Autor Wątek: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]  (Przeczytany 190861 razy)

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Odp: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]
« 27 Lip 2022, 13:05 »
Wróciłem z objazdu pozostałych gmin zachodniej granicy (została tylko Głuszyca i Nowa Ruda). Łącznie doszło 46 gmin. Tym samym skończyłem objeżdżanie najdalszych, najtrudniej logistycznie dostępnych gminnych opłotków kraju. Jakiś czas temu przyjąłem taką strategię, aby na gminy wybierać się jak najdalej, a nie tam, gdzie jest akurat wygodnie, ponieważ te bliższe mogę zaliczyć w dowolny łikend, a np. wyprawa pod Nowe Warpno czy Gołdapię to bardziej złożona sprawa. Do tego po czasie okazuje się, że te bliższe gminy które zaliczyłem jadąc po nie specjalnie i tak później przy różnych okazjach odwiedzam. Stąd mam niewielkie dziury w sąsiednich województwach, ale np. zachodniopomorskie zaliczone w całości.

Ogólny plan mam taki, żeby z gminami skończyć do końca przyszłego roku. Z jednej strony sporo ostało, z drugiej mam zrobione wszystkie 'ślepe' gminy, rejony o największych powierzchniowo gminach , najbardziej atrakcyjne tereny kraju też już w większości objechałem (będę robił większe dystanse niż kręcąc się po klimatycznych miejscach, ruinach, atrakcjach przyrodniczych itp.). Tak więc zaliczanie powinno iść szybciej, niż do tej pory. Niecałe 600 gmin na 18 miesięcy, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 28 Lip 2022, 18:28 »
Serwus

Ostatni zaliczyłem ok. 30gmin w pomorskim i kujawsko pomorskim.  Tydzień po odnotowaniu wspomnianych gmin nie odznaczyło na stronie poniżej. Co zrobiłem nie tak? Proszę o pomoc. Na stopce poniżej są widoczne zaznaczone gminy.

https://zaliczgmine.pl/users/view/1484

Transatlantyk jak zwykle nieoceniony i problem rozwiązał.
Dzięki Marku.
« Ostatnia zmiana: 28 Lip 2022, 18:53 paweł.70 »

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 9 Sie 2022, 22:24 »
Przygotowuję aplikację mobilną dla zaliczgmine.pl. Jest już wczesna wersja dla androida. Szukam kilku gminożerców, którzy chcieliby wziąć udział w przetestowaniu wczesnej wersji aplikacji podczas zaliczania gmin? Przede wszystkim zależy mi na osobach zaliczających w tej chwili gminy, żeby przetestować czy działa wykrywanie i zaliczanie gmin w różnych częściach Polski. W zamian za poświęcenie, osoby testujące otrzymają za darmo pełną wersję aplikacji po zakończeniu testów. Jeśli jesteś chętny to pisz zaliczgmine@zaliczgmine.pl
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
« 10 Sie 2022, 11:31 »
Rozumiem, że jeśli już się zebrało to odpada opcja by przetestować?

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Na forum od: 13.03.2010
« 10 Sie 2022, 19:29 »
Rozumiem, że jeśli już się zebrało to odpada opcja by przetestować?
Rozumiem, że chodzi o gminy zebrane? Na pewno nie da się zaliczyć w aplikacji gminy zaliczonej przez stronę, ale inne elementy działają. Jeśli masz ochotę to zapraszam.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
« 25 Gru 2022, 23:57 »
Ogólny plan mam taki, żeby z gminami skończyć do końca przyszłego roku.

Na ten moment patrząc raczej tak się nie stanie. Do jesieni szło dość dobrze, ale w grudniu krótki dzień mnie zniechęcał do dalszych łikendowych wyjazdów. Z kolei do odpuszczenia kilkudniowej wycieczki sylwestrowej skłonił mnie nieoczekiwany prezent wigilijny który sam sobie zafundowałem przy docinaniu choinki, a mianowicie sześć szwów na lewej dłoni (jeśli ktoś kojarzy składaną piłę, którą lansowałem się na antywyprawce, to właśnie za jej pomocą się to stało).

Także za ten rok 306 gmin, choć nadmienię, że udało się objechać sporo dalekich opłotków i uzupełnić kilka dziur, a także dokończyć województwo pomorskie. Zostało 467.

« Ostatnia zmiana: 26 Gru 2022, 00:02 Iwo »

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa
« 28 Gru 2022, 14:48 »
To masz pecha.
A miałem pisać jak leci kręcenie.
Szybkiego zagojenia się ran, i powrotu do zaliczania gmin.

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 29 Gru 2022, 23:11 »
Pięknie (chodzi o zaawansowanie gminowe, a nie o wypadek z piłą)!
Jak widzę, masz białe plamy w moich okolicach - jak wypadnie Ci wycieczka we wschodnie rejony powiatu toruńskiego, to zapraszam, miejsce do spania na pewno się znajdzie. :)

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
« 5 Kwi 2023, 01:34 »
Pierwszy kwartał 2023 minął, w ciągu tych 3 miesięcy zaledwie 51 gmin. Ręka przestała dokuczać dopiero pod koniec stycznia, potem ja się rozchorowałem, potem kot się rozchorował, w międzyczasie jakieś nieprzyzwoicie wietrzne łikendy, więc jakoś tak ospale to wszystko szło. Jedyny pozytyw to dopisanie lubelskiego do krótkiej listy odhaczonych województw.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Na forum od: 01.02.2011
« 5 Kwi 2023, 02:42 »
Zlot jest w kierunku dziurawym, więc jeśli masz sytuację życiową pozwalającą na wzięcie kilkudniowego urlopu, a zdrowotną umożliwiającą wydajną jazdę na rowerze, możesz przy okazji zlotu upiec cetnar pieczeni na jednym ogniu...
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
« 5 Kwi 2023, 17:04 »
Taki jest plan.

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 16 358
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
« 4 Maj 2023, 09:20 »
Na zaliczgmine.pl pojawiła się nowa postać. Niejaki Watykańczyk.
Bardzo ciekawa jest jego mapka. Chyba Jan Paweł II?

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 4 Maj 2023, 10:35 »
Dla mnie to nie tyle ciekawe, co dziwne. Czemu się wcześniej nie ujawnił? Czy jest w stanie się ujawnić z imienia i nazwiska?
Można powątpiewać, czy zielone gminy są przejechane, czy tylko obrazek ktoś chciał namalować.

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Mayabeque, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
« 4 Maj 2023, 10:57 »
Można powątpiewać, czy zielone gminy są przejechane, czy tylko obrazek ktoś chciał namalować.
To przecież oczywiste trollowanie bez wątpliwości.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 4 Maj 2023, 11:09 »
Smutne.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy