Autor Wątek: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]  (Przeczytany 187284 razy)

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
Odp: Klub Zdobywców Gmin - [DYSKUSJE]
« 3 Lip 2020, 18:18 »
Zaliczyłem pierwsze "niemoje" województwo. Dość  przypadkiem padło na woj. śląskie.

To teraz obyś nie zaliczył wirusa stamtąd ;)

Kargowa - ostatnia gmina w lubuskim czeka od dwóch lat. Jeden wyjazd załatwiłby woj.opolskie.

Lubuskie - lepiej mieć ten infrastrukturalny koszmar za sobą.
Opolskie - jeden wyjazd i wskakujesz na poziom 70%+ :)

Online Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 3 Lip 2020, 18:34 »
Poza pociągiem i 2 sklepami nikogo nie spotkałem.Szansa na wirusa niewielka ale ... oby nie.

Sam już  nie wiem co gorsze lubuskie bruki czy źle zaplanowana trasa po beskidzkich gminach i mnóstwo ciężkich podjazdów i rozmytych przez deszcze zjazdów (czyli sprowadzania roweru).

Do 70+ brakuje mi tylko 3 gmin. Ostatni wyjazd jeszcze się nie zaktualizował na stronie.
A rzeczywiście ciągnie mnie na "załatanie" ostatnich dziur na Opolszczyźnie a przy okazji kawałek Dolnego Śląska (a tam znowu trochę górek). Jeżeli tylko pogoda pozwoli to zacznę we Wrocławiu i skończę w Gliwicach (ech znowu ten Śląsk).
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 51%]

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 3 Lip 2020, 19:46 »
Wiki - spoko. Nie jesteś taki znów oryginalny. Pozostawiona w wjewództwie pojedyncza gmina to niemal standart. Jeździłem nawet 300 km po pojedynczą gminę (Dydnia).
A teraz to mam z Hipkami kłopot, bo co złapię kilka gmin to oni specjalnie na złość jadą gdzieś i wyprzedzają mnie w rankingu.
Na domiar złego od 01.07 podjąłem ponownie pracę i najprawdopodobniej w tym roku już gmin nie będę zdobywał.

Offline Kobieta Weronika

• Miasto: Wychódźc
  • Na forum od: 26.01.2020
    • Dawne podróże - pamiętnik z początku XXI wieku
« 3 Lip 2020, 20:46 »
Sam już  nie wiem co gorsze lubuskie bruki czy źle zaplanowana trasa po beskidzkich gminach i mnóstwo ciężkich podjazdów i rozmytych przez deszcze zjazdów (czyli sprowadzania roweru).
Z tych dwóch, to lubuskie bruki były dla mnie gorsze, ale też nie było ich zbyt wiele podczas moich podróży na tamtych trasach. Dwa razy trafiły się takie mega tragiczne długie odcinki. Jeżdżąc przez Beskidy i Bieszczady, podjazdy były męczące, ale większość przebyłam wtedy wraz z Kasią, więc nie było tragicznie.

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 26 Sie 2020, 10:39 »
Tegoroczny BBTour pozwolił mi odwiedzić 68 nowych gmin. Nawet pomylenie drogi niewiele dało.
Powoli zbliżam się do 20%

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 11 Wrz 2020, 17:54 »
No i się skończyło. Miałem 5 dni zaległego urlopu do wykorzystania do końca września i zebrałem się by wytłuc te trzydzieści kilka brakujących i czekających od dwóch lat gmin. Sam jeszcze nie wiem, czy to dobrze, czy źle, że już koniec. Okaże się przy najbliższej majówce, gdy raptem będzie nieograniczony wybór kierunków, a nie tylko tam, gdzie białe plamy. Na pocieszenie brakuje mi jeszcze czterech miast, które przez różne przypadki ominąłem, lub zrobiono je miastami w tzw. międzyczasie.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 13 Wrz 2020, 11:56 »
Elegancko, brawo. Ile lat łącznie ci zeszło?

« 13 Wrz 2020, 15:48 »
Trzydzieści, biorąc pod uwagę pierwsze udokumentowane wyjazdy. Nie od razu wpadłem na zbieranie gmin, ale dzięki dokumentowaniu wyjazdów mogłem to potem odtworzyć. Ponieważ trwało to aż tyle, to koniec może być bolesny.

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 13 Wrz 2020, 18:10 »
Miałeś GPS 30 lat temu?

« 13 Wrz 2020, 18:16 »
Trzydzieści, biorąc pod uwagę pierwsze udokumentowane wyjazdy. Nie od razu wpadłem na zbieranie gmin, ale dzięki dokumentowaniu wyjazdów mogłem to potem odtworzyć. Ponieważ trwało to aż tyle, to koniec może być bolesny.

A co z profilem na stronce? Skoro już zaliczyłeś wszystkie i nie ma cię w statsach, to ktoś kto będzie w top10 nie stronie niekoniecznie będzie w top10 ogólnie. I po co tak ludziom psuć humorki?

« 13 Wrz 2020, 19:30 »
Miałeś GPS 30 lat temu?
Prowadziłem notatki. Każdą trasę mam zapisaną z wszelkimi statystykami. Teraz mam to wrzucone w excela. Taki bardziej rozbudowany prebikestats.
A co z profilem na stronce? Skoro już zaliczyłeś wszystkie i nie ma cię w statsach, to ktoś kto będzie w top10 nie stronie niekoniecznie będzie w top10 ogólnie. I po co tak ludziom psuć humorki?
A kto wie, ile jest takich osób? Lidera, który zaliczył wszystko, jeszcze przed Wilkiem, też nie ma na stronie. Nie zamierzam się dopisywać teraz, choć sama idea strony jest świetna, bo bardzo spopularyzowała tą działalność.

« 13 Wrz 2020, 19:53 »
To @Wilk nie był pierwszy? Niemożliwe!

« 13 Wrz 2020, 20:30 »
Ale to oznacza, że zamknąłeś Top 10. :)

« 13 Wrz 2020, 20:36 »
Ale to oznacza, że zamknąłeś Top 10.
Tego nie wiadomo. A może jest stu innych, którzy zaliczyli i się nie chwalą? Nie zakładam, że jak kogoś nie ma na przysłowiowym Fb, to nie istnieje.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum