Autor Wątek: Hey. Ponownie  (Przeczytany 3378 razy)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Hey. Ponownie
« 30 Sty 2011, 21:36 »
Zaparowane okulary zsuwam na czubek nosa i patrzę nad nimi :D
Pięknie witamy kokopa :D

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Hey. Ponownie
« 30 Sty 2011, 21:39 »
Cytat: "transatlantyk"

Czemu obciachowe? Aż swoje przymierzyłem. Obciachu nie widzę, ale czy go nie ma? :D
Będę musiał z jakąś wyższą instancją skonsultować :D

NA MNIE wyglądają obciachowo i już ;)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Hey. Ponownie
« 30 Sty 2011, 22:05 »
Najbardziej obciachowe to mam ja.  To moje zdjecie z dzisiaj.  Myślałem że ostatnie w życiu bo omal nie padłem tam w tym polu.  Zaoraliby mnie i tyle.  Pewnie nic by nie wyrosło  :lol:

Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
Hey. Ponownie
« 31 Sty 2011, 17:04 »
hindiana, a długo nosiłaś te soczewki?
Ja też noszę soczewki ;) Na początku miałam opory żeby tykać się po oczach i wkładać tam jakieś ciała obce, ale przełamałam się, bo podstawowym argumentem były... wyjazdy rowerowe :P Jednak jazda w deszczu to jakaś masakra w okularach. No i ja niestety nie zerknę sobie nad okularami, bo mój obraz nie będzie chyba lepszy niż ten zalany :P
Mnie mój okulista straszył, żeby nie nosić soczewek cały czas, żeby ściągać je np wieczorami w domu, do pracy przy kompie... Bo właśnie może się skończyć tym, że nie będę ich już mogła nosić w ogóle. Co nie znaczy, że tego przestrzegam :/ Zwyczajnie, za wygodnie mi w nich. Z kolei gdyby mój okulista widział w jakich warunkach nie raz operowałam nimi (ściąganie soczewek w namiocie, gdzie higiena jest... właściwie to jej nie ma :), grzebanie w oczach gdzieś na środku drogi, na przystankach) to by mi je chyba zabrał. Ale kurcze, już z soczewkami czuję się jak inwalida... gdybym miała teraz wrócić do okularów... chyba bym poważnie mimo wszystko pomyślała o tym laserze.
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Hey. Ponownie
« 31 Sty 2011, 18:24 »
jak to katastrofa ? ja to jak deszcz zaczyna padać, to specjalnie zakładam okulary bo bez tego oczy bolą od kropel wody wpadających do nich....... :P

Kokop, czemu obciachowe ? normalne... :P btw, chyba 1. raz pokazałeś swoje zdjęcie na forum... :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline kokop

Hey. Ponownie
« 31 Sty 2011, 18:59 »
Waxmund,
No może te nie są całkiem obciachowe tylko obciachowe normalnie  :D   Ale mam jeszcze jedne.  Tamte to dopiero obciach. Jeszcze w połączeniu z moja mordą to normalnie wszystkie dzieciaki na rowerach w popłochu uciekają.
Własnie, to zdjęcie to nie był dobry pomysł.  Mogą tutaj  nieletni zaglądać.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Hey. Ponownie
« 31 Sty 2011, 19:39 »
Cytat: "kokop"
wszystkie dzieciaki na rowerach w popłochu uciekają

To masz się z kim ścigać przynajmniej :mrgreen:

Offline kokop

Hey. Ponownie
« 31 Sty 2011, 21:13 »
Właściwie to co mi szkodzi.  Może ktoś mnie gdzieś zobaczy i pozna?
 :D
To tak jakoś latem było w okolicach roztocza.  Na pewno było gorąco

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Hey. Ponownie
« 31 Sty 2011, 21:57 »
ua, no nie żartowałeś.... jakbym tylko zobaczył to bym (próbował) uciekać ile sił w nogach  :wink:

co do obciachu.... ja takiego pojęcia na rowerze po prostu nie znam :P (prawie :P) zawsze jeżdżę poubierany jak ostatnia sierota... i jeszcze te spodenki z czaszkami.....  :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline kokop

Hey. Ponownie
« 31 Sty 2011, 22:15 »
Waxmund,
To nie tak.   Ty już jesteś duży, to po pierwsze.  Po drugie to twardziel, bo wielbłądy ganiasz i robisz z nich szaszłyki.  A po drugie primo to nie o te patrzałki chodzi  :D

Offline Kobieta hindiana

Hey. Ponownie
« 31 Sty 2011, 23:38 »
Natalia - nosiłam soczewki prawie 9 lat i podobnie jak Ty miałam je na gałach od świtu do padnięcia późną nocą, nigdy nie przestrzegałam jakichś okulistycznych godzin, warunki higieniczne też czasami były dramatyczne. Dlaczego mam uszkodzenie rogówki, nie wiem i prawdę mówiąc już od jakiegoś czasu o tym nie myślę. Miliony osób noszą soczewki i nic im się nie dzieje, więc jestem pewna, ze to tylko mój życiowy pech :/ Lasera pragnęłam, ale mi p-przeszło choć oczywiście to są tylko skrajne przypadki i ZNOWU miliony osób miały ten zabieg i jest super (choć zawsze stopuje mnie myśl, że to zabieg stosunkowo nowy, nie ma pacjentów  z wieloletnią historią 'żył bez okularów długo i szczęśliwie').
Waxmund - a ja wręcz przeciwnie :D
kokop - Twoje okulary są cooooool !
www.plscout.com

Offline kokop

Hey. Ponownie
« 1 Lut 2011, 19:02 »
hindiana,
Nooo, wiesz.  Ty zwyczajnie udusiłaś swoje rogówki.  Trzeba szkła czasami zdejmować, choćby na chwilę co by oka pooddychały.  Tak przynajmniej mówił mi optyk.  A że soczewki są jakies odychające itp.  to z rezerwą traktować.
Co do okularów, to w weekend walne fotę w tych obciachowych, wtedy zobaczysz.  Albo spadniesz z krzesła  :mrgreen:  albo przynajmniej posikasz się ze śmiechu.

Offline Kobieta hindiana

Hey. Ponownie
« 1 Lut 2011, 20:59 »
hindiana,
Nooo, wiesz.  Ty zwyczajnie udusiłaś swoje rogówki.

Nie dosc, ze mam gorzej w zyciu to jeszcze sama sobie jestem winna ? :D
www.plscout.com

Offline kokop

Hey. Ponownie
« 1 Lut 2011, 21:05 »
hindiana,
Wcale nie masz gorzej.  Masz ciekawość tego co za górą, lasem.  A takich nie ma aż tak dużo na naszym świecie.  Siedzą tylko, wpierniczają pizze (ja akurat w tej chwili też, ale to czysty przypadek) i oglądają horrory , znaczy seriale, w telewizji.
  No a z oczkami to pewnie przesadzam trochę.
 :D

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Hey. Ponownie
« 1 Lut 2011, 21:49 »
Waxmund,
To nie tak.   Ty już jesteś duży, to po pierwsze.  Po drugie to twardziel, bo wielbłądy ganiasz i robisz z nich szaszłyki.  A po drugie primo to nie o te patrzałki chodzi  :D

czy ja wiem czy duży.... jak się z Remigiuszem spotkam to głowa od zadzierania do góry boli. Szaszłyk z wielbłąda... brzmi dobrze!

ad drugie primo: nie do patrzałek się odnosiłem  :wink:

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum