Autor Wątek: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]  (Przeczytany 187262 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]
« 4 Maj 2023, 11:56 »
To przecież oczywiste trollowanie bez wątpliwości.

Nie inaczej, liczba gmin 2137 też nie jest przecież przypadkowa, ta 21.37 to jest punkt do niekończących się kpin ludzi niecierpiących papieża. Więc na 90% to właśnie taki prześmiewca, który usiłuje obśmiać kult papieża i później wrzuca to znajomym jako mem do pośmiania. Dla mnie konto do skasowania, bo to że nie są to prawdziwie zebrane gminy to jest pewne.

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 16 358
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
« 4 Maj 2023, 12:28 »
Ale swoją drogą gość się namęczył. Ciekawe czy odznaczał ręcznie, czy użył jakiegoś programiku?
Tak czy siak, konto rzecz jasna do skasowania.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 11 Maj 2023, 22:06 »
No proszę. A ja myślałem odwrotnie. Że to zagorzały fanatyk Papieża

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 26 Maj 2023, 12:08 »
Pojechałem trochę na skróty z Szepietowa do Białegostoku. Wszystko poszło zgodnie z planem i wpadło 39 nowych gmin.

trasa na RWPGS:
https://ridewithgps.com/trips/122358404

śpieszyłem się na pociąg więc zdjęcia dość przypadkowe w większości zrobione z jadącego roweru (może poza kładką):

https://photos.app.goo.gl/6wF3DrEvAcESKy2DA

« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2023, 13:31 wiki »
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 51%]

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
« 26 Maj 2023, 13:13 »
Popraw linka, bo Ci się ftp zamiast https wkleiło ;-)

A skrócik zacny. Tak to mi się kojarzyz sobotnio wieczornym powrotem do domu :)

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 26 Cze 2023, 23:35 »
Kolejny kwartał efektywnie minął. Zamknąłem go wycieczką z Iławy do Kutna, podczas której zaliczyłem łącznie 20 gmin z czterech województw (warmińsko-mazurskie, kujawsko-pomorskie, wielkopolskie i łódzkie).

Za II kwartał 2023 wyszło 166 gmin, czyli 217 za całe półrocze. Zostało równo 250 (z czego 1/5 to mazowieckie) - czyli całkiem w zasięgu biorąc pod uwagę dotychczasowe tempo. Lista ukończonych województw wydłużyła się o województwo podlaskie (małopolskie, zachodniopomorskie, pomorskie, lubelskie, podlaskie).

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
« 27 Cze 2023, 09:05 »
Ciekawi mnie taka rzecz. Czy uznajecie gminę za zaliczoną w przypadku przejazdu przez jej "stolicę", czy nie ma to znaczenia ? Zahaczenie kawałka gminy też można uznać za zaliczenie ?
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
« 27 Cze 2023, 09:28 »
Ciekawi mnie taka rzecz. Czy uznajecie gminę za zaliczoną w przypadku przejazdu przez jej "stolicę", czy nie ma to znaczenia ? Zahaczenie kawałka gminy też można uznać za zaliczenie ?
Nie ma znaczenia, a czasami nawet nie miałoby sensu w przypadku gmin obwarzankowych (z siedzibą poza swoim terenem). A takich gmin jest sporo, dokładnie 158.

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 27 Cze 2023, 09:45 »
Baa... Ja sobie ostatnio przypomniałem, że będąc w Piaskach na Mierzei na kempingu (od strony Zalewu), dojeżdżałem na morską plażę rowerem ze 700 m. I pyk - gmina Krynica Morska - zaliczona. 8)

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
« 27 Cze 2023, 11:15 »
Czy uznajecie gminę za zaliczoną w przypadku przejazdu przez jej "stolicę",

Każdy po swojemu, niektórym starczy symbolicznie postawić oponę na terytorium gminy, inni planują tak, żeby jakiś dłuższy odcinek (parę km) po terytorium gminy przejechać (ja tak robię). Bodaj najbardziej wymagającym stylem zaliczania jest zajechanie pod urząd gminy i zrobienie sobie zdjęcia.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 27 Cze 2023, 11:30 »

Bodaj najbardziej wymagającym stylem zaliczania jest zajechanie pod urząd gminy i zrobienie sobie zdjęcia.

Nie wiem jak głęboko w gminy zapuszcza się nasz kolega transatlantyk ale zaliczanie gmin bez korzystania w międzyczasie z innych środków lokomocji niż rower jest chyba najbardziej wymagającym sposobem. Tego nikt i nic nie przebije.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 51%]

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 28 Cze 2023, 21:54 »
Moje minimum, aby gminę zaliczyć to wjechać w nią na kilometr, albo dojechać do jednej wioski. Nie zdarza się to zbyt często, ale bywa. W czerwcu wjeżdżałem tak do Abisynii w województwie pomorskim. A tak wyglądała moja czerwcowa trasa pomorska:

https://ridewithgps.com/routes/43431290

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
« 28 Sie 2023, 11:31 »
Przez lato zrobiłem niewiele, w głównej mierze przez festiwale muzyczne na które uczęszczałem. Wycieczki gminne odbyłem dwie, jedną w ramach dojazdu na festiwal w Czechach (resztka województwa śląskiego i okolice Kłodzka-Wałbrzycha-Legnicy, drugą stricte gminną pętlę z Opoczna na północ. Łącznie 43 gminy więc niewiele, choć w tym pierwszym przypadku było to kilka różnych dziur. Na liście zakończonych województw pojawiło się szóste, śląskie. Zostało 207 gmin i 4 miesiące do końca roku. Teoretycznie do zrobienia, około 2 wyjazdy tygodniowe i 7 łikendowych, w praktyce różnie to może być, nie każdy wyjazd jest gminny a dojazdy pociągami (w zasadzie konieczne przy moim stylu) są nużące i w większej skali kosztowne. Inna rzecz, że objeżdżanie wielkopolskich pyrowisk to niezbyt ekscytująca metoda spędzenia dłuższego łikendu czy kilkudniowego urlopu.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 28 Sie 2023, 11:48 »
Czy uznajecie gminę za zaliczoną w przypadku przejazdu przez jej "stolicę",

Każdy po swojemu, niektórym starczy symbolicznie postawić oponę na terytorium gminy, inni planują tak, żeby jakiś dłuższy odcinek (parę km) po terytorium gminy przejechać (ja tak robię). Bodaj najbardziej wymagającym stylem zaliczania jest zajechanie pod urząd gminy i zrobienie sobie zdjęcia.

Jak tam kto woli. Od kwadratowców słyszałem kiedyś, że rzucają garmina na sznurku po niektóre kwadraty....  ;D

Online Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 28 Sie 2023, 15:53 »
Przez lato zrobiłem niewiele, w głównej mierze przez festiwale muzyczne na które uczęszczałem.

A w sobotę InoRock był. Nie te klimaty muzyczne?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum