im więcej zaliczone, tym trudniej zdobywać
Cytat: Bartek w 11 Mar 2019, 14:34Widzę na stronie nadal gminę wiejską Zielona Góra oraz gminę Ostrowice. Obie już nie istnieją.Planujesz coś z tym zrobić? To jest właśnie moje obecne zadanie - zrobić aktualizację podziału administracyjnego, nie psując jednocześnie zabawy gminożercom. Zrobienie tego ładnie i jednocześnie rozwiązując problem aktualizacji to większa praca i dlatego właśnie myślałem nad jakąś zbiórką, która sfinansuje takie działanie. Może wersjonowanie podziału, grasz w takim w jakim zacząłeś i wtedy porównanie użytkowników następuje na podstawie procentów a nie liczb. Np. ktoś zaczął taki podział jak jest i kontynuuje go dalej. Inna osoba zaczęła dzisiaj i jedzie po innych granicach. W scorebordach byłoby podsumowanie wspólne (procentowe). Oczywiście osoba, która zaliczyła wszystkie gminy ma puchar zawsze, nie ważne wg którego podziału leciała. Do tego możliwość podbicia swojego podziału przez użytkownika. Powiedzmy, ze gram z podziałem z 2018 roku i pojawia się zmiana. Wprowadzam nowy podział administracyjny i gracze mogą pozostać na swoim podziale, ale mogą przeskoczyć do aktualnych gmin. Po aktualizacji pojawia się lista zmian w gminach, które miał zaliczone. Np jeśli gmina pojawiła się albo została podzielona to pojawia mu się przy niej/nich znak, że jest nowa. Trzeba ręcznie stwierdzić czy się w niej było, czy nie.
Widzę na stronie nadal gminę wiejską Zielona Góra oraz gminę Ostrowice. Obie już nie istnieją.Planujesz coś z tym zrobić?
Jeśli użytkownicy wrzucają gpx, to czy nie dało by się dynamicznie generować pokrycia? Wtedy można by zobaczyć pokrycie według dowolnego podziału.
Ale ręczne klikanie zaliczonych własnie gmin - to najlepsza część tej zabawy
(...)Jeżeli zmienicie zasady, tak, że trzeba mieć fotkę z tabliczką na siedzibie urzędu gminy to nie będzie tak łatwo "zaliczać". Mnie bawi ta zasada, ze wystarczy przeciąć chociaż kawałek jakiejś gminy, żeby mieć ją zaliczoną do gminobrania.