Autor Wątek: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]  (Przeczytany 187296 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]
« 12 Gru 2011, 09:42 »
Jak dla mnie to sezon się już zakończył. Może na rower jeszcze wsiądę, ale nie przewiduję gmin w najbliższym czasie. W związku z powyższym zaczerniłem wszystkie zdobyte w tym roku gminy na swojej mapce. Kolorki i rozszerzenie podbitego imperium pojawią się dopiero wiosną.

widzę Marku białe plamy na południe od Krakowa... i niedźwiedź niezaliczony nadal a taka przyjemna, spokojna, ślepa gmina :wink:  a tak serio, to widać przemyślane czyszczenie gmin. prawie żadnych plam, nie musisz więcej jeździć tymi samymi drogami żeby dotrzeć do ominiętej gminy. też kiedyś tak będę mieć :wink:

ja jeszcze planuję w tym roku jakąś 300'tkę machnąć, więc może kilka wpadnie :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 14 Gru 2011, 10:57 »
Też mnie te białe piegi na południe od Krakowa denerwują :D  Aby do wiosny !

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 14 Gru 2011, 18:17 »
Haha, przypomniało mi się że studiując w Krakowie, na rowerowym WFie byliśmy w okolicach A4, za pasem startowym lotniska w Balicach. A że znajduje się ono w gminie Zabierzów... +1  ;D

Możliwe że przejeżdżaliśmy też przez Liszki (wracając przejeżdżaliśmy koło stawów UR, a dalej wylądowaliśmy na mostku z widokiem na kopiec Kościuszki) , ale nie pamiętam dokładnej trasy, więc zaliczyć nie mogę.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 14 Gru 2011, 20:36 »
Jeśli spod lotniska jechaliście od razu w stronę Krakowa i wzdłuż tych stawów, to w Liszkach nie byłeś. Ale jeśli przejechaliście kawałek wzdłuż A4 na zachód (tak ze 1,5 km) albo za lotniskiem przejechaliście A4 pod wiaduktem, to byłeś w Morawicy i zaliczenie Liszek ci się prawnie należy :)

Swoją drogą to zawsze myślałem że Balice leżą na terenie gminy Kraków, a tymczasem okazuje się że gminiarze z Konina lepiej znają okolicę ode mnie  :icon_redface:

A tak poza tym, to podejrzewam, że z tamtej strony Krakowa widzieliście raczej kopiec Piłsudskiego, ale nie wiem o jaki mostek chodzi więc się nie upieram.

Offline Mężczyzna Robert

« 14 Gru 2011, 22:54 »
Hmmm... chyba jechaliśmy pod wiaduktem, zaraz za nim zjechaliśmy na boczną, gruntową drogę, kawałek pod górkę i mieliśmy widok na A4 i pas startowy, byliśmy dokładnie za startującymi samolotami.

Ale to wszystko pamiętam jak przez mgłę (najbardziej utkwił mi fakt że się wkurzałem, bo co chwila grupa się zatrzymywała), więc Liszki zostawię niezaliczone, kiedyś do was wpadnę i nadrobię ;)

Offline Mężczyzna Robert

« 2 Sty 2012, 12:46 »
Widzę Transtlantyku że zaliczanie zza biurka idzie Ci nieźle (+16 gmin!) :D
Ja w czasie inwentury 'znalazłem' 10 gmin, ale musiałem 4 usunąć (np. ubzdurało mi się że w czasie Dookoła PL jechałem przez Gryfino).

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 2 Sty 2012, 13:07 »
Okazuje się, że miałem trochę bałaganu w papierach :D Dopiero porównywanie mapek (zielona z czarną) wykazuje rozbieżność, potem sprawdzanie w excelu, potem sprawdzenie trasy na BS i w notatkach i można jakąś gminę zaliczyć, lub usunąć :D

Offline Mężczyzna Robert

« 2 Sty 2012, 13:23 »
Też to przerabiałem jak zacząłem stawiać ptaszki na Zalicz Gminę.

Ciekawe czy Mistrz - Siewca Idei , też ma jakieś błędy na mapce? :P

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 3 Sty 2012, 00:06 »
Mnie się też to zdarzyło. Dlatego wypełnianie na ZG i w remigiuszowym arkuszu pomaga. Na koniec liczba musi się zgadzać, a jak nie, to szukamy :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 3 Sty 2012, 19:08 »
Zakończyłem boje z remanentem gminnym. Okazało się, że był niezbędny, ponieważ miałem sporo błędów. Doszło mi 16 gmin "zza biurka". Dużo. Mam ich teraz 1209. Strona zaliczgmine.pl podaje, że mam ich o 2 więcej. Jedna niezgodność bierze się stąd, że na arkuszu Remigiusza Dzierżoniów nie jest podzielony na miasto i wieś, a u Pustelnika jest. Natomiast druga niezgodność nie wiem skąd się bierze i nie będę teraz tego szukał. Wystarczająco dużo czasu temu poświęciłem :D Pewnie znajdzie się to gdzieś przy okazji.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 3 Sty 2012, 20:10 »
Jedna niezgodność bierze się stąd, że na arkuszu Remigiusza Dzierżoniów nie jest podzielony na miasto i wieś, a u Pustelnika jest.

U Pustelnika jest prawidłowo. To są dwie gminy.

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 3 Sty 2012, 20:51 »
Jasne, wiem o tym. Byłem i w mieście Dzierżoniów i w gminie wiejskiej o tej nazwie. Mapka zaczerniona, a że liczba jest 1209 zamiast 1210
to już mnie nie boli :D

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 3 Sty 2012, 23:55 »
Transatlantyk, jeśli mnie pamięć to chyba nawet nieopodal mieszkałeś, prawda?

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 4 Sty 2012, 05:45 »
Tak, w Piławie Górnej, a Dzierżoniów to moje miejsce urodzenia :D W zeszłym roku byłem tam po raz drugi w życiu, a po raz pierwszy rowerem :D
« Ostatnia zmiana: 4 Sty 2012, 06:22 transatlantyk »

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 4 Sty 2012, 16:37 »
Marku, jakiś stary arkusz musisz mieć. Ten Dzierżoniów już mam dawno poprawiony. Na początku forumowego gminoszaleństwa kilka osób znalazło błędy w arkuszu, które poprawiłem. Teraz mam w arkuszu 2479 gmin i tyle dokładnie jest w Polsce. Aktualny arkusz jest do ściągnięcia na mojej stronie i podlinkowany pod mapką na forum.

A na zaliczgminę się chyba jednak nie zapiszę. Nie odczuwam po prostu takiej potrzeby. Podobnie z bikestatsem - mam swoje arkusze w excelu, zliczam tam ponad 40 wskaźników i więcej mi nie trzeba  :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum