Autor Wątek: Obręcze  (Przeczytany 105768 razy)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Odp: Obręcze
« 17 Lut 2012, 12:17 »
Bo nie wiedziałam jakie ma. Symfonian polecał mi DM24, teraz zaczął pisać o innych, więc pytam. Ale rzeczywiście emes ma też DM24, więc postaram się kupić tę i koniec.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 17 Lut 2012, 13:52 »
Jeszcze daleko w tej Afryce nie dojechał, ale pochwalić obręcze może :)

Przejechałem na DM24 14kkm z bagażem. Ciężkim bagażem. Nie maltretowałem roweru jakoś specjalnie, ale trochę zjazdów po nierównych drogach (Rumunia, Ukraina) się zdarzyło, niejedną dziurę też wyłapałem. Offroadu i jakichś potężnych wyboi było niewiele i pokonywałem je ostrożnie. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Ani jednej pękniętej szprychy (DT Swiss Champion), żadnej konieczności centrowania.

Dodam, że 1500km temu wymieniłem obręcze na nową parę. Ale to dlatego, że poprzednie zarżnąłem źle dobranymi klockami hamulcowymi. Jeśli już o tym mowa, to moim faworytem są Accent 3-Function Pro. Łagodne dla obręczy, ciche i wytrzymałe (minimum 6000km z bagażem), a hamują sprawnie również w deszczu.

Jeśli konieczność używania szerokich opon nie jest wadą nie do przełknięcia, to polecam DM24. Ostatnio były tanio w Cylkoturze.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 17 Lut 2012, 13:54 »
Też polecam te klocki :)

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 17 Lut 2012, 15:12 »
w cykloturze dalej sa za grosze te obrecze... Jak dla mnie za szerokie,wolalbym ponad 100g lzejsze DH19, ale jak potrzebujesz mocy i tych 2.25, wybor jak wszyscy napisali, jest jeden;)

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 17 Lut 2012, 21:23 »
Też polecam te klocki :)

Polecam podwójnie. Dobre i tanie!

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 17 Lut 2012, 21:28 »
Na szczęście mała jest szansa, że zniszczę obręcz klockami hamulcowymi, bo mam tarczówki :) A swoją drogą w opisach niektórych obręczy wspominają o hamulcach tarczowych. Co ma piernik do wiatraka? Rozumiem, że nie muszę się tym przejmować?

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 17 Lut 2012, 21:30 »
A swoją drogą w opisach niektórych obręczy wspominają o hamulcach tarczowych. Co ma piernik do wiatraka? Rozumiem, że nie muszę się tym przejmować?
są obręcze wyłącznie do tarczowych, nie mają bocznych powierzchni do hamulców szczękowych.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Glinski92

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 26.03.2011
« 17 Kwi 2012, 21:04 »
Pozwolę sobie odgrzać temat żeby nie zakładać nowego podobnego. Do rzeczy, w piwnicy wygrzebałem stare koło obręcz Mavic Module CD3 z piastą Deore XT HB-M730. I teraz pytanie, czy jest to dobra obręcz i lepiej zapleść nowe szprychy i zostawić sobie czy może jednak sprzedać. I jeśli sprzedać to ile takie cudo może kosztować.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 3 Maj 2012, 20:46 »
Na moich obręczach (Rigida Taurus 2000) jest napisane: 26 x 1.75. Czy mogę na nie założyć opony o szerokości 1.5? :icon_redface:

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 3 Maj 2012, 22:00 »
Na tych obręczach zakładam Continentala sport contack o szerokości 1.3 cala,więc da radę :)
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Tomek.

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 05.07.2012
« 13 Sie 2012, 00:15 »
Wie ktoś może w jakim sklepie można dostać obręcze DH19 28calowe 36oczek ?
Gdzie nie patrzę to 26 calówki albo brak towaru. Zawsze tak często było z ich dostaniem pod 28" ?

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 4 Paź 2012, 19:43 »
Wie ktoś może w jakim sklepie można dostać obręcze DH19 28calowe 36oczek ?
Gdzie nie patrzę to 26 calówki albo brak towaru. Zawsze tak często było z ich dostaniem pod 28" ?
DH19 w rozmiarze 28" są już nie do dostania. Chyba były za dobre...
Ciekawe czy to chwilowo, czy wycofano je na stałe?

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 4 Paź 2012, 19:49 »
Są w kilku sklepach ale na prawdę na wyczerpaniu.
Były np tutaj : (jakieś 2 tygodnie temu)
http://rowerek.pl/
http://www.bieniaszbike.pl/
i w jeszcze jakimś znalazłem ale już nie pamiętam gdzie.
ale osobiście ostatecznie zdecydowałem się na Ace-18 bo cena była dobra (właśnie dzisiaj je otrzymałem).

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 4 Paź 2012, 22:51 »
ACE-18 udało mi się parę lat temu załatwić na amen. Teraz składam koła na DH-19, tyle że 26".
Obręcze również trudne do dostania w tym rozmiarze, ale mi się udało z Sosnowca sprowadzić i czekają aż ustalę ostateczny rozmiar szprych i dam koło do zaplotu, pewnie za tydzień.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 5 Paź 2012, 16:24 »
DH19 w rozmiarze 28" są już nie do dostania. Chyba były za dobre...
Ciekawe czy to chwilowo, czy wycofano je na stałe?

jak to jest, że przestają produkować dobre rzeczy? nie pierwszy taki przypadek. Wymyśli ktoś jakąś teorię spiskową? ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum