Autor Wątek: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]  (Przeczytany 187203 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]
« 27 Sty 2011, 13:29 »
nie jest łatwe życie gminu..... [;
ja póki co nadal jestem na etapie zdobywania gmin bez wychodzenia z domu  :mrgreen:  dziś kolejne dwie gminy doszły... (Kocmyrzów-Luborzyca i Koniusza) :wink:

Może jako zdobywcy umieścimy w naszych podpisach podpisach profilowych po myślniku liczbę zdobytych gmin....? (patrz w lewo)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 27 Sty 2011, 16:08 »
Cytat: "Waxmund"
nie jest łatwe życie gminu..... [;
ja póki co nadal jestem na etapie zdobywania gmin bez wychodzenia z domu  :mrgreen:  dziś kolejne dwie gminy doszły... (Kocmyrzów-Luborzyca i Koniusza) :wink:

Koniusza to fajnie położona gmina, lubię tam jeździć
Cytat: "Waxmund"

Może jako zdobywcy umieścimy w naszych podpisach podpisach profilowych po myślniku liczbę zdobytych gmin....? (patrz w lewo)

super pomysł

jak szacujecie, kiedy zaliczycie wszystkie gminy?

bo mi się wydaje,że chyba nie zdążę przed następną zmianą granic:)

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 27 Sty 2011, 16:21 »
Cytat: "vooy.maciej"
jak szacujecie, kiedy zaliczycie wszystkie gminy? bo mi się wydaje,że chyba nie zdążę przed następną zmianą granic:)

Ja mam nadzieję wyrobić się przed 2035 :lol:

Z tego co pamiętam z wywiadu z głównym twórcą reformy administracyjnej (niejaki Michał Kulesza) to zmiany granic gmin raczej nam nie grożą, bardziej uzasadnione były zmniejszenie ilości województwo (do 10-12), ale przecież politycy nie zetną gałęzi, na której siedzą. Natomiast reform podziału administracyjnego było wiele, do 1934 r. na ziemiach każdego byłego zaboru był inny system podziału (dużo było tzw. gmin jednostkowych, tzn. obejmujących jedno osiedle;), a w latach 1954 - 1972 gminy zastąpiono gromadami, których było - wg wiki - 8789 :lol: Lepiej więc zdążyć przed następną reformą :wink:

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 27 Sty 2011, 16:53 »
Cytat: "dudi"
Cytat: "transatlantyk"
Może na zlocie przedyskutujemy sobie temat : jakie ma być nasze forum, po co jest?
"Bicie piany" na ten temat może zaowocować konkretnymi rozwiązaniami

Uważam to za bardzo dobry pomysł :) W końcu kto nie idzie naprzód, cofa się.

Pewnie nikt nie będzie miał nic do powiedzenia, ktoś odważniejszy rzuci "jest dobrze", a ja zniknę, niby to w poszukiwania drewna :lol:

Cytat: "dudi"
Cytat: "Natalia"
A czemu Remigiusz i transatlantyk nie są teraz kolorowi?
Bo mają uprawnienia dane tylko na to podforum, a nie ogólne jak Pan Wykrzyknik ;)

Nie zapominajmy o Mordimerze :P
Dla Remigiusza i Transatlantyka można by utworzyć nową rangę, zamiast niepotrzebnego Juniora Admina. A co! Niech wszyscy znają Prezesów Klubu! :D
Wiem że wybiegam zbyt do przodu, ale nowe rangi proponowałbym nazwać "Człowiek z Gminu" (wiem, nudzę już ;) ), albo "Kolekcjonerzy" ;)

Cytat: "Vilquu"
Bardzo dobry pomysł, można by go zresztą rozszerzyć, w ten sposób by do nowego działu trafiły wszystkie tematy, których celem nadrzędnym byłoby spotkanie się w realu (albo tesco). A trochę tego jest - zloty (również z minionych lat, dla porządku), wyprawki, spotkania grupy grupy krakowskiej i innych nowo powstałych, spotkania autorskie Robba, 3 żywioły, Wrocławskie Spotkania Podróżników Rowerowych, etc.

Jeśli miałoby coś takiego powstać to dorzuciłbym jeszcze inicjatywy typu 'Naklejka" czy "Koszulka"

Przy okazji chciałbym zauważyć, że mamy dwa działy (tzn. dział i poddział) o nazwie "Inne", sugerowałbym zmianę nazwy jednego z nich na coś w rodzaju "inne wyprawowe".

4,5 roku potrzebowaliśmy by ktoś to zauważył :P

Remigiusz, na początku też pomyślałem że objawił się Pogromca ;)

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 27 Sty 2011, 17:09 »
Cytat: "Robert!"

Jeśli miałoby coś takiego powstać to dorzuciłbym jeszcze inicjatywy typu 'Naklejka" czy "Koszulka"

No proszę, i wszystko ładnie się komponuje 8)

4,5 roku potrzebowaliśmy by ktoś to zauważył :P

E tam, już lata temu dostrzegłem ten błąd, ale wrodzone lenistwo powstrzymywało mnie przed wykrzyczeniem swojego protestu :wink:

EDIT:
Wow, już zmienione :D

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 27 Sty 2011, 17:15 »
E tam, już lata temu dostrzegłem ten błąd, ale wrodzone lenistwo powstrzymywało mnie przed wykrzyczeniem swojego protestu

Ja bym od razu zaczął marudzić, a jako moderator to jeszcze wcześniej :P

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 27 Sty 2011, 17:16 »
Dla Remigiusza i Transatlantyka można by utworzyć nową rangę, zamiast niepotrzebnego Juniora Admina. A co! Niech wszyscy znają Prezesów Klubu!  
Wiem że wybiegam zbyt do przodu, ale nowe rangi proponowałbym nazwać "Człowiek z Gminu" (wiem, nudzę już  ), albo "Kolekcjonerzy"  

Ty to tak serio?

Przy okazji chciałbym zauważyć, że mamy dwa działy (tzn. dział i poddział) o nazwie "Inne", sugerowałbym zmianę nazwy jednego z nich na coś w rodzaju "inne wyprawowe".

zaraz się zrobi

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 27 Sty 2011, 18:07 »
Cytat: "Vilquu"
Cytat: "vooy.maciej"
jak szacujecie, kiedy zaliczycie wszystkie gminy? bo mi się wydaje,że chyba nie zdążę przed następną zmianą granic:)

Ja mam nadzieję wyrobić się przed 2035 :lol:

Z tego co pamiętam z wywiadu z głównym twórcą reformy administracyjnej (niejaki Michał Kulesza) to zmiany granic gmin raczej nam nie grożą, bardziej uzasadnione były zmniejszenie ilości województwo (do 10-12), ale przecież politycy nie zetną gałęzi, na której siedzą. Natomiast reform podziału administracyjnego było wiele, do 1934 r. na ziemiach każdego byłego zaboru był inny system podziału (dużo było tzw. gmin jednostkowych, tzn. obejmujących jedno osiedle;), a w latach 1954 - 1972 gminy zastąpiono gromadami, których było - wg wiki - 8789 :lol: Lepiej więc zdążyć przed następną reformą :wink:

halo halo, perspektywy tego zbieractwa siegaja kilkadziesiąt lat w przód, więc o zmianach granic gmin czy zmianach administracyjnych, nawet nie wspominam, pytam raczej o zmiany granic naszego kraju :)

ja chyba prewencyjnie ziemie zachodnie zostawe sobie na koniec, a przy okazji wizyt na wschodzie przejadę troche za granicę ;)
przyszłościowe to moje myślenie?

PS
tylko, że skubany Łukaszenka juz mnie przejrzał -> http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9015166,Lukaszenka__niektorzy_w_Polsce_chcieliby_zmiany_granicy.html
:lol:

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 27 Sty 2011, 19:29 »
Byłam na chwilę w Gdańsku w interesach - a tu nowy dział! Łał!:)
No, zrobiłam pierwszy krok - ściągnełam mapkę...
Ciekawe jak mi pójdzie to kolorowanie...Wydaje mi sie że jakoś dziwnie szybko to zrobiliscie, nie spaliście czy co?:)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 27 Sty 2011, 19:42 »
Niech wszyscy znają Prezesów Klubu!

Tu zgłaszam stanowczy sprzeciw. Prezes może być tylko jeden i nie mam najmniejszych wątpliwości, że może być nim jedynie nasz Siewca Idei  :D

Na kiedy planuję zakończenie zabawy z gminami? Jeszcze długie lata - mam nadzieję, że zdążę :D  Trochę stanąłem przed ścianą, bo najbliższe obce mi gminy są dopiero ok. 100 km od Ostrowca, a pociągami wozić roweru nie lubię. "Cyfra" musi jednak rosnąć, nie ma uproś :D

Offline Bartek

• Na forum od: 15.11.2010
« 27 Sty 2011, 21:29 »
Uzupełniłem mapkę o kilka gmin - i to nie ruszając się z domu ;)

Jeszcze raz też przeliczyłem zaliczone gminy i niestety musiałem zweryfikować ich ilość o 16, i to mimo dopisania kilku nowych. Ale za to dorobiłem sobie na mapce Jaśliska :)
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 27 Sty 2011, 21:31 »
Cytat: "wiewiórka"
Wydaje mi sie że jakoś dziwnie szybko to zrobiliscie, nie spaliście czy co?:)

Koleżanko, założenie wątku było uzgodnione wcześniej, z osobami wymienionymi wytłuszczonym drukiem w poście założycielskim prowadziłem korespondencję na priv,
ustalona była nawet godzina założenia wątku, byliśmy przygotowani. Pełna jawna konspira :D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 27 Sty 2011, 21:54 »
Bartek, nie używasz arkusza od Remigiusza? :)

Offline Bartek

• Na forum od: 15.11.2010
« 27 Sty 2011, 22:08 »
Nie, ale mam swój. Oczywiście znacznie lepszy ;)

We wtorek tylko pomalowałem mapkę. W czasie malowania co jakiś czas liczyłem ile domalowałem i w ten sposób błędnie wyszło mi aż 230. Widocznie niektóre policzyłem kilka razy.

A dzisiaj skończyłem wypełnianie mojego arkusza i wyszło mi tylko 214 gmin, i to z tymi kilkoma dopisanymi.
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 27 Sty 2011, 22:32 »
jeny, alez to jest meczące, to kolorowanie...Zastanawiam się jeszcze, jak mam to zliczać, skoro nie mam excela:/
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum