Autor Wątek: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]  (Przeczytany 187522 razy)

Offline Mężczyzna darekw

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 26.03.2013
Odp: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]
« 12 Lip 2015, 21:16 »
a propo województwa lubuskiego. Będzie kiedyś na ZaliczGmine.pl scalona gmina Zielona Góra ?   Bo nadal można zaliczać obszar wiejski i miejski.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 17 Lip 2015, 06:18 »
Sześciu gmin brakuje mi do 900. Na szczęście już za 2 tygodnie maraton.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

RDK

• Gość
« 17 Lip 2015, 11:35 »
Zakończyłem dziś kompletowanie gmin w woj. lubuskim. Region ten charakteryzuje się pół-drogami i nieznośnymi brukami.

Dokładnie. Sprawdzone info ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Giovanni

• bikestats
« 17 Lip 2015, 16:19 »
Miałem to samo w Podlaskim. Bardzo fajne tereny, ale nie na szosę.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 21 Lip 2015, 08:45 »
Cud!
w trakcie planowanie gminnej trasy oświeciło mnie i okazało się że jednej gminy nie mam zaznaczonej - himalaje gminozerstwa zaliczanie bez jeżdżenia ;)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 29 Lip 2015, 09:41 »
Ciekawe, czy Lider tam był, bo jak nie, to czeka go dogrywka.
W Lubyczy Królewskiej nie był, więc będzie miał jedno niezaliczone miasto chyba, że jeszcze w tym roku je odwiedzi.
Mi ta Grabówka jak wrzód wyskoczyła na Podlasiu. W Szczawie byłem.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 29 Lip 2015, 13:20 »
dla mnie to dobra wiadomość ;) Droga z przełęczy Słopnickiej będzie pewnie w Kamienicy, więc dogrywki będą konieczne

PS pamiętajcie o tej bankrutującej gminie na Pomorzu Zachodnim - tam też będą mini przesunięcia- ktoś kto ja zaliczył ja straci ale zaliczy tą do której ją włączą

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 29 Lip 2015, 13:29 »
Pytanie brzmi: czy zaliczać nowe gminy, czy uznać je za zaliczone, skoro zaliczyło się gminę-matkę przed podziałem? A może po prostu nie uznawać podziałów i zaliczać gminy wg ich liczby na dzień dzisiejszy? W końcu za 25 lat (a to jest dla wielu perspektywa kiedy mogą zbliżać się do zdobycia wszystkich) podział administracyjny może być zupełnie odmienny od dzisiejszego.

Pewnie jak zwykle każdy będzie miał swoje interpretacje, natomiast nie zaliczanie powoduje takie sytuacje jak u Remigiusza, który ma całą tę część Polski zaliczoną i nagle ni stąd ni zowąd wyskakuje jedna gmina :D

W skrajnym przypadku może dojść do sytuacji, gdy ktoś, nazwijmy go "Heniek" zaliczy wszystkie 2478 gmin. Zostanie więc pierwszym, który zdobył wszystkie. Następnie w 2016 roku powstanie dodatkowa gmina, więc Heniek przestanie być tym, który zdobył wszystkie. Zanim Heniek znajdzie czas by pojechać ją zdobyć to w międzyczasie ktoś inny, nazwijmy go "Stefan" zdobędzie nową gminę, ale również wszystkie inne w Polsce - razem 2479, podczas gdy Heńkowi ciągle będzie brakowało tej jednej nowej i będzie miał 2478.

Pytanie: kto pierwszy zaliczył wszystkie gminy, Heniek czy Stefan?
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Giovanni

• bikestats
« 29 Lip 2015, 13:35 »
I to jest problem. Problem tzw. pierwszego świata ;)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 29 Lip 2015, 13:39 »
Czy wszędzie musi być ktoś pierwszy? Ja po zaliczeniu wszystkich cieszyłbym się jakby pojawiły mi się nowe gminy :D

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 29 Lip 2015, 13:43 »
Filozofia gminożerstwa...

Dlatego, żeby uniknąć tego problemu, trzeba wprowadzić zapętlenie: po zaliczeniu wszystkich gmin istniejących w momencie zaliczenia ostatniej zawodnik czyści konto i rozpoczyna drugą rundę.

Oczywiście, że musi być pierwszy. Inaczej będzie jak na maratonie w Kórniku, że wszyscy wygrywają, jeśli tylko dojadą. Kochajmy się, Piwo, Punk rock, Rowery. To bez sensu.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 29 Lip 2015, 13:44 »
Pewnie jak zwykle każdy będzie miał swoje interpretacje, natomiast nie zaliczanie powoduje takie sytuacje jak u Remigiusza, który ma całą tę część Polski zaliczoną i nagle ni stąd ni zowąd wyskakuje jedna gmina
Jeśli traktujesz to jako zabawę, bez napinania, to jest to po prostu doskonały pretekst, by zrobić sobie jakąś dziwną jednodniówkę po nową gminę.
Weźmy np moją sytuację. Całe Podlasie zaliczyłem już 2 lata temu (chciałem się wyrobić przed remontem Rail Baltica, bo zwykle powroty robiłem z Małkinii). Od teraz moje zaliczenie Podlasia przestało obowiązywać i muszę tam jechać raz jeszcze ;)

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 29 Lip 2015, 16:38 »
Już kiedyś o tym dyskutowaliśmy przy okazji wydzielenia gminy Jaśliska w 2010 roku. Uznaliśmy wówczas, że nie można uznawać za zaliczoną gminy, na terenie której się nie było. Decyduje przejazd przez teren wydzielonej gminy, niezależnie od tego, czy wówczas gmina istniała, czy nie. Ot takie ryzyko zawodowe.
Przypominam też, że jest już pierwsza osoba, która zaliczyła wszystkie gminy i miasta. To kolega Lider, który dokonał tego wiosną br. I jeszcze jedna wiadomość, po pierwszym stycznia Lider będzie miał dalej wszystkie gminy zaliczone, bo był na terenie tych nowych.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum