Autor Wątek: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]  (Przeczytany 187325 razy)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Odp: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]
« 5 Kwi 2012, 23:01 »
Oczywiście jest to pewnego rodzaju powielanie informacji już gdzieś zawartych - tutaj konkurentem jest np. mapa z zaznaczonymi obiektami na polskaniezwykla.pl, jednak to by była nasza wiedza i nasze rekomendacje. Bo na przykład informacji, że w gminie x koło miejscowości y jest taki bar, gdzie u pani Wiesi można zjeść pierogi tak dobre, jak żadne inne na świecie - nigdzie indziej by się nie znalazło.

A więc dobrze zrozumiałem Twoje intencje. Pomysł masz dobry, ale odpowiedzmy sobie szczerze ile osób będzie miało czas i chęci, żeby uzupełniać te informacje. Niektóre z nich szybko się zdezaktualizują - przykładowe pierogi mogą wyparować w kulinarny kosmos bezsmaku, jak pani Wiesia odejdzie na emeryturę i bar przejmie synowa jej brata, która gotować nie umie. ;)

Nie wiem czy nie prościej i skuteczniej zapytać się na forum - chcę jechać tędy, czy ktoś wie co tam jest ciekawego do obejrzenia, gdzie można tanio i dobrze zjeść, poproszę wskazać sympatyczne miejscówki na nocleg...

Wydaje mi się, że w ten sposób można dostać świeże informacje od osób, które gmin nie zdobywają i nie mają nic wspólnego z naszą zabawą.

Ja ze swojej strony mogę polecić pizzerię Sorella w Trzemesznie. Za 19 zł była taka pizza, że ledwo w dwóch chłopa ją zjedliśmy. :D
Dopiszę w komentarzu na zaliczgmine.pl.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 5 Kwi 2012, 23:17 »
Za 19 zł była taka pizza, że ledwo w dwóch chłopa ją zjedliśmy.
A pamiętasz pizzę z "naszych" Mazur? We trzech jej nie mogliśmy zjeść. Taka k.... ostra była ;D

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 5 Kwi 2012, 23:20 »
Ach pamiętam ;D, ale tam to była bardzo porządnie wyglądająca pizzeria, a tu w Trzemesznie wysoka jakość pizzy kontrastowała z szeroko pojętym otoczeniem.
W tym roku też musimy gdzieś zjeść pizzę w trasie.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 5 Kwi 2012, 23:28 »
W tym roku też musimy gdzieś zjeść pizzę w trasie
Bardzo chętnie. Ale jak będzie Borafu, to nie pozwolimy mu zamawiać - co?

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 6 Kwi 2012, 00:01 »
Niewdzięcznicy!   :P

Ale ja każdy rodzaj pizzy lubię, więc tym razem możecie zamówić dla mnie
Zresztą jak będę znowu mógł jeździć to pewnie i pudełko od pizzy mnie ucieszy.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 6 Kwi 2012, 00:10 »
A więc dobrze zrozumiałem Twoje intencje. Pomysł masz dobry, ale odpowiedzmy sobie szczerze ile osób będzie miało czas i chęci, żeby uzupełniać te informacje. Niektóre z nich szybko się zdezaktualizują - przykładowe pierogi mogą wyparować w kulinarny kosmos bezsmaku, jak pani Wiesia odejdzie na emeryturę i bar przejmie synowa jej brata, która gotować nie umie. ;)
Akurat wątek kulinarny był podany jako ekstrawagancki przykład ;) . Jednak jak dla mnie trzonem byłby wątek krajoznawczo-widokowy. Można by np. hasłowo wrzucać jedno zdanie o największej (lub nie) napotkanej atrakcji gminy.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 6 Kwi 2012, 10:55 »
Musiałbym dodać jakiś nieskomplikowany sposób oceny gminy w stylu "5 gwiazdek" obok każdej gminy na liście, wystarczy kliknąć i można to robić hurtem, bo raczej większość osób zalicza hurtem.  :)
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 6 Kwi 2012, 15:32 »
jeśli już są (mają być?) komentarze do gmin, to fajna była by opcja która pokazywałaby czy są jakiekolwiek komentarze co danej gminy (cudze), i zobaczenia ich
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna art75

• Miasto: Świętochłowice
  • Na forum od: 17.03.2011
« 6 Kwi 2012, 20:29 »
Na zaliczgmine jest możliwość dodawania komentarzy do zaliczonej gminy, tylko chyba jeszcze nie narodził się taki, który z niej skorzystał
A i owszem, już się narodził :D
niestety, po którejś z aktualizacji strony, nie potrafię uaktywnić opcji "komentarze". Może ktoś mnie poratuje dobrą radą? Z góry dziękuję

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 8 Kwi 2012, 23:27 »
pomysł oznaczania fajnych miejsc jest ok, ale nie widziałbym go w samym "zaliczgminę", raczej jako zbiór POI, taki forumowy. Oznaczamy ciekawe miejsce, dajemy opis, możemy dorzucić zdjęcie, możemy pobrać punkty do odbiornika GPS. Jakiś sposób kategoryzacji (architektura, wybitna tania jadłodajnia, punkt widokowy np).

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 9 Kwi 2012, 08:11 »
Dodam ranking osób dodających komentarze, to od razu będzie motywacja  :)
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna lukasz78

• Miasto: Варшава-Беляны
  • Na forum od: 09.11.2011
    • Moje rowerowanie
« 9 Kwi 2012, 08:28 »
witam
a moim zdaniem zaliczenie gminy = wizyta pod urzędem gminy/miasta i np. pamiątkowa fotka .... :)

Tja, albo wizyta w miejscowej mordowni i pamiątkowy kufelek  ;) A wtedy można byłoby max. 5 gmin za jednym zamachem zaliczyć, bo po 5 kufelkach już raczej nie dałoby się jechać dalej  :D
http://lukasz78.bikestats.pl - moje rowerowanie

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 9 Kwi 2012, 21:40 »
Pozostaje kwestia - łatwo powiedzieć, trudniej zrealizować. Tylko że ja biegły w webmasterowaniu nie jestem... A i dla biegłych to by było pewnie niezłe wyzwanie?
Ja Pająk przebrzydły webmasterem nie jestem.. ale javaScript i "wysyłane" przez nią KML-e na mapie wujka Googla chętnie takie rzeczy zasponsorują :) Może kiedyś zobaczymy, co się da zrobić :) Albo raczej.. jest to tylko kwestia czasu!
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 10 Kwi 2012, 08:17 »
Pozostaje kwestia - łatwo powiedzieć, trudniej zrealizować. Tylko że ja biegły w webmasterowaniu nie jestem... A i dla biegłych to by było pewnie niezłe wyzwanie?
Ja Pająk przebrzydły webmasterem nie jestem.. ale javaScript i "wysyłane" przez nią KML-e na mapie wujka Googla chętnie takie rzeczy zasponsorują :) Może kiedyś zobaczymy, co się da zrobić :) Albo raczej.. jest to tylko kwestia czasu!
Dokładnie - to tylko kwestia czasu ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 11 Kwi 2012, 16:10 »
Ech panowie, zajęli byście się zdobywaniem gmin :D To jest piękna robota. Ostatnio ze sześćdziesiąt mi wpadło. Wrócę w końcu tygodnia z delegacji to mapkę pokoloruję. Ręcznie, w Paincie -  artystyczna robota :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum