )
Wyżywienie własne, czyli kuchenka+makarony/ryże itp.
Koszt wyprawy na osobę ( nie licząc przygotowania przed wyjazdem ) to maksymalnie
1000zł ( Na zachodzie Europy wydałem 580 zł w ciągu miesiąca, więc 1000 to aż za dużo:P )
Moim priorytetem jest zwiedzenie tej części Europy, spędzenie świetnych wakacji, zaliczenie większych podjazdów oraz zrobienie duużej ilości dobrych zdjęć.
Nie ukrywam, że bardzo chciałbym poznać chętną osobę przed wyjazdem. Najlepiej by było, gdyby ta osoba/y była/y na zlocie. Na tak daleką trasę bardzo ważne jest dobranie się pod względem kondycyjnym ale i także pod względem charakteru, dlatego będę nalegać na jakąś dwudniową wyprawkę przez wyjazdem
Zapraszam i pozdrawiam