nie jest łatwe życie gminu..... [;ja póki co nadal jestem na etapie zdobywania gmin bez wychodzenia z domu :mrgreen: dziś kolejne dwie gminy doszły... (Kocmyrzów-Luborzyca i Koniusza)
Może jako zdobywcy umieścimy w naszych podpisach podpisach profilowych po myślniku liczbę zdobytych gmin....? (patrz w lewo)
jak szacujecie, kiedy zaliczycie wszystkie gminy? bo mi się wydaje,że chyba nie zdążę przed następną zmianą granic:)
Cytat: "transatlantyk"Może na zlocie przedyskutujemy sobie temat : jakie ma być nasze forum, po co jest? "Bicie piany" na ten temat może zaowocować konkretnymi rozwiązaniami Uważam to za bardzo dobry pomysł W końcu kto nie idzie naprzód, cofa się.
Może na zlocie przedyskutujemy sobie temat : jakie ma być nasze forum, po co jest? "Bicie piany" na ten temat może zaowocować konkretnymi rozwiązaniami
Cytat: "Natalia"A czemu Remigiusz i transatlantyk nie są teraz kolorowi? Bo mają uprawnienia dane tylko na to podforum, a nie ogólne jak Pan Wykrzyknik
A czemu Remigiusz i transatlantyk nie są teraz kolorowi?
Bardzo dobry pomysł, można by go zresztą rozszerzyć, w ten sposób by do nowego działu trafiły wszystkie tematy, których celem nadrzędnym byłoby spotkanie się w realu (albo tesco). A trochę tego jest - zloty (również z minionych lat, dla porządku), wyprawki, spotkania grupy grupy krakowskiej i innych nowo powstałych, spotkania autorskie Robba, 3 żywioły, Wrocławskie Spotkania Podróżników Rowerowych, etc.
Przy okazji chciałbym zauważyć, że mamy dwa działy (tzn. dział i poddział) o nazwie "Inne", sugerowałbym zmianę nazwy jednego z nich na coś w rodzaju "inne wyprawowe".
Jeśli miałoby coś takiego powstać to dorzuciłbym jeszcze inicjatywy typu 'Naklejka" czy "Koszulka"
4,5 roku potrzebowaliśmy by ktoś to zauważył
E tam, już lata temu dostrzegłem ten błąd, ale wrodzone lenistwo powstrzymywało mnie przed wykrzyczeniem swojego protestu
Dla Remigiusza i Transatlantyka można by utworzyć nową rangę, zamiast niepotrzebnego Juniora Admina. A co! Niech wszyscy znają Prezesów Klubu! Wiem że wybiegam zbyt do przodu, ale nowe rangi proponowałbym nazwać "Człowiek z Gminu" (wiem, nudzę już ), albo "Kolekcjonerzy"
Cytat: "vooy.maciej"jak szacujecie, kiedy zaliczycie wszystkie gminy? bo mi się wydaje,że chyba nie zdążę przed następną zmianą granic:)Ja mam nadzieję wyrobić się przed 2035 Z tego co pamiętam z wywiadu z głównym twórcą reformy administracyjnej (niejaki Michał Kulesza) to zmiany granic gmin raczej nam nie grożą, bardziej uzasadnione były zmniejszenie ilości województwo (do 10-12), ale przecież politycy nie zetną gałęzi, na której siedzą. Natomiast reform podziału administracyjnego było wiele, do 1934 r. na ziemiach każdego byłego zaboru był inny system podziału (dużo było tzw. gmin jednostkowych, tzn. obejmujących jedno osiedle;), a w latach 1954 - 1972 gminy zastąpiono gromadami, których było - wg wiki - 8789 Lepiej więc zdążyć przed następną reformą
Niech wszyscy znają Prezesów Klubu!
Wydaje mi sie że jakoś dziwnie szybko to zrobiliscie, nie spaliście czy co?