Autor Wątek: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]  (Przeczytany 187351 razy)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Odp: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]
« 6 Cze 2018, 23:50 »
Schodzisz do piwnicy, wyciągasz rower i nagle uderza ta świadomość: "nie ma już pustych gmin". Koszmar

Raczej wyzwolenie. Wtedy jeździsz już tylko tam gdzie jest fajnie, a nie dyrdasz 100km tam i z powrotem po jakąś białą plamę pośrodku płaskiego, nudnego niczego ;)

Offline Mężczyzna M-kwadrat

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
« 8 Cze 2018, 22:08 »
Przy okazji zadam pytanie czy jest możliwość pobrania mapki gmin w większym rozmiarze?
Bo w nazwie pliku mapki jest -s jak small.
To może jest medium lub large?
Też mnie to kiedyś zastanawiało bo nieraz na takim statycznym obrazku można by sobie coś szybko zobaczyć zamiast wczytywać interaktywną mapę.

Offline Mężczyzna wallace

• Miasto: okolice otwocka
  • Na forum od: 13.11.2012
« 8 Cze 2018, 23:02 »
Z dniem 2 czerwca skończyłem zabawę, wszystkie gminy zaliczone. Na podsumowanie przyjdzie jeszcze czas, mam trochę śladów do zabawy :)

Pustelniku, mógłbyś mnie wstawić we właściwe miejsce w podsumowaniu? Bo chyba robisz to ręcznie.

Global, gratuluje po cichu Cię goniłem ale, nie dałem rady ;)
« Ostatnia zmiana: 10 Cze 2018, 16:32 yoshko »

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 15 Cze 2018, 13:22 »
Tymczasem kolejna osoba zebrała komplet gmin: https://www.wykop.pl/wpis/32712249/juz-nic-nie-musze-wszystkie-2479-gmin-zdobyte-mysl/

Heh ... Rafał dopiął swego :-)

Monarch

• Gość
Imperium.
« 7 Lip 2018, 08:52 »
I tak oto stworzyłem nie państwo a imperium. :D

Czyli tysiąc gmin.
Tylko dwie aktywne osoby z powiatu poznańskiego (jak i z forum) mają na chwile, obecną powyżej 1000 gmin (nie liczę tych, które po zamieszczały sobie gminy  w krótkich odstępach czasowych, bo nie poprzypominali sobie dat, kiedy były one faktycznie przejechane).

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 7 Lip 2018, 08:56 »
Kolego nie brzmi elegancko supozycja że ktoś oszukuje, wiem że nie użyłeś tego terminu ale mogłeś sobie darować mimo wszystko. Rozumiem że jakąś metodą poza jeżdżeniem po gminach wolałbyś wyglądać lepiej w zestawieniu na tym portalu ale to naprawdę słabe...

Monarch

• Gość
« 7 Lip 2018, 09:07 »
Kolego nie brzmi elegancko supozycja że ktoś oszukuje, wiem że nie użyłeś tego terminu ale mogłeś sobie darować mimo wszystko. Rozumiem że jakąś metodą poza jeżdżeniem po gminach wolałbyś wyglądać lepiej w zestawieniu na tym portalu ale to naprawdę słabe...
Jest pewna zasada, którą stosuje. Ja się nie cackam. Jeśli mi coś nie pasuje, to piszę bez ogródek (w granicach rozsądku pisania).
Śmieszne, ale nawet ja sam poprzypominałem te stare daty, kiedy jeszcze nie wiedziałem o czymś takim.

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 7 Lip 2018, 09:24 »

Jest pewna zasada, którą stosuje. Ja się nie cackam.

Bardziej niż nie cackasz, nie rozumiesz... niestety.

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 7 Lip 2018, 10:11 »
Śmieszne, ale nawet ja sam poprzypominałem te stare daty, kiedy jeszcze nie wiedziałem o czymś takim.
No popatrz, a ja jestem taki cienki bolek, że w przypadku niektórych gmin, bez wątpienia zaliczonych, nie potrafiłem sobie przypomnieć nawet roku zaliczenia.
Byłem z rodzicami kilka razy nad jeziorami i raz pożyczyłem rower od gospodarza. Niestety po 40 latach nie pamiętałem już na którym to wyjeździe.
No i powpisywalem wszystkie zaliczone wcześniej gminy pod jedną datą i to na dodatek na pewno nie prawdziwą.
Taki oszust ze mnie.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 7 Lip 2018, 10:27 »
No i powpisywalem wszystkie zaliczone wcześniej gminy pod jedną datą i to na dodatek na pewno nie prawdziwą.
Taki oszust ze mnie.
Jesteśmy chyba trochę usprawiedliwieni, nie było jeszcze internetu, nikt nie robił notatek, pozostaje wyłącznie pamięć. ;)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 8 Lip 2018, 13:39 »
Tymczasem kolejna osoba zebrała komplet gmin
Ale teraz szybko przybywa laureatów. Pozostaje czekać, aż ktoś zrobi komplet w jeden rok. A jest to jak najbardziej możliwe, wystarczy jakieś 25 tys. km.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 8 Lip 2018, 14:23 »
W jeden rok.....
Na velomobilu....
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

RDK

• Gość
« 25 Sie 2018, 15:52 »
Różne się dzieją maratony, a tymczasem...

Monarch

• Gość
« 19 Wrz 2018, 17:39 »
I tak po przyjeździe 19.09.2018 IC 18106 „PODLASIAK” przed godziną 15:00 do stacji Poznań Główny zakończyłem sezon 2018 z dwoma najważniejszymi wykonanymi celami na ten rok: 20 tysięcy km i 1200 gmin. Nie udałoby się, gdyby nie nowe znajomości na trasie, które zawierałem przez ten czas.:)
Udało się odwiedzić wszystkie województwa, prawie wszystkie miasta wojewódzkie (z wyjątkiem Gdańska i Białegostoku) a formalnie przenigdy nie bylem w Białymstoku (do nadrobienia na następny rok).
Sporządzę może kompletną listę, co zebrałem w tym roku, bo nie miałem czasu na nic oprócz jeżdżenia.:)
A TERAZ:
(Kliknij, by pokazać/ukryć)

A 1200 gminą u mnie zostaje:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum