Autor Wątek: Pierwsze kroki członka Klubu  (Przeczytany 118702 razy)

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Odp: Pierwsze kroki członka Klubu
« 14 Gru 2011, 15:38 »
Aard można przenieść, nie oburzę się.
Ciman fajnie zwizualizował mój postulat. Chociaż mapka mogła by być ciupkę większa i lepiej widoczna kosztem informacji liczbowych.

Tak czy inaczej chylę czoła przed o Wielkim Twórcą tego systemu i Mistrzem który zrobi batona dla dobra ogółu. Niech im się wiedzie! Bo tworzą przyszłość  ;D

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 25 Gru 2011, 19:59 »
Polecam korzystanie z szablonu zdobytych gmin Remigiusza w Dokumentach Google - można przejrzeć CAŁĄ historię edycji! Świetna rzecz!
Przed chwilą pozwoliło mi to upewnić się z jakim stanem konta zacząłem gminne szaleństwo i sprawdzić zdobycze terytorialne pierwszego najazdu :D
Wystarczy pamiętać datę danej wycieczki, a w karcie woj. w którym gminy zdobyliśmy, nowe zaznaczenia zostaną podświetlone na zielono.
Przykład (bo nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem):

Na rzardy mi siem zebrauo :P

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 25 Gru 2011, 20:09 »
Dzięki Tobie dowiedziałem się, że w tym roku zdobyłem 218 gmin :D

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 27 Gru 2011, 09:58 »
Bez większego problemu można do tego arkusza dodać kolumnę "rok", gdzie po zaliczeniu gminy wpisywalibyśmy jeszcze rok zaliczenia, a w arkuszu podsumuwującym z automatu byłaby liczba gmin zaliczonych w danym roku. Taką funkcjonalność dodałem sobie w arkuszu z zaliczania miast. Tutaj tego nie zrobiłem, bo nie chciało mi się odtwarzać lat zdobywania tych starszych gmin.

biker1990

• Gość
« 19 Kwi 2012, 12:34 »
Ej mam pytanko. Bo rozumiem,ze tutaj dyskusja się zaczyna na temat gmin?. Jakby co admini mnie zawsze pomogą :D. No dobra chciałem zapytać co sądzicie o gminie Rawie Mazowieckiej ?. Mam zamiar tam pojechać któregoś dnia tylko nie wiem jeszcze kiedy. Pewnie nie radzicie,żebym jechał drogą nr 8 czyli Katowicką ?. Tak w ogóle to co skasował mi admin to dopiero zaczynam zabawę zdobywaniu nowych dróg i miejsc :D

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 19 Kwi 2012, 12:59 »
Nie rozdzieraj szat biker. Skasowałem wiadomość, bo w tamtym wątku mają być mapki. Moja informacja o skasowaniu wiadomości też stamtąd wyleci. Teraz trafiłeś trochę lepiej, ale jeszcze lepiej by było w wątku DYSKUSJE. To tak na przyszłość.
Większość osób na tym forum odpowie Ci, że jazda ósemką jest niebezpieczna i bez sensu. Nie znam tej drogi, nie wiem, czy ma pobocze. Jeżeli ma asfaltowe pobocze oddzielone ciągłą linią to w mojej opinii taka jazda jest bezpieczna.
A co do sensu, to jeżeli chcesz jechać i zdobyć kilka gmin, to lepiej jest pokombinować trochę bocznymi drogami, wtedy przy niewiele większym ( w stosunku do drogi głównej) kilometrażu możesz przejechać znacznie więcej gmin i mniej spalin zassasz do płuc. Powodzenia :D

biker1990

• Gość
« 19 Kwi 2012, 14:38 »
Nie no chciałem to ując jakoś inczej,ale wyszło jak zwykle. Ok dzięki.

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
« 21 Maj 2012, 23:43 »
Ma ktoś może link do mapy województwa opolskiego, bo ten co vilquu podał już nie działa ;(.

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 25 Maj 2012, 02:02 »
Naprawione.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 26 Maj 2012, 12:28 »
robię coś źle, czy http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ nie ma już opcji pokazywania granic gmin?  :-\
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

rdklstr

• Gość
« 26 Maj 2012, 14:23 »
prawdopodobnie jest to związane z:

"KOMUNIKAT NR 49 Z DNIA 18.05.2012
  Wpisany przez Administrator Czwartek, 17 Maj 2012 06:31
Szanowni Państwo

Informujemy, że rozpoczęły się prace konfiguracyjne związane z uruchomieniem nowej, rozszerzonej wersji Geoportalu. W związku z tym mogą nastąpić utrudnienia związane z wydajnością oraz dostępem do usług publikowanych przez Geoportal. Przewidywany czas realizacji prac konfiguracyjnych to ok. 6 tygodni. Za wszelkie utrudnienia serdecznie przepraszamy."

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 26 Maj 2012, 14:33 »
i jak ja teraz trasę wyznaczę? :/ Co za matoły... zamiast robić prace na osobnym serwerze i kopii mapy, to blokują dostęp... coś mi to przypomina ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

rdklstr

• Gość
« 26 Maj 2012, 15:01 »
Zawsze są jeszcze skany map topo i tam można uzyskać geoInfo ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 26 Maj 2012, 17:52 »
Będziesz musiał włożyć więcej pracy i wyobraźni, korzystając z granic pokazywanych przez Google Maps.

Online Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 26 Maj 2012, 18:32 »
jeszcze pozostaje widok classic w mapie gofalk

My home is where my bike is.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat