pytanie offtopowe, jest jakaś chałupnicza metoda na sprawdzenie centryczności ? (odległość od konusów) Jak za kawał wygiętego płaskownika ze śrubką to nieźle za to krzyczą
Podsuwasz książki lub inne przedmioty pod obręcz z obu stron, i patrzysz na odległość konusów od podłogi, a potem obracasz na drugą stronę.
Alex DH19:36 szprych tył i 32 szprychy przód. Przebieg 23k (z czego ok. 8k z full bagażem i jeszcze ze 2k lub więcej z samym bagażem tylnym). Na obu widać ślady wytarcia od hamowania, ale spisują się bez zarzutu.
Pytanie z innej beczki... jaka długość tych DT Champion ?
Nie wiem obecnie, ile mogę wydać na to kasy.
Oczywiście nie wiem nic na temat mojej piasty. Nawet nie wiem, gdzie jest piasta na tej liście osprzętu - i tak cud, że kojarzę, co to piasta . Jeśli miałabym wymienić całe koło, to czy znacie jakieś z 36 szprychami DT Champion, jakąś dobrą piastą i obręczą, do hamulca tarczowego? Gdzie takie koło kupić? Musiałabym dodatkowo zapłacić za piastę, ale przynajmniej odpadłby koszt zaplecenia koła.W tym wątku znalazłam nazwy kilku polecanych obręczy: Mavica A719, Rigida Sputnik, Alexrims dh22, teraz jeszcze ta Rigida Zac. Czym się różnią?
Całego koła raczej nie ma co szukać, łatwiej jest dać poskładać, dużo sklepów składa za darmo jeśli części się u nich kupi. Mavic A719 jest tylko pod koła 28' , a może polecana przez forumowiczów DH19? Piastę wybrałbym jakąś Deore/slx/xt lub novateca na maszynach.